Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

«Τρεις παράγοντες της επανάστασης της Συνείδησης»




Οι τρεις παράγοντες της επανάστασης της Συνείδησης είναι:
1.Ο Θάνατος (Η Διάλυση του Εγώ)
2.Η Γέννηση (Η Αλχημεία)
3.Η Θυσία προς την ανθρωπότητα
Για να μπορεί κάποιος να ενσαρκώσει το Είναι, οφείλει να κατασκευάσει τα ηλιακά του σώματα μέσω της Αλχημείας (Η Γέννηση). Παράλληλα όμως θα πρέπει να διαλύει το Εγώ με την βοήθεια της σεξουαλικής ενέργειας (Ο Θάνατος). Η Θυσία προς την ανθρωπότητα σαν τρίτος παράγοντας, αναφέρεται στο να δείξουμε και να διδάξουμε αυτόν τον δρόμο της επανάστασης της Συνείδησης στους άλλους, γιατί πραγματικά αυτό αποτελεί ένδειξη αγάπης προς αυτούς.
Επισημαίνουμε ότι η εσωτερική αυτοπραγμάτωση επιτυγχάνεται από αυτούς που ασκούν και τους τρεις παράγοντες.
Ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με την ηλικία, τον διανοητικό περιορισμό του, τις προκαταλήψεις και τις αδυναμίες του, αντιδρά με τον δικό του τρόπο μπροστά σε αυτούς τους τρεις παράγοντες.

Για παράδειγμα οι γεμάτοι σεξουαλική δύναμη άνθρωποι, προτιμούν να αρχίσουν με την αλχημεία, ξεχνώντας όμως τον θάνατο και την θυσία. Ενώ οι υπέργηροι και οι άρρωστοι, προτιμούν να αρχίσουν με την διάλυση του Εγώ, ξεχνώντας εντελώς την αλχημεία και την θυσία.
Τελικά όμως, αυτού του είδους οι άνθρωποι αποτυγχάνουν, ακόμα και αν έχουν πολύ ευγενικές και καλές προθέσεις. Ιδιαίτερα αν ο λόγος της αδιαφορίας τους είναι το μπέρδεμα της υποκειμενικής, ψεύτικης και παράλογης ηθικής τους, με την επαναστατική ηθική στην οποία αναφερόμαστε.
Η θυσία προς την ανθρωπότητα έχει την έννοια να δίνουμε την διδασκαλία της επαναστατικής ψυχολογίας, σε όσους ανθρώπους πραγματικά το επιθυμούν.
Φυσικά υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι οι οποίοι σύμφωνα με τις ικανότητές τους, υπηρετούν τον κόσμο με διαφορετικούς τρόπους. Είτε θεραπεύοντας αρρώστους ή κάνοντας έργα ευσπλαχνίας μέσω του επαγγέλματος και του αξιώματος τους.
Αλλά αυτό το θέμα της διάδοσης της γνώσης έχει μία τελείως διαφορετική βαρύτητα.
Διότι αν απασχολούμαστε μόνο με τον εαυτό μας ξεχνώντας τους άλλους, αναμφισβήτητα θα αυτοαποκλειόμαστε, λόγω της ίδιας μας της αυτοαγάπης και της αυοεπάρκειας.
Πρέπει επίσης να καταλάβουμε ότι η ανθρωπότητα με όλα τα πλάσματά της, ανεξαρτήτου φυλής, θρησκείας και χρώματος, είναι μια μεγάλη οικογένεια. Δυστυχώς εγκλωβισμένοι όπως είμαστε σε πολλούς παράλογους συναισθηματισμούς, θεωρούμε σαν οικογένεια μόνο τους λίγους ανθρώπους που μας περιβάλλουν. Αυτό αποτελεί εγωισμό υψίστου είδους.
Να πούμε επίσης ότι δεν ωφελεί να φοβόμαστε για αυτήν την δράση μας. Ο φόβος είναι γενικά ένας ανασταλτικός παράγοντας για όλα όσα κάνουμε. Ας θυμηθούμε ότι:
Από φόβο οι άνθρωποι οπλίζονται για να σκοτώσουν.
Από φόβο γίνονται οι πόλεμοι μεταξύ των εθνών.
Από φόβο υπάρχουν οι κλέφτες που φοβούνται την ζωή.
Από φόβο υπάρχουν οι πόρνες, γιατί φοβούνται την πείνα.
Η θυσία προς την ανθρωπότητα είναι μία πράξη αγάπης προς το πλησίον και δεν εμπεριέχει κανενός είδους φόβο.
Για να φτάσουμε όμως να αγαπήσουμε τον διπλανό μας όπως τον εαυτό μας, όπως μας είπε ο Χριστός, απαιτείται να έχουμε διαλύσει όλα αυτά τα Εγώ του μίσους και της μνησικακίας που μας ταλαιπωρούν. Τότε η αγάπη μας θα είναι ακέραιη, απρόσκοπτη, γνήσια και αφιλοκερδής. Και τότε θα είμαστε πραγματικά σε θέση να προσφέρουμε με αγνά και σταθερά αισθήματα αυτήν την θαυμάσια διδασκαλία στους ανθρώπους.
Η αγάπη ως γνωστόν δεν θέλει ανταμοιβή. Αυτή καθ’ εαυτή είναι δώρο, είναι δουλειά με αυταπάρνηση των καρπών της και δεν θέλει παρά το καλό των άλλων ακόμα και εις βάρος της ευτυχίας μας.

Σημείωση
Αυτή η διάλεξη έχει προέλθει από την συγκέντρωση, ταξινόμηση, συνδυασμό και καταγραφή αποσπασμάτων, από διάφορα βιβλία του Σαμαέλ Αούν Βεόρ.
Σε κάποια σημεία, πιθανόν να έχουν αφαιρεθεί ή προστεθεί κάποια στοιχεία (κατά την κρίση μου), για την πληρέστερη κατανόηση του κειμένου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα