Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Προσοχή: Κινδυνεύετε από διαβήτη αν πίνετε…

Προσοχή: Κινδυνεύετε από διαβήτη αν πίνετε...

Επιστήμονες από το Καρδιολογικό Νοσοκομείο «San Daniele», στο Ούντινε, προειδοποιούν μέσα από τη νέα τους μελέτη για έναν άγνωστο μέχρι σήμερα παράγοντα που διπλασιάζει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία από 1.180 ασθενείς, ηλικίας μεταξύ 18-45 ετών, οι οποίοι έπασχαν από υπέρταση, αλλά όχι διαβήτη. Από αυτούς, το 87% έπιναν 1-3 φλιτζάνια ημερησίως και το 13% κατανάλωναν περισσότερο.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τη μελέτη των στοιχείων, η κατανάλωση περισσότερων από τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα διπλασιάζει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη.
Συγκεκριμένα, μετά από 6 χρόνια παρακολούθησης οι επιστήμονες διέγνωσαν με προδιαβήτη το 24% των ασθενών.
Όπως προέκυψε από τα στοιχεία, όσοι από τους συμμετέχοντες έκαναν μέτρια κατανάλωση καφέ διέτρεχαν κατά 34% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης προδιαβήτη, ενώ όσοι έκαναν πιο έντονη χρήση διέτρεχαν 16% μεγαλύτερο κίνδυνο (50%).
«Η μελέτη μας δείχνει ότι η κατανάλωση καφέ αυξάνει τον κίνδυνο του προδιαβήτη σε νεαρούς ενήλικες με υπέρταση που μεταβολίζουν με αργό ρυθμό την καφεΐνη στο αίμα τους. Ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος εάν τα άτομα αυτά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, και αν πίνουν πολλούς καφέδες καθημερινά», σχολίασε ο δρ. Λούσιο Μος, επικεφαλής της μελέτης.
Οι επιστήμονες δικαιολογούν τον συσχετισμό αυτό, επισημαίνοντας πως, όσοι μεταβολίζουν αργά την καφεΐνη, εκτίθενται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στις αρνητικές επιδράσεις της, ως προς τον μεταβολισμό της γλυκόζης, διευκρινίζοντας ότι το αν θα εκδηλώσει κανείς προδιαβήτη εξαρτάται τόσο από την ημερήσια πρόσληψη σε καφέ όσο και από το γενετικό υπόβαθρο.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα