Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Καταιγίδα ΤΕΡΑΣ θα βομβαρδίσει την Βρετανία: άνεμοι 100 μιλίων/ώρα και βροχές πρόκειται να προκαλέσουν χάος!!!

Μία ακόμη καταιγίδα ΤΕΡΑΣ αναμένεται να σαρώσει τη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο  άνω κάτω καιρός συνεχίζεται.

© GETTY 
Οι μετεωρολογικές προγνώσεις προειδοποιούν: «οδεύουμε σε μια άστατη περίοδο»
Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θύελλες των 100 μιλίων/ώρα αναμένεται να ξεριζώσουν δέντρα, να καταστρέψουν γραμμές παραγωγής ενέργειας και να προκαλέσουν ζημιές σε κτίρια.  Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση μέχρι τα Χριστούγεννα. 
Καθώς πολλές περιοχές της χώρας εξακολουθούν να αγωνίζονται για να επιδιορθώσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη θύελλα της περασμένης εβδομάδας και το καταστροφικό παλιρροϊκό κύμα, υπήρξαν αναφορές για ανέμους 80 μιλίων/ώρα την επόμενη εβδομάδα με ριπές ανέμου δύναμης 100 μιλίων/ώρα  που είναι πολύ πιθανό να κτυπήσουν περιοχές του Βορρά.
 Μετά από μερικές ημέρες σχετικά ήρεμου, ομιχλώδη καιρού, ο Leon Brown, στις προβλέψεις του για το The Weather Channel , ανάφερε πως μια μεταβολή στο ρεύμα ταχέως κινούμενου αέρα (jet stream) θα κάνει τα πράγματα πιο ασταθή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Προειδοποίησε πως η Βρετανία θα μπορούσε να αισθανθεί την πλήρη ορμή της καταιγίδας μέχρι την Τετάρτη με θύελλες που θα συνεχιστούν μέχρι τα Χριστούγεννα. «Υπάρχει ένα ποσοστό 30 με 40 τοις εκατό κινδύνου σοβαρών θυελλών για την κεντρική και νότια Βρετανία την Πέμπτη, καθώς ένα βαθύ χαμηλό βαρομετρικό κατευθύνεται ανατολικά στη Σκωτία », είπε. 










Ομιχλώδης Σαβάνα στην εξοχή κοντά στο Ashford καθώς έπειτα από μερικές ημέρες ηρεμίας επίκειται μεγάλη καταιγίδα την επόμενη εβδομάδα


"Η χειρότερη υπόθεση είναι ριπές ανέμου 70 έως 90 μίλια/ώρα στα εκτεθειμένα τμήματα της Ουαλίας και του Νότου, αλλά θα μπορούσαμε να δούμε ριπές 70 μιλίων/ώρα σε όλη την κεντρική Βρετανία οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλη αναστάτωση.
 "Αυτή η καταιγίδα έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου. 
Εάν κτυπήσει μεταξύ της 18ης Δεκεμβρίου και 20 θα την αποκαλέσουμε Emily, λόγω της Emily Bronte, που πέθανε στις 19 Δεκεμβρίου 1848. 
"Από την Πέμπτη έως τα Χριστούγεννα υπάρχει υψηλός κίνδυνος θυελλών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο." Το χιόνι θα είναι επίσης ένας κίνδυνος στη Σκωτία με πολύ ισχυρούς ανέμους μέχρι και συνθήκες χιονοθύελλας. Η καταιγίδα είναι η τελευταία σε μια χαοτική κίνηση των καιρικών συνθηκών μετά την τελευταία εβδομάδα κατά την οποία άνεμοι 142 μιλίων/ώρα έσπειραν το χάος στα Βόρεια, ενώ η ανατολική ακτή είδε το μεγαλύτερο παλιρροϊκό κύμα των τελευταίων 60 χρόνων .

Η καταιγίδα θα μπορούσε να επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου
Τον περασμένο μήνα η καταιγίδα St Jude's Day έφερε επίσης ανέμους 100+ μιλίων/ώρα και άφησε ίχνη καταστροφής στο πέρασμά της. Ο Jonathan Powell, της Vantage Weather Services, κατηγόρησε ένα βαθύ Ατλαντικό σύστημα χαμηλής πίεσης για τα προβλήματα της επόμενης εβδομάδας.
 Είπε: " Αναμένεται να χτυπήσει τα Βόρειο-δυτικά αρχικά όπου οι ριπές ανέμου μπορεί να υπερβαίνουν τα 100 μίλια/ώρα. Σε άλλες περιοχές είναι πιθανό να φτάσει τα 70 έως 80 μίλια/ώρα . 
" Εξετάζουμε την περίπτωση πολύ ισχυρών και καταστροφικών ριπών ανέμου με  δυνατότητα να ξεριζώσουν δέντρα και να προκαλέσουν καταστροφές σε  κτίρια. 
«Υπάρχει μια γενικά θυελλώδη εικόνα που εκτείνεται μέχρι τα Χριστούγεννα. Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για αναστάτωση και υλικές ζημιές.
" Το  Met Office χθες το βράδυ σχολίασε τις προειδοποιήσεις. Η εκπρόσωπος του  Laura Young είπε: ". Αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε κάποιον λόγο να εκδώσουμε προειδοποιήσεις καιρού για την επόμενη Πέμπτη».
Η μετεωρολόγος Helen Chivers είπε:. "Οδεύουμε σε μια άστατη περίοδο και υπάρχει κίνδυνος θυελλών και βροχών, ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε οτιδήποτε. 



Οι καταστροφικοί άνεμοι που καταφθάνουν αναμένεται να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές

sott
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα