Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Η δράση

A red button with the words "Take action" on it

Και εκεί που για χρόνια καθόμουν και σχέδια έκανα, ανακάλυψα ότι ενώ είχα μαζέψει όνειρα σωρό, όσο καθόμουν, ούτε ένα δεν είχα κάνει πραγματικότητα.
Και εκεί που ατένιζα το μέλλον μου πόσο μακρινό μου φαινόταν, ανακάλυψα ότι τελικά, όποτε προς αυτό βήματα έκανα, εκείνο πιο κοντά ερχόταν.
Και εκεί που έβλεπα τα πόδια μου από το φόβο να είναι βαριά, μόλις σήκωσα το κεφάλι μου ορθό και κοίταξα εμπρός, τα πόδια ακολουθούσαν το βλέμμα μου.
Και εκεί που πίστευα πως μια ευκαιρία μου λείπει, μόλις άρχισα τις ικανότητές μου και την αντίληψή μου να καλλιεργώ, είδα τις ευκαιρίες να είναι ένα σωρό.

Και εκεί που νόμιζα πως των άλλων το δρόμο πρέπει να αντιγράψω, σαν πρόσεξα το μονοπάτι μου “αυστηρώς προσωπικό” έγραφε, και μόνος θα το λαξεύσω.
Και εκεί που τις νύχτες ίδρωνα από τους εφιάλτες περικυκλωμένος από την αμφιβολία, την ένταση, και την αγωνία, ανακάλυψα ότι όταν το πρωί για τα όνειρά μου κίναγα, ακόμα και ιδρωμένος που ήμουν, τα όνειρα άρχισα να απολαμβάνω.
Επειδή, ότι και να νόμιζα, ότι και αν θεωρούσα για τον κόσμο όλο, η δράση είναι αυτή που αποτέλεσμα θα φέρει. Αν δρω προς την καθήλωσή μου, καθήλωση θα βρω. Αν δρω προς την ανάπτυξή μου, ανάπτυξη θα απολαύσω.
Η μητέρα όλων των μαχών, είναι να γίνει μέσα μας. Όπως τα μέσα μας, έτσι και τα έξω μας λέει η σοφία. Η πρώτη δράση είναι για τις πεποιθήσεις μας. Κανείς δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα, αν η δράση του συγκρούεται με τα πιστεύω του.
Το να θέλεις, δεν αρκεί.

Πρέπει και να το πιστεύεις.

Δημήτρης Νομικός συγγραφέας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα