Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Μια συνθετική μορφή του ιού Schmallenberg έχει γίνει στο εργαστήριο!

Τοκετού
Οι αγρότες ανησυχούν για τις σοβαρές απώλειες κατά τη διάρκεια του τοκετού

Μια συνθετική μορφή του ιού Schmallenberg έχει γίνει στο εργαστήριο από επιστήμονες της Σκωτίας.
Η έρευνα αυξάνει τις ελπίδες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου για την ασθένεια των ζώων, η οποία προκαλεί το θάνατο σε  αρνιά και μοσχάρια.
Ο ιός Schmallenberg (SBV) ανακαλύφθηκε λίγο περισσότερο  από ένα χρόνο στη Γερμανία, αλλά έχει πλέον εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Περίπου 1.000 αγροκτήματα έχουν αναφέρει περιπτώσεις σε ολόκληρη την Αγγλία και την Ουαλία.
Ορισμένοι γεωργοί αναφέρουν σοβαρές απώλειες, κατά την περίοδο του τοκετού.
Σκωτσέζοι  ερευνητές, με επικεφαλής τον Massimo Palmarini και Alain Kohl από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, δημιούργησαν μια συνθετική μορφή του ιού στο εργαστήριο για τη μελέτη της γενετικής και πώς μολύνει τα εκτρεφόμενα ζώα.
Πειράματά τους δείχνουν ότι ο ιός πολλαπλασιάζεται στα κύτταρα του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού των αγέννητων ζώων, εφόσον ο ιός  περάσει σε μόσχους ή αμνούς κατά την κύηση.
Οι ερευνητές χειρίστηκαν την γενετική ακολουθία του ιού με σκοπό τη δημιουργία εκδόσεων που ήταν περισσότερο ή λιγότερο λοιμογόνοι.
Λένε ότι η δουλειά τους αυξάνει τις ελπίδες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου για την ασθένεια των ζώων.
Ο καθηγητής Massimo Palmarini δήλωσε στο BBC: "Αυτή είναι η πρώτη φορά που ήμασταν σε θέση να χειριστούμε το γονιδίωμα του SBV με αυτόν τον τρόπο.
"Γνωρίζουμε τώρα πολύ περισσότερα για το πώς ο ιός προκαλεί την ασθένεια από ό, τι κάναμε πριν από δύο μήνες."
Αφορά τη βιολογική γεωργία
Ο SBV ανακαλύφθηκε στη γερμανική πόλη Schmallenberg το Νοέμβριο του 2011.
Κρούσματα του ιού ,στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρθηκαν πέρυσι τον Ιανουάριο, με την εξάπλωση του  σε ολόκληρη την Αγγλία και την Ουαλία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Οι νευρώνες έχουν μολυνθεί με SBVΟι νευρώνες έχουν μολυνθεί με SBV
Πιστεύεται ότι ο ιός μεταφέρθηκε στην Αγγλία από τις σκνίπες μέσα ​​από το κανάλι της Μάγχης και στη συνέχεια διαδόθηκε από τις ντόπιες σκνίπες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού,όπως αναφέρουν οι επιστήμονες της κυβέρνησης .
Οι αγρότες είναι σε επιφυλακή για την κατάσταση κατά τη διάρκεια της περιόδου του τοκετού του τρέχοντος έτους. Το πρώτο σημάδι είναι συχνά, όταν τα ζώα γεννούν παραμορφωμένα ή νεκρά μικρά , κάτι που μπορεί να συνεχιστεί μήνες μετά τη λοίμωξη.
Ένα εμβόλιο για τον ιό SBV που αναπτύχθηκε από την υπηρεσία υγείας των ζώων MSD έχει υποβληθεί στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές για έγκριση.
Ένας εκπρόσωπος είπε: "Στις μελέτες μέχρι σήμερα, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα έχει αποδειχθεί σε μόσχους, αμνούς και έγκυες προβατίνες.
«Η εταιρεία αυτή τη στιγμή συνεργάζεται στενά με τις ρυθμιστικές αρχές και δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες, μέχρι το εμβόλιο να είναι διαθέσιμο."
Η σκωτσέζικη έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας και την  Wellcome Trust.


                ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα