Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Η υπερκόπωση, η σεξουαλική ζωή και οι πολλές ώρες εργασίας


Τι ρόλο παίζει ο ξέφρενος ρυθμός που ακολουθούμε σήμερα, στη σεξουαλική μας ζωή;

Στην εποχή μας οι άνθρωποι κάνουν περισσότερο ή λιγότερο σεξ παρά πριν 50 χρόνια;

Έρευνες που έγιναν για το σημαντικό αυτό θέμα, δείχνουν ότι οι πολλές ώρες εργασίες δημιουργούν τόση κούραση, που οι εργαζόμενοι εξαντλημένοι πλέον, δεν σκέφτονται τίποτε άλλο παρά να ξεκουραστούν και να κοιμηθούν.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από σχετικές έρευνες, τα προβλήματα που επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή, αρχίζουν όταν κάποιος εργάζεται περισσότερο από 48 ώρες την εβδομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι προβλήματα δεν παρουσιάζονται με λιγότερες ώρες, αλλά με 48 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως, η υπερκόπωση και η εξάντληση επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική ζωή του 33% των εργαζομένων κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Παράλληλα μια άλλη έρευνα που έγινε μόλις πρόσφατα από το Ινστιτούτο Kinsey, εξέτασε την κατάσταση όσον αφορά τις γυναίκες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες κάνουν λιγότερο σεξ σε σύγκριση με το 1950.

Οι απαιτήσεις που επιβάλλονται στις γυναίκες σήμερα, από την οικογένεια, από την εργασία τους, δεν τους αφήνουν χρόνο, ενέργεια και διάθεση για να απολαύσουν στο βαθμό που θα έπρεπε μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Στα παλαιοτέρα χρόνια, οι γυναίκες που είχαν επαγγελματική καριέρα ήσαν πολύ λιγότερες. Οι υποχρεώσεις τους ήσαν λιγότερες και παράλληλα δεν υπήρχε η τηλεόραση. Σήμερα ο ελεύθερος τους χρόνος απορροφάται άμεσα από τα παιδιά τους, τα ψωνίσματα, τις αγαπημένες τηλεοπτικές εκπομπές.

Η μειωμένη σεξουαλική ορμή, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, έχει μια σύνθετη αιτιολογία. Οι παράγοντες που συμβάλλουν μπορεί να είναι διάφοροι όπως για παράδειγμα ορμονικοί, ψυχολογικοί και σωματικοί παράγοντες. Συχνά συνυπάρχουν περισσότεροι από ένας παράγοντες. Η σωματική κούραση και η υπερκόπωση που παρατηρούνται σήμερα τόσο συχνά, αποτελούν μια βασική αιτία.

Σε παντρεμένα ζευγάρια, οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, επιφέρουν μεγαλύτερο βάρος στη σεξουαλική ζωή. Η έρευνα του Ινστιτούτου Kinsey έδειξε ότι 42% των γυναικών που συζούν με ένα άντρα, κάνουν σεξ 2 έως 3 φορές την εβδομάδα. Αντίθετα όμως, από τις παντρεμένες γυναίκες, μόνο το 33%, παρουσιάζει την ίδια συχνότητα εβδομαδιαίως.

Οι πολλές ώρες εργασίας, η υπερκόπωση, η εξάντληση στο ζευγάρι και η μείωση των σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ των δύο, οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο διαζυγίου και άλλων προβλημάτων. Δημιουργείται ένταση, αρνητικό κλίμα και οι αρνητικές επιπτώσεις πάνω στα παιδιά  μπορεί να είναι σημαντικές.

Το 33% των εργαζομένων παραδέχονται ότι οι πολλές ώρες εργασίας βλάπτουν τη σεξουαλική τους ζωή. Το 40% παραδέχεται ότι η κούραση από την εργασία είναι αιτία δημιουργίας προβλημάτων και συγκρούσεων μέσα στην οικογένεια.
Οι διαπιστώσεις αυτές πρέπει να μας προβληματίσουν. Θα πρέπει να οδηγήσουν σε μια πιο ισοζυγισμένη ζωή. Ψάχνοντας για το καλύτερο μέσω της δουλειάς μας, καταστρέφουμε πολύτιμα αγαθά που έχουμε τώρα. 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα