Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Εσείς τί προτείνετε;

Από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε το πρώτο του μνημόνιο και ξεκίνησε το χοντρό πέσιμο στον Αλέξη Τσίπρα από το μπλογκ μας – το ελαφρύ είχε ξεκινήσει μήνες πριν -, δεχόμαστε καθημερινά πολλά μηνύματα και σχόλια με την εξής ερώτηση: «Ωραία όλα αυτά που γράφετε αλλά εσείς τί προτείνετε;»

Η ερώτηση «Εσείς τί προτείνετε;» – κλασική καραμέλα στο στόμα των μνημονιακών -, που εσχάτως τίθεται κυρίως από τέως αντιμνημονιακούς νυν συριζοταλιμπάν συριζοφρουρούς, είναι φαιδρή για δύο απλούς λόγους.

Πρώτον, εμπίπτει στη λογική ανάθεσης. «Εμείς ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ για ελπίδα και αξιοπρέπεια. Πείτε μας τώρα ποιος είναι ο επόμενος πατερούλης να μας πάρει από το χεράκι και να μας βγάλει από το τούνελ.»

Δεύτερον, η ερώτηση «Εσείς τί προτείνετε;» εμπεριέχει την απάντηση ότι εσείς δε μπορείτε να προτείνετε τίποτα γιατί δεν υπάρχει καμιά εναλλακτική επιλογή, εκτός από αυτό που ζούμε τώρα. Το «Εσείς τί προτείνετε;» είναι η αποθέωση του δόγματος ΤΙΝΑ. Η συντήρηση του μύθου του μνημονίου.

Σε μια χώρα όπου ο Καραμανλής, που εκτόξευσε το δημόσιο χρέος στο Διάστημα, ζητάει να διερευνηθεί ποινικά η δράση του Βαρουφάκη, ο Σημίτης που μας έβαλε με πλαστά στοιχεία στο ευρώ, στήνει κόμμα και ξαναμπαίνει στη Βουλή, οι δύο δηλαδή άνθρωποι και όλοι οι υπουργοί τους που ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας πριν από 5 χρόνια, κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ρωτάνε «Εσείς τί προτείνετε;»

Η απάντηση βγάζει μάτι:

Εμείς προτείνουμε απόδοση Δικαιοσύνης.

Έχουμε βγάλει πληγές στα δάχτυλα να γράφουμε ότι χωρίς Δικαιοσύνη δεν υπάρχει Δημοκρατία.

Δικαιοσύνη πρώτα μέσα, ώστε να απαλλαχτεί η κοινωνία από τη σαπίλα, και μετά φανφάρες για εκβιαστές και οικονομικούς δολοφόνους από το εξωτερικό.

Δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση όλων των πολιτών. Σύνταγμα. Ο θεμέλιος λίθος της κατακρεουργημένης Δημοκρατίας.

Αν αυτό σας φαίνεται πιο περίπλοκο και ουτοπικό από την επιτυχία ενός αποδεδειγμένα υφεσιακού προγράμματος που το μόνο που προκαλεί είναι κοινωνικό ξεχαρβάλωμα με αποικιοκρατικούς όρους, υπάρχει κι άλλη λύση.

Πιο απλή και άκρως δημιουργική:

Πουτάνα όλα.

Destroy & Rebuild.

Αυτό προτείνουμε.


by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Μη ρωτάτε μπλόγκερς τί προτείνουν. Οι μπλόγκερς απλά γράφουν. Και πάνω από όλα γράφουν για την πάρτη τους. Τίποτα παραπάνω. Θυμάμαι κείμενο του Πιτσιρίκου το 2012 με τίτλο "H δική σας πρόταση ποια είναι, κύριε;". Κείμενο 3 χρόνων, με όσα έχουν μεσολαβήσει, καταπιάνεται με το ίδιο ακριβώς θέμα. Ζούμε τη μέρα της μαρμότας. Δεν έχουμε προχωρήσει ούτε μισό βήμα. Έχουν γραφτεί και ειπωθεί πλέον τα πάντα. Δε χρειάζεται να κλείσει καμιά κυβέρνηση τα μπλογκ. Η επαναληπτικότητα της πραγματικότητας θα τα καταστήσει άχρηστα από μόνη της.)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα