Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΓΑΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ


Εξουσιαστής. Εξουσιαστίτιδα. Μικρόβιο που δεν φεύγει από επάνω σου μέχρι θάνατο. Μέγα κάθαρμα ο Κωνσταντίνος που τον είπαν Μέγα διότι από «ειδωλολάτρης», οπαδός του Θεού Ήλιου, υποτίθεται την έκανε γυριστή κι έγινε χριστιανός, επειδή μια τέτοια παραμυθένια κίνησή του εξυπηρετούσε την αθεράπευτη εξουσιαστική του.
Κάτι άλλο. Μια άλλη ιστορικής αξίας μούφα. Ο πρώτος στην Ιστορία είναι ο Μέγας Κωνσταντίνος, με προχωρημένη κουλτούρα πλανητάρχη, που με τον συναυτοκράτορα Λικίνιο υπέγραψε το περιβόητο Διάταγμα των Μεδιολάνων, με το οποίο θεσμοθετούνταν η ανεξιθρησκεία. Συνέβη τον Φεβρουάριο του 313.

Ό,τι θέλεις πιστεύεις. Νόμιμος είναι ο κάθε θεός σου. Κι αν γουστάρεις δεν πιστεύεις σε κανέναν παραμύθη. Μόνο που οφείλεις υποταγή στον Μέγα Κωνσταντίνο, τον θεμελιωτή της Αρχής της Ανεκτικότητας, της ανεξιθρησκείας, όμως όταν είδε πως ο Άρειος με την αίρεσή του θα του προκαλούσε προβλήματα τον πήρε στο κυνήγι. Όπως μόνον ανεκτικός δεν ήταν στους Εβραίους.
Γιατί, όμως, ο Κωνσταντίνος, το όνομα του οποίου σήμερα γιορτάζει, όπως αυτό της φτωχομάνας του Ελένης, έγινε χριστιανός; Είπαμε. Δεν είπαμε; Επειδή ήταν εξουσιαστής. Ήθελε να καταλάβει την εξουσία, να γίνει μονοκράτωρ και θα ήταν κορόϊδο να πάει κόντρα στη τυφλή φανατίλα των χουλιγκανοχριστιανών που φούντωνε, διότι οι άνθρωποι ελπίζανε ότι βρήκαν τον αληθινό θεό και θα ζούσαν στη γη σα να ήντουσαν στον παράδεισο.
Πριν τη μεγάλη μάχη για το ποιος θα γίνει κυρίαρχος στη Ρώμη ο ειδωλολάτρης Κωνσταντίνος, με γονίδια αρχιεγκληματία, όμως χαρισματικός εξουσιαστής, είδε θεϊκά σημάδια στον ουρανό. Τα δυο πρώτα γράμματα του Χριστού και τη λέξη «Εν Τούτω Νίκα».
Και λένε οι αφελείς, ιστορικοί και επιστήμονες, ότι το «όραμα» τον παραπλάνησε λόγω ατμοσφαιρικού φαινομένου, με τις ηλιακές ακτίνες πάνω σε παγοκρύσταλλους. Παραμύθια. Καμμία ατμοσφαιρική οφθαλμαπάτη. Έτσι είπε ο ίδιος ότι «είδε».
Κωνσταντίνου και Ελένης. Ναι, υπάρχει και η ταπεινής καταγωγής Ελένη που την είχε παντρευτεί ο Ρωμαίος Καίσαρας Κωνσταντίνος Α΄ ο Χλωρός, που όμως εγκατέλειψε την μάνα του γιού του, διότι την καταβρήκε με την Θεοδώρα, την κόρη του αυτοκράτορα Μαξιμιάνου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα