Υποψίες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στον Καρέα

Μαίνεται πυρκαγιά στον Υμηττό. Ξέσπασε στην περιοχή του Καρέα ταυτόχρονα σε τρία σημεία. Εξαπλώθηκε ταχύτατα λόγω των ανέμων. Φωτιά και στο Κορωπί.

Σκηνές αλλοφροσύνης σε Βύρωνα, Υμηττό, Καρέα, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη. Φλόγες ύψους 20 μέτρων μαίνονται αμείωτες, περνώντας μέσα από τις αυλές των σπιτιών. Η φωτιά ξέσπασε ταυτοχρόνως σε τουλάχιστον 2 – 3 σημεία στον Καρέα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπήρξε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού. Παράλληλα, κάτοικοι αναφέρουν ότι μόλις ξέσπασε η πύρινη λαίλαπα, ακούγονταν διαρκώς στην περιοχή εκρήξεις.

Εκκενώνονται σπίτια στον Καρέα – 5 κάτοικοι στο νοσοκομείο Σωτηρία 
Οι κάτοικοι τρέχουν να σωθούν, εκκενώνοντας τα σπίτια τους καθώς η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και οι φλόγες έχουν φθάσει στα 20 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο στον Καρέα. Στην περιοχή των Προσφυγικών Καρέα η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, με τους κατοίκους να προσπαθούν να σβήσουν με κάθε μέσο τις φλόγες που απειλούν τα σπίτια τους. Στην προσπάθειά τους να διασωθούν, πέντε κάτοικοι μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Σωτηρία.
Κινδυνεύει το μοναστήρι. Κάηκε μια ταβέρνα. Εγκλωβισμένες καλόγριες
Οι καμπάνες της Μονής Αγ. Ιωάννου Προδρόμου του Καρέα, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένες περίπου 40 καλόγριες, χτυπούν ασταμάτητα. Αυτή τη στιγμή γίνεται επέμβαση των ανδρών της πυροσβεστικής, αλλά και εθελοντών δασοπυροσβεστών, προκειμένου οι καλόγριες να απομακρυνθούν από την περιοχή. Τρεις καλόγριες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων. 
Μια ταβέρνα παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ οι φλόγες γλύφουν τουςεξωτερικούς τοίχους σπιτιών.
Η πυρκαγιά κατευθύνεται από τον Καρέα και τον Βύρωνα προς την περιοχή του Προφήτη Ηλία και την Αργυρούπολη και την Ηλιούπολη σε περιοχή που έχει αναδασωθεί. Ο πύρινος εφιάλτης εξαπλώνεται σε δύο μέτωπα: Το ένα πίσω από το Στρατόπεδο Σακέτα και το δεύτερο στον Καρέα, στην περιοχή που βρίσκονται οι ταβέρνες. Στο σημείο επιχειρούν δύο καναντέρ. 
Αυτή τη στιγμή έχουν ξεσπάσει ταυτόχρονα τέσσερις μεγάλες εστίες: Στη Λακωνία, στον Υμηττό, στο Κορωπί και στην Εύβοια 
Μέσα στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες
Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι πρόκειται για μέτωπο τουλάχιστον 700 μέτρων. Η φωτιά πήρετεράστιες διαστάσεις μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Κάτοικοι με κουβάδες και σωλήνες στα χέρια προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους. Κάποιοι καταγγέλλουν ότι στην περιοχή δεν λειτουργούν τα αυτόματα συστήματα κατάσβεσης των Δήμων.
Ενας πυροσβέστης έχασε τις αισθήσεις του λόγω του πυκνού καπνού και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. 
Εκκενώθηκε ένα σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού
Λίγο μετά τις 14:00, εκκενώθηκε σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στον Καρέα. Τα 28 παιδιά που διέμεναν εκεί μεταφέρθηκαν σε σπίτι του Χαμόγελου στο Περιστέρι, προκειμένου να προστατευθούν τόσο από την πύρινη λαίλαπα όσο και από τους πυκνούς καπνούς κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Η φωτιά ξέσπασε στις 12:30 το μεσημέρι στη συμβολή Κισσού και Ίριδος στο Βύρωνα, ανάμεσα στο νεκροταφείο και τη λεωφόρο Κατεχάκη, στους πρόποδες του Υμηττού και εξαπλώθηκε ταχύτατα λόγω την ανέμων που στην περιοχή φθάνουν τα 6 μποφόρ
Πυκνός καπνός έχει καλύψει την Αττική. Στο σημείο έχουν σπεύσει 30 άνδρες της πυροσβεστικής με 10 οχήματα.  
Εκκληση για εναέρια μέσα προκειμένου να αναχαιτιστεί το πύρινο μέτωπο απευθύνει ο Δήμαρχος Αργυρούπολης Β. Μπαλασόπουλος, σημειώνοντας ότι από τα επίγεια μέσα δίνεται μάχη με τις φλόγες.  
Ο δήμαρχος Βύρωνα Γρ. Κατωπόδης, ανέφερε ότι τα μέτωπα που μαίνονται είναι δύο. Εν τω μεταξύ στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ