Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Η αλήθεια πίσω από το δημοσίευμα των Financial Times


Ξεχάστε όλα όσα διαβάσατε για το άρθρο των Financial Times σχετικά με τη σύνοδο των G20 στις Κάννες τον Νοέμβριο του 2011. Ήταν όλα μία παρεξήγηση. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές μου από την Αγγλία, αυτό που περιγράφεται στο δημοσίευμα των Financial Times δεν είναι κάποια δολοπλοκία πίσω από την πλάτη των Ελλήνων αλλά η πρώτη σεζόν του House of CardsThe European Edition, με αντικείμενο τη διάσωση του ευρώ και σκηνές από τη δεύτερη σεζόν, με θέμα την υπόθεση της διενέργειας δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Και οι δύο σεζόν αναμένεται να προβληθούν του χρόνου από το Netflix.

Η πρώτη σεζόν της σειράς ξεκινάει με την Άνγκελα Μέρκελ να κλαίει στη διάσκεψη των G20. «Δεν είμαι φασίστρια, δεν είμαι ναζί», φωνάζει με δάκρυα στα μάτια η Γερμανίδα καγκελάριος. «Ο Ανδρέας Παπανδρέου με έκανε εθνικίστρια. Και πιο πριν ο Αδόλφος Χίτλερ. Ποιο είναι το έγκλημά μου; Τί έχω κάνει; Πείτε μου.» Η Μέρκελ ομολογεί ότι τη δεκαετία του ’80 σκαρφάλωνε σε κολόνες και κολλούσε αφίσες του ΠΑΣΟΚ, ενώ επί Κατοχής ήταν μαυραγορίτισσα και πουλούσε τον τενεκέ λάδι προς 15 δις τον έναν.


Η σκηνή χαρακτηρίζεται από έντονη συναισθηματική φόρτιση, με την Άνγκελα Μέρκελ να σκίζει το λαχανί ταγιέρ της και να οδύρεται πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Έρχονται Έλληνες πολίτες και με ρωτάνε γιατί είμαι τόσο σκατόψυχη. Δεν έχω απάντηση. Με χαβιάρι και πάπια Πεκίνου στέκομαι όρθια. Και λίγη γαλλική σαμπάνια.»

Η Γερμανίδα καγκελάριος, στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, κατηγορεί τον Νικολά Σαρκοζί και τον Μπάρακ Ομπάμα ότι ήταν ο δικός τους συμμαχικός στρατός που πριν από 6 δεκαετίες είχε επιβάλει το γερμανικό Σύνταγμα, γεγονός που προκαλεί την παρέμβαση του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επεμβαίνει για να υπερασπιστεί την τιμή του Στάλιν και δηλώνει κομμουνιστής. Για τον Τσώρτσιλ ούτε κουβέντα. 

Συγκινημένος μπροστά στο θέαμα της κλαμένης Μέρκελ, ο Μπάρακ Ομπάμα λυγίζει. Λέει ότι διατίθεται να φτιάξει ένα δεύτερο Γκουντανάμο στην καρδιά της Ευρώπης και να ξαναζεστάνει με αμερικανικό πετρέλαιο τους φούρνους του Άουσβιτς, ενώ ο Νικολά Σαρκοζί την πλησιάζει και της ψιθυρίζει στο αυτί “Voulez vous coucher avec moi ce soir?».

Η σεζόν κλείνει με ένα όργιο μεταξύ των τριών ηγετών το οποίο ο Μπάρακ Ομπάμα καταγράφει σε βίντεο με τη χρήση δορυφόρων της NSA για να έχει τη Μέρκελ στο χέρι. Προς το τέλος του επεισοδίου, το βίντεο πέφτει στα χέρια του Έντουαρντ Σνόουντεν ο οποίος το ανεβάζει στο youporn και χέζεται στο τάλιρο.

(Τελικά, μόνο η Μαρία Σπυράκη, που ήξερε για τα αεροπλάνα που έφερναν λεφτά στις ελληνικές τράπεζες το 2012 αλλά δεν το έλεγε, είναι ηθική.)

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, στη δεύτερη σεζόν της σειράς παρακολουθούμε την υπόθεση του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα και τα γεγονότα που οδηγούν στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου το Νοέμβριο του 2011.

Το άρθρο αναφέρει την πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση της ηρωίνης στην Ελλάδα, ώστε όλοι οι Έλληνες να γίνουν πρεζόνια και να μην καταλαβαίνουν από πού τους έρχονται τα μέτρα λιτότητας.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο πρώην Πρωθυπουργός εμπνέεται από τα τραγούδια του Παύλου Σιδηρόπουλου, ενώ την ίδια περίοδο ο τότε Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μπαίνει στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα, επειδή τα έφαγε μαζί με τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

«Το βράδυ της Κυριακής, κατά την τελευταία μας κατ’ ιδίαν συνάντηση, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε μόνο για νομιμοποίηση της μαριχουάνας και το σχέδιό του να γίνουμε Μποτσουάνα του Βορρά», δηλώνει ο κ. Βενιζέλος. «Όταν τον είδα να βγάζει από το σακάκι του την ένεση και να σουτάρει, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν: “Ελπίζω να πάει από overdose το ζαβό”.»

Στο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι κάποιοι ευρωπαίοι ηγέτες δε θυμούνται να έχουν πρότερη ενημέρωση από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αφού τους είχε ρίξει ecstasy στο ποτό και είχαν κάνει γαμώ τα κεφάλια.

Όταν αρχίζει να φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι το μεγαλύτερο βαποράκι της Ευρωζώνης, η αρχική σκέψη του Νικολά Σαρκοζί είναι να βομβαρδίσει την Ελλάδα αλλά τελικά αποφασίζει να γίνει αρχιβαρώνος  του καρτέλ ναρκωτικών.

Ο Σαρκοζί συνεννοείται με τη Μέρκελ. Η καγκελάριος ακούει από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι ίσως είναι καλύτερα για τον πλανήτη αν η Ελλάδα εξαφανιστεί από τον χάρτη. «Η ιδέα είναι να στριμωχτεί ο Παπανδρέου στη γωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά αξιωματούχος, «αλλά αυτός το μόνο που θέλει είναι να πίνει μπάφους και να παίζει Pro

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ορατά κουρασμένος. Κάνει ανέμελος ποδήλατο, ενώ η χώρα καταστρέφεται και η διαπραγμάτευση περνάει στα σίγουρα χέρια του Ιζνογκούντ Βενιζέλου που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Κανείς δε μπορεί να πιστέψει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν το δυνατότερο από τα σοσιαλιστικά σπερματοζωάρια του Ανδρέα.

Τα επόμενα επεισόδια αφορούν στο σκοτεινό παρασκήνιο πριν και μετά τη συνάντηση των Ευρωπαίων με τον Παπανδρέου.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως, πριν τη συνάντηση με τον Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο επικοινωνεί με τον τότε ηγέτη της αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και τον ρωτάει «Θέλεις να είσαι μαζί μας στην προσπάθειά μας; Αυτό που έχετε για πρωθυπουργό είναι εντελώς χαζό.» Ο Σαμαράς απαντάει στον Μπαρόζο ότι είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει στο πραξικόπημα με το ΠΑΣΟΚ, αρκεί να βγουν στους δρόμους και τα τανκς.

Ο Μπαρόζο του λέει ότι αυτό είναι κάπως υπερβολικό κι ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βάλει και τον Γιώργο Καρατζαφέρη στην συγκυβέρνηση με επικεφαλής τον αρχιμαφιόζο της κυβέρνησης Σημίτη, Λουκά Παπαδήμο. «Ούτε ο Παπαδόπουλος δε θα σκεφτόταν κάτι τέτοιο!», λέει χαρακτηριστικά ο Σαμαράς.

Στο τέλος της δραματικής συνάντησης, ο Σαρκοζί μιλάει με τον Παπανδρέου για γκόμενες και μπάλα προσπαθώντας να του αποσπάσει την προσοχή από τον Μπαρόζο, ο οποίος λέει στον Βενιζέλο ότι το αεροπλάνο της επιστροφής τους στην Αθήνα πρέπει να πέσει και του δίνει ένα αλεξίπτωτο. «Ούτε αερόστατο δε μπορεί να με κρατήσει», του αποκρίνεται ο Βενιζέλος χαΐδεύοντας την κοιλιά του.

Παράλληλα, η κάμερα εστιάζει στον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος είναι τόσο γκάου που δεν καταλαβαίνει τί παίζεται πίσω από την πλάτη του.

Στον δρόμο προς το αεροδρόμιο, ο Γιώργος Παπανδρέου γυρνάει στον Ευάγγελο Βενιζέλο και του λέει: «Not bad Vangelis! Great success!» κι αρχίζει να παίζει Candy Crash στο κινητό του.

Με τον Παπανδρέου στο αεροπλάνο της επιστροφής να κοιμάται τον ύπνο του βλαμμένου, ο Βενιζέλος δίνει εντολή να συνταχθεί μια δήλωση που αναφέρει ότι η περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου είναι ανίατη και πρέπει να υποστεί λοβοτομή.

«Το δημοψήφισμα του κ. Παπανδρέου είναι νεκρό. Το ίδιο κι ολόκληρη η Ελλάδα», καταλήγουν οιFinancial Times.

by To Skouliki Tom


(Ανήθικο δίδαγμα: Δηλαδή οι Financial Times θέλουν να μας πουν ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι μαριονέτες των ξένων; Σε λίγο θα μας πουν κι ότι οι εκλογές δεν αλλάζουν τον κόσμο.)


thethreemooges



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα