Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Φαγούρα (κνίδωση) και ψωρίαση. Νέες θεραπείες για καθαρό δέρμα

psodiasi - knidwsiΚαθαρό (ή σχεδόν καθαρό) δέρμα επιτυγχάνουν οι νέες θεραπείες για την Ψωρίαση και την χρόνια αυθόρμητη Κνίδωση, που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδρο της ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας.
Οπως ανέφεραν οι μελέτες που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο, ασθενείς με ψωρίαση – ανεξαρτήτως βαρύτητας – που πήραν ως θεραπεία  την ουσία σεκουκινουμάμπη 300mg, παρουσίασαν μετά την 12η εβδομάδα υψηλότερα ποσοστά καθαρού έως σχεδόν καθαρού δέρματος.  Η επίτευξη καθαρού δέρματος διατηρήθηκε σε ασθενείς με ψωρίαση σε όλη την διάρκεια της ετήσιας θεραπείας με την ίδια ουσία.
Επίσης, σημαντικά θετικά αποτελέσματα παρατηρήθηκαν και στην ποιότητα ζωής των ασθενών με ψωρίαση, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς υποφέρουν στην καθημερινότητά τους από δυσάρεστα συμπτώματα.

psodiasi - knidwsi.JPG6Ψωρίαση κατά πλάκας – μία δυσάρεστη νόσος με φαγούρα και πόνο
Η ψωρίαση κατά πλάκας χαρακτηρίζεται από εκτεταμένες δερματικές βλάβες μεγάλου πάχους, που ονομάζονται πλάκες, και προκαλούν κνησμό, απολέπιση και πόνο. Το 10-30% των ατόμων αναπτύσσουν αρθρίτιδα, που προκαλεί και πόνο στις αρθρώσεις. Η άσχημη επίδραση της ψωρίασης στην ποιότητα ζωής των ασθενών είναι παρόμοια με τον καρκίνο, την καρδιοπάθεια, την αρθρίτιδα, το διαβήτη τύπου 2 και την κατάθλιψη. Τα επώδυνα συμπτώματα περιορίζουν την ικανότητα των ασθενών να ασχολούνται με καθημερινές δραστηριότητες και επηρεάζουν τις κοινωνικές τους σχέσεις.
Η σεκουκινουμάμπη, η οποία είναι η πρώτη θεραπεία που στοχεύει στην καταπολέμηση της νόσου, πρόσφατα έλαβε θετική γνωμοδότηση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για έγκριση ως θεραπεία της μέτριας-σοβαρής ψωρίασης κατά πλάκας. Η τελική απόφαση για την έγκριση της και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αναμένεται στις αρχές του 2015.
 psodiasi - knidwsi.JPG3 Νέα θεραπεία με εντυπωσιακά αποτελέσματα για την Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση
Στο ίδιο Συνέδριο της ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας παρουσιάστηκαν επίσης σημαντικά δεδομένα για τη χρήση της ομαλιζουμάμπης, που είναι η μόνη εγκεκριμένης επιπρόσθετη θεραπεία για ασθενείς με Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται σε θεραπεία με αντιισταμινικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, η ομαλιζουμάμπη επιτυγχάνει σημαντική μείωση στον κνησμό και στην εμφάνιση πομφών, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου, η απόδοση στις καθημερινές δραστηριότητες και στην εργασία, δίνοντας στους ασθενείς τη δυνατότητα να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Η συγκεκριμένη θεραπεία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχει αποτελεσματική και γρήγορη δράση, με υψηλό προφίλ ασφάλειας, εύκολο σχήμα χορήγησης και μηδενική συμμετοχή για τον ασθενή.
psodiasi - knidwsi.JPG4Η Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση είναι πιο συχνή στις γυναίκες
Η Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση είναι η πιο συχνή μορφή της χρόνιας κνίδωσης και η συχνότητά της είναι 0.5–1% στον γενικό πληθυσμό. Είναι 2 φορές πιο συχνή στις γυναίκες και πιο συχνά εμφανίζεται στις ηλικίες μεταξύ 20-40 ετών. Οι ασθενείς προσβάλλονται από τη νόσο στα πιο παραγωγικά τους χρόνια και η ποιότητα ζωής τους επιβαρύνεται σημαντικά δυσκολεύοντας την καθημερινότητα τους. Οι λιγότερες ώρες ύπνου και ο κνησμός στο δέρμα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα, οι ασθενείς με ΧΑΚ να παρουσιάζουν μειωμένη απόδοση στη δουλειά τους, ενώ παράλληλα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάσχουν από κατάθλιψη και άγχος.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα