Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

καταλήψεις δρόμων, πολιορκία της Αθήνας ή καταλήψεις Εφοριών (Δ.Ο.Υ.);


φίλες και φίλοι
ΑΠΟ  τις αρχές του 2010, όταν ξέσπασε η πρώτη επίθεση, το πρώτο μνημόνιο, είχα διατυπώσει τη γνώμη ότι μόνο το βιομηχανικό προλεταριάτο μπορεί να αποκρούσει την επίθεση.Εάν αυτό αδιαφορήσει, τότε θα πρέπει να στραφούμε προς τις καταλήψεις των Εφοριών (ΔΟΥ). Ούτε μονοήμερες απεργίες ούτε διαμαρτυρίες ούτε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις και αιτήματα. Γιατί όμως οι καταλήψεις των Εφοριών είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διεξαγωγής του κοινωνικού πολέμου, εφόσον βέβαια το βιομηχανικό προλεταριάτο αδιαφορεί και δεν απεργεί; 
Η κατάληψη των Εφοριών είναι έλεγχος του χώρου· γνωρίζετε ότι υποστηρίζω πως σήμερα ο έλεγχος του χώρου δεν είναι δυνατός λόγω συντριπτικής οπλικής ισορροπίας: όποιον χώρο και να καταλάβουμε, η εκκένωσή του είναι πολύ εύκολη υπόθεση για τις κατασταλτικές δυνάμεις του Κράτους. Το μειονέκτημα αυτό μπορεί να θεραπευτεί κατά πολύ εάν λάβουμε υπ΄ όψει μας δύο στοιχεία.
ΟΙ Εφορίες, οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες είναι ένας κομβικός χώρος του κρατικού μηχανισμού. Εάν το Κράτος συρρικνωθεί τόσο όσο δεν πάει άλλο, θα απαρτίζεται από δύο Υπουργεία: του Υπουργείου της Αρπαγής του Κοινωνικού Πλούτου, της συλλογής δηλαδή των φόρων (Οικονομικών) και του Υπουργείου της Βίας, της Καταστολής και Εξόντωσης (Δημόσιας Τάξης, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας). Οι Εφορίες είναι η καρδιά και το στομάχι του Κράτους. Εάν σταματήσουν να λειτουργούν αυτά τα δύο, τότε όλος ο κρατικός μηχανισμός και περαιτέρω όλη η κοινωνία κλονίζεται και αναστατώνεται. Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο –  η σπουδαιότητα, η κομβικότητα των Εφοριών ως καπιταλιστικών χώρων.

ΤΟ δεύτερο στοιχείο. Η διεξαγωγή του κοινωνικού πολέμου είναι αποτελεσματική όταν σε αυτήν συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότεροι Υποτελείς. Υπάρχει ένας τρόπος διεξαγωγής του κοινωνικού – ταξικού πολέμου που είναι δυνατόν να συμμετέχουν όλοι και όλες, ζωντανοί, νεκροί και αγέννητοι! Τον αποκαλώ Πανταχού Απουσία –  είναι το γλέντι κατά τη διάρκεια μιας απεργίας/αποχής χωρίς αιτήματα και διαμαρτυρία. Οι καταλήψεις των Εφοριών είναι δυνατόν να γίνουν από όλους τους Υποτελείς –  γυναίκες και άνδρες, εργάτες και αγρότες και αυτοαπασχολούμενους και κρατικούς και δημόσιους υπαλλήλους, ενήλικες και παιδιά, νέους και γέρους. Γνωρίζουμε ότι τις Εφορίες οι Υποτελείς τις απεχθάνονται, είναι ένα πολύ μισητό μέρος. Οι εφοριακοί μάλιστα λένε:
μπορεί στη κηδεία σου να μην πας, στην Εφορία όμως θα πας! 
ΔΕΝ υπάρχει καμιά απολύτως αμφιβολία ότι εάν μια Εφορία καταληφθεί, τότε σε λίγες ώρες ή λίγες μέρες, θα επέμβει η Αστυνομία και τα ΜΑΤ. Πότε μετά εξαρτάται από την κοινωνική και πολιτική συγκυρία. Εάν καταληφθούν σήμερα, η επέμβαση των ΜΑΤ θα γίνει μετά από μερικές μέρες, λόγω της ανοχής της κυβέρνησης που βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Όταν, αργά ή γρήγορα, γίνει η επέμβαση, οι καταληψίες πρέπει να αποχωρήσουν χωρίς να πολεμήσουν,
αφαιρώντας όμως ή καταστρέφοντας όλον τον εργαλειακό εξοπλισμό όλων των γραφείων, ώστε να εμποδίσει τις Εφορίες να ξαναλειτουργήσουν για μεγαλύτερο, όσο γίνεται, χρονικό διάστημα.
ΟΙ καταλήψεις των Εφοριών δεν θα είναι μια μοναδική πράξη αλλά κάτι που θα επαναλαμβάνεται απρόοπτα και απροειδοποίητα. Κατάληψη ολίγων ημερών, αφαίρεση και καταστροφή εργαλειακού εξοπλισμού, φυγή.
ΕΑΝ, αγωνιζόμενοι αγρότες και άλλοι πολλοί,  θέλετε να είστε νομοταγείς, δεν θα νικήσετε ποτέ· εάν θέλετε να νικήσετε, οφείλετε να πάψετε να είστε νομοταγείς, πιστοί και υπάκουοι υπήκοοι.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα