Έχουμε δημοσιεύσει κατά το παρελθόν αρκετά άρθρα που αφορούν προγράμματα που προστατεύουν το απόρρητο στις επικοινωνίες μας και προσφέρουν ανωνυμία. Αποφασίσαμε σήμερα να κάνουμε μία μικρή αναφορά παρουσιάζοντας το CyberGhost VPN αφού το δοκιμάσαμε και το ξεχωρίσαμε για την ποιότητα και την απόδοσή του. Φυσικά δεν είναι το μοναδικό με αυτά τα χαρακτηριστικά όμως εμείς προγράμματα ή υπηρεσίες που ξεχωρίζουν θα τις αναδεικνύουμε όταν τις ΄΄ανακαλύπτουμε΄΄.
Η ανωνυμία είναι ένα μεγάλο ιδιαίτερο κεφάλαιο στον τομέα της επικοινωνίας και αφορά κατά κανόνα όταν αναφερόμαστε σε αυτόν στην επικοινωνία μέσω internet και για την οποία έχουν χυθεί τόνοι μελάνης. Δεν μπορούμε φυσικά να το αναλύσουμε με λεπτομέρειες μέσα από ένα απλό άρθρο, όμως θα πρέπει να εξηγήσουμε και να αποσαφηνίσουμε με απλά και κατανοητά λόγια μερικά πράγματα γι΄αυτήν.Όταν αναφερόμαστε στην ανωνυμία δεν εννοούμε τίποτα περισσότερο από την τεχνικές δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία ώστε να αποκρύψουμε το πραγματικό μας ηλεκτρονικό ίχνος. Πριν προχωρήσουμε παρακάτω θα πρέπει να γίνουν κατανοητά ορισμένα πράγματα. Κάθε υπολογιστής που συνδέεται στο internet παίρνει μία ταυτότητα ηλεκτρονική την ip (Internet Protocol address) που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας και μοναδικός αριθμός που χρησιμοποιείται από συσκευές για τη μεταξύ τους αναγνώριση και συνεννόηση σε ένα δίκτυο υπολογιστών που χρησιμοποιεί το Internet Protocol standard. Κάθε συσκευή που ανήκει στο δίκτυο, όπως επίσης δρομολογητές (routers), υπολογιστές, εκτυπωτές, μηχανές για fax μέσω Internet, και ορισμένα τηλέφωνα έχουν την δική τους μοναδική διεύθυνση.
Μία διεύθυνση IP μπορεί να θεωρηθεί το αντίστοιχο μιας διεύθυνσης κατοικίας ή ενός αριθμού τηλεφώνου για έναν υπολογιστή ή άλλη συσκευή δικτύου στο Διαδίκτυο. Όπως κάθε διεύθυνση κατοικίας και αριθμός τηλεφώνου αντιστοιχούν σε ένα και μοναδικό κτίριο ή τηλέφωνο, η IP address χρησιμοποιείται για τη μοναδική αναγνώριση ενός υπολογιστή ή άλλης συσκευής που συνδέεται στο δίκτυο. Αυτή η ηλεκτρονική ταυτότητα (IP) καταγράφεται μόλις συνδεθούμε στο Internet στους servers του παρόχου μας (η εταιρεία που μας παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης) και μας ακολουθεί όπου και αν πλοηγηθούμε, όπου εκτός από την καταχώρηση της ip στους κεντρικούς servers του παρόχου καταγράφεται και οποιαδήποτε ιστοσελίδα επισκεπτόμαστε. Αλλά ας έρθουμε τώρα στα ερωτήματα αλλά και στα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας επιλογής. Είναι θεμιτή και νόμιμη η επιδίωξη της ανωνυμίας; Η απάντηση στο πρώτο σκέλος αφορά τους σκοπούς για τους οποίους θα επιδιώξουμε κάτι τέτοιο η δε απάντηση στο δεύτερο σκέλος είναι ΝΑΙ. Δεν υπάρχει καμία νομοθεσία που να περιορίζει ή να θέτει απαγορεύσεις σε κάτι τέτοιο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θέλει κάποιος να είναι ανώνυμος και δεν αναφερόμαστε φυσικά σε όσους δια της μεθόδου αυτού θα προσπαθήσουν να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη σε βάρος κάποιου τρίτου, αλλά σε δυσλειτουργίες και στην έλλειψη προστασίας είτε από άγνοια είτε από έλλειψη σχετικής νομοθεσίας του απλού χρήστη.
Για παράδειγμα, πολλές ιστοσελίδες στην προσπάθειά τους στο πώς θα αποκτήσουν περισσότερους πελάτες για τα προϊόντα τους προσπαθούν να καταλάβουν τις καταναλωτικές συνήθειες των χρηστών ώστε αυτοματοποιημένα να προβάλλουν τη κατάλληλη διαφήμιση για το προϊόν που είδαν ότι άρεσε στον συγκεκριμένο χρήστη. Παρ΄ ότι αυτό μπορεί να φαντάζει αμελητέο και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν αναλογισθείτε και σκεφθείτε καλύτερα θα δείτε ότι αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και της ελεύθερης επιλογής του ανθρώπου εφόσον μεθοδεύεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο χρήστης να μην γνωρίζει τον ακριβή τρόπο συλλογής των δεδομένων του ή άλλες φορές να παραπλανάται.
Για φαντασθείτε ότι κάποιος παρακολουθεί κάθε μέρα που πάτε και ελέγχει όλες τις συνήθειές σας χωρίς εσείς να το γνωρίζατε, αν το μαθαίνατε κάποια στιγμή δεν θα σας ενοχλούσε; Ένας άλλος λόγος είναι η έλλειψη ελευθερίας ή στοιχειωδών κανόνων ελευθεροτυπίας που παρατηρείται σε πολλά κράτη ακόμη και σε μερικά από αυτά που χαρακτηρίζουμε δημοκρατικά όπου η ελεύθερη γνώμη όμως ενοχλεί κυρίως όταν αγγίζει αποκαλύπτει και κριτικάρει και αυτό μπορεί να γίνει όπως έχει γίνει και πολλές φορές άλλωστε στο παρελθόν αντικείμενο διώξεων και ΄΄διαπόμπευσης΄΄ του χρήστη που τόλμησε να πει τη γνώμη του. Όμως παρ΄όλα αυτά στο κάτω κάτω δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος ώστε να είμαι ανώνυμος, όταν για παράδειγμα κυκλοφορείτε μέσα στο δρόμο βάζετε κάποια ταμπέλα με το όνομά σας στο κούτελο; Για ποιο λόγο τότε θα πρέπει τότε να τη δηλώνετε και στο internet; Καιρός να δούμε τη λειτουργία του προγράμματος: Το CyberGhost VPN αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες online υπηρεσίες για ανώνυμο σερφάρισμα, χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση 128-bit AES για όλες τις συνδέσεις ώστε να εξασφαλίσει ένα υψηλό επίπεδο της ανωνυμίας και ειδικές τεχνικές συμπίεσης δεδομένων και να κάνει την περιήγησή σας πιο γρήγορη. Κάθε σύνδεση εξασφαλίζεται με 1024 bit SSL και, δεύτερον, η ΄΄σήραγγα΄΄ επικοινωνίας είναι εξοπλισμένη με ένα μοναδικό 128 bit AES κλειδί, το οποίο λειτουργεί ως ένα είδος κωδικού πρόσβασης που ανανεώνεται αυτόματα κάθε 30 λεπτά.
Θα πρέπει να σημειώσω ότι η ταχύτητα είναι εκπληκτική και χωρίς καθυστερήσεις και δεν διαφέρει από αυτή της πραγματικής μας IP. Κατ΄αρχήν για να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες της υπηρεσίας κατεβάζουμε και τρέχουμε την αντίστοιχη εφαρμογή (CyberGhost VPN ). Μετά την εγκατάσταση θα πρέπει να κάνουμε Registration και αμέσως μετά κάνουμε Login με τα στοιχεία που δώσαμε κατά το registration. Η Βασική καρτέλα είναι αυτή πού βλέπετε πιο κάτω και θα πρέπει να πατήσετε το κίτρινο κουμπί για να συνδεθείτε. Η εφαρμογή θα ψάξει για τον πρώτο ελεύθερο server και θα σας συνδέσει αυτόματα
Ασφαλώς τίποτα δεν σας εμποδίζει αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε την Premium έκδοση του προϊόντος που φυσικά σας προσφέρει περισσότερες επιλογές και χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό.Τέλος θα ήθελα να προσθέσω μερικά ακόμη στοιχεία που δεν αφορούν την εφαρμογή που παρουσιάσαμε αλλά γενικά την έννοια ανωνυμία και το πώς πλασάρετε από κάποιους, έτσι πρέπει να γνωρίζετε κάποια βασικά πράγματα και την αλήθεια. Είναι αδύνατο να είσαι αόρατος η πραγματικά ανώνυμος στο Διαδίκτυο όπως τουλάχιστον θέλουν να το παρουσιάζουν μερικοί για λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αμελήσεις να εφαρμόσεις ορισμένα βασικά μέτρα που θα δυσκολέψουν τις προσπάθειες και την περιέργεια κάποιων, που θα σε προσπεράσουν και θα πάνε στον επόμενο από τα εκατομμύρια που κυκλοφορούν απροστάτευτοι στο Διαδίκτυο.
Author's Website:
lovefortechnology
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.