Και όμως δε διαβάσατε λάθος. Ούτε ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Υπήρχε μια εποχή, που οι Αμερικανοί έστελναν τα παιδιά τους σε παππούδες και συγγενείς χρησιμοποιώντας την υπηρεσία αποστολής δεμάτων των ταχυδρομείων. Φυσικά για να φύγει το “δέμα” πλήρωναν και γραμματόσημο!
Στις 19 Φεβρουαρίου 1914, η 6χρονη May Pierstorff, “ταχυδρομήθηκε” από τους γονείς της, οι οποίοι έμεναν στην πόλη Grangeville της πολιτείας Idaho, στο σπίτι των παππούδων της που βρισκόταν 73 μίλια μακριά. Το κόστος της αποστολής ανήλθε στα 53 σεντς. Όσο δηλαδή κόστιζαν τα γραμματόσημα. Οι γονείς της μικρής May δεν έκαναν τίποτα το παράνομο. Η υπηρεσία αποστολής δεμάτων της ταχυδρομικής υπηρεσίας των ΗΠΑ που είχε ιδρυθεί ένα χρόνο πριν, προέβλεπε στους κανονισμούς της αυτού του είδους την υπηρεσία.
Η May Pierstorff
Η περίπτωση που είδαμε πιο πάνω είναι η πιο διάσημη, όμως δεν είναι η μοναδική. Το πρώτο παιδί που “ταχυδρομήθηκε”, ήταν ένα αβάφτιστο αγόρι ηλικίας λίγων μηνών. Στα μέσα Ιανουαρίου 1913, οι γονείς του το έστειλαν στη γιαγιά του πληρώνοντας 15 σεντς για γραμματόσημο και ασφάλισαν το “δέμα” για το ποσό των 50 δολαρίων. Υπεύθυνος για την μεταφορά και την παράδοση του παιδιού ήταν ο ταχυδρόμος ονόματι Vernon Little.
Η μεγαλύτερη απόσταση στην οποία εστάλη παιδί με το ταχυδρομείο ήταν 808 μίλια (1300 χιλιόμετρα). Η επίσης 6χρονη Edna Neff, στάλθηκε από τη μητέρα της που ζούσε στη Φλώριδα, στον πατέρα της που κατοικούσε στην Βιρτζίνια. Η μικρή Edna ταξίδεψε σιδηροδρομικώς στο βαγόνι του ταχυδρομείου όπως τα άλλα δέματα. Το κόστος αποστολής της ήταν μόλις 15 σεντς. Το 1915 ήταν η χρονιά που απαγορεύτηκε άνθρωποι και ιδίως παιδιά να ταξιδεύουν ως δέματα μετά από διαταγή του διοικητή των ταχυδρομείων των ΗΠΑ.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.