Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Νέες φωτογραφίες της σορού του Τσε βρέθηκαν σε ένα κουτί πούρων

Η διαδρομή των νέων φωτογραφιών υπήρξε περιπετειώδης. Ο φωτορεπόρτερ Μαρκ Χούτεν τις είχε παραδώσει στον ιεραπόστολο Λουίς Κουαρτέρο αφού φοβόταν ότι δεν θα καταφέρει να τις βγάλει από τη Βολιβία. Ο ίδιος κατάφερε τελικά να ταξιδέψει για την Ισπανία, παίρνοντας μαζί του τις φωτογραφίες

Ernesto-Che-Guevara
Σαρανταεπτά χρόνια μετά τη  δολοφονία του Τσε,  η ισπανική εφημερίδα El Pais φέρνει στο φως νέες ανέκδοτες φωτογραφίες της σορού του. Τις φωτογραφίες  είχε στην κατοχή του ο ανιψιός ενός ιερέα στη Σαραγόσα. Ο Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα δολοφονήθηκε πριν από 47 χρόνια στη Βολιβία, όμως υπήρχαν φωτογραφίες του οι οποίες δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

fo1
Η διαδρομή των νέων φωτογραφιών υπήρξε περιπετειώδης. Ο φωτορεπόρτερ Μαρκ Χούτεν τις είχε παραδώσει στον ιεραπόστολο Λουίς Κουαρτέρο αφού φοβόταν ότι δεν θα καταφέρει να τις βγάλει από τη Βολιβία. Ο ίδιος κατάφερε τελικά να ταξιδέψει για την Ισπανία, παίρνοντας μαζί του τις φωτογραφίες, τις οποίες είχε  τοποθετήσει σε ένα  κουτί πούρων.
fo2
Μεταξύ των φωτογραφιών υπήρχαν κάποιες «γνωστές» αλλά και κάποιες εντελώς άγνωστες, όπως της συμπολεμίστριας του Τσε, Ταμάρα Μπούνκε, ενώ σε κάποιες άλλες εμφανίζεται το άψυχο σώμα του Τσε Γκεβάρα.
fo_0
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα