Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αφύλακτα τα σύνορα και στην επέλαση της… σύφιλης


Σε αφροδίσιο κλοιό τελεί η χώρα την τελευταία διετία, με την τρομακτική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων...

να αποδίδεται κυρίως στην αθρόα εισροή λαθρομεταναστών, τη συνεχή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων και φυσικά τη μη χρήση προφυλακτικού.
Η εισροή λαθρομεταναστών φέρνει και τον... αφροδίσιο εφιάλτη
Τα στοιχεία για τα «ξεχασμένα» αφροδίσια, που επανακάμπτουν απειλώντας τη δημόσια υγεία, βάσει του ρεπορτάζ της «Ε», δείχνουν έως και διπλασιασμό των κρουσμάτων.

Τόσο μεταξύ των ιδιωτών γιατρών όσο και των νοσοκομείων του ΕΣΥ, οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν αύξηση 100% των ασθενών που ζητούν ιατρική βοήθεια για να απαλλαγούν από κάποιο αφροδίσιο νόσημα, το οποίο απέκτησαν αντί καλοκαιρινού σουβενίρ. «Καθημερινά δεχόμαστε στα εξωτερικά ιατρεία του Ευαγγελισμού 100 ανθρώπους, εκ των οποίων το 5% ήταν δερματολογικά περιστατικά. Σήμερα το ποσοστό των δερματολογικών έχει διπλασιαστεί. Μιλάμε δηλαδή για αύξηση 100%, ποσοστό τεράστιο για τα δεδομένα της εποχής», επισημαίνει στην «Ε» ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, διευθυντής της δερματολογικής κλινικής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας.

Την ίδια ακριβώς ασύλληπτη άνοδο παρατηρούν και οι ιδιώτες δερματολόγοι. «Αν μέχρι πριν από λίγους μήνες είχαμε δέκα περιπτώσεις αφροδίσιων νοσημάτων, τώρα έχουν φτάσει τις είκοσι. Είναι πραγματικά προς προβληματισμό ο διπλασιασμός κρουσμάτων», τονίζει στην «Ε» ο αφροδισιολόγος, δερματολόγος Χριστόφορος Τζερμιάς και συμπληρώνει πως «τα τελευταία δύο χρόνια καταγράφεται τεράστια έξαρση, ειδικά σε κονδυλώματα και έρπητες γεννητικών οργάνων, ενώ εντυπωσιακή άνοδο εμφανίζουν και οι ξεχασμένες νόσοιβλεννόρροια και σύφιλη».

Επανακάμπτουν
Η παγκόσμια έξαρση της σύφιλης παγκοσμίως δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη τη χώρα μας, παρότι εντός των ελληνικών συνόρων θεωρείται από χρόνια σπάνιο και ξεχασμένο νόσημα. Εξόχως ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι -βάσει των τελευταίων στοιχείων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ)- η σύφιλη θερίζει κυρίως τους νέους, ηλικίας 25-35. Είναι ενδεικτικό ότι, σε μία επταετία (2003-2010), μόνο τα εντοπισμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 107%, ενώ οι περισσότεροι ασθενείς ήταν αμφιφυλόφιλοι ή ομοφυλόφιλοι άνδρες. Μάλιστα, δεν πρόκειται για ασθενείς προερχόμενους μόνο από κατώτερες οικονομικές τάξεις, αφού, όπως παρατηρεί ο κ. Τζερμιάς, «υπάρχουν κρούσματα σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, ακόμη και τα υψηλότερα».

Η ιατρική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για την επιβεβαιωμένη από το ΚΕΕΛΠΝΟ αύξηση των κρουσμάτων βλεννόρροιας, καθώς αρκετοί που προσβάλλονται από τη νόσο δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, με συνέπεια την εκτός ελέγχου μετάδοση. Οι δερματολόγοι εφιστούν την προσοχή, αφού η βλεννόρροια μπορεί να προκαλέσει στείρωση των γυναικών ή ακόμη και μια πολύ σοβαρή μόλυνση των ματιών στο παιδί που θα γεννήσουν.

Αιτία
Η περίοδος της ύφεσης έχει παρέλθει, και τα αφροδίσια, που έχουν θέσει σε καθεστώς πολιορκίας και τα δύο φύλα, σχετίζονται -σύμφωνα με τους ειδικούς- με τις μετακινήσεις πληθυσμών από Ασία και Αφρική, δηλαδή από τις χώρες που ενδημούν ακόμα ανεξέλεγκτα.
«Έχουμε πολλούς οικονομικούς μετανάστες στην Ελλάδα και αυτό επιτείνει το πρόβλημα. Ιδιαίτερα πολλές γυναίκες, με αποτέλεσμα να παρατηρείται τα τελευταία χρόνια τεράστια αύξηση στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, λόγω της σεξουαλικής επαφής που έχουν με Έλληνες. Δεν πρόκειται μόνο για αύξηση σε απλές λοιμώξεις, όπως μύκητες και κολπίτιδες, αλλά και το AIDS», επισημαίνει ο διευθυντής του Ευαγγελισμού.
«Ο φόβος του Aidsέχει ατονήσει», λέει ο κ. Παπαχριστόπουλος, καθώς, όπως διαπιστώνει από την επαφή του με τους ασθενείς, «ο κόσμος δεν θυμάται τίποτα από τον πανικό του ’80, γιατί ατόνησε η ενημέρωση και έτσι οδηγούμαστε στη μη χρήση προφυλακτικού, ειδικά από τους νέους. Ο κόσμος στην Ελλάδα δεν φοβάται, γιατί δεν ξέρει ότι το 8% του πληθυσμού στη Νιγηρία είναι φορείς του Aids, ότι το 7% στη Ζάμπια είναι επίσης φορείς και αυτοί οι πληθυσμοί μεταναστεύουν στη χώρα μας».

Υψηλό ρίσκο
Την επιτακτική ανάγκη για δραστηριοποίηση της Πολιτείας επισημαίνουν οι γιατροί, που παρακολουθούν τους ανενημέρωτους πολίτες να παίζουν κορώνα - γράμματα τη ζωή τους, ερχόμενοι σε σεξουαλική επαφή, ειδικά με εκδιδόμενες γυναίκες, χωρίς προφυλακτικό. «Η ενημέρωση και η συμμετοχή της Πολιτείας είναι μηδαμινή. Δεν ασχολείται κανείς. Στην Αμερική τα παιδιά εκπαιδεύονται στη χρήση προφυλακτικού από το δημοτικό», λέει ο κ. Παπαχριστόπουλος, που χαρακτηρίζει την επαφή άνευ προφύλαξης «ρώσικη ρουλέτα».
Ωστόσο, την τρομακτικότερη όλων διάσταση δίνει ο κ. Τζερμιάς για την ανεξέλεγκτη διάδοση των λοιμώξεων, αφού, όπως εξηγεί, ακόμη και αν γίνει χρήση προφυλακτικού, «δεν αποτελεί εγγυημένη προστασία, καθώς η μετάδοση μπορεί να γίνει και από σημεία που δεν καλύπτονται από αυτό». Ως ασφαλέστερη λύση προτείνεται η αυτοεξέταση και η εξέταση του συντρόφου, ειδικά στην περίπτωση της πλούσιας ερωτικής ζωής. «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτήν τη συνήθεια», καταλήγουν οι ειδικοί.
  
Θερίζουν οι λοιμώξεις του σεξ στη βιομηχανία πορνό 
Η κατεπείγουσα διακοπή γυρισμάτων πορνογραφικών ταινιών στις ΗΠΑ, μετά τον εντοπισμό κρούσματος σύφιλης σε ηθοποιό, είναι απλώς ενδεικτική της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στη βιομηχανία του πορνό. Την ώρα που οργανώσεις ανά τον κόσμο κάνουν λόγο για τουλάχιστον εννέα κρούσματα και για «προσπάθεια συγκάλυψης της έξαρσης κρουσμάτων σύφιλης μεταξύ των πρωταγωνιστών αυτών των ταινιών», η Ελληνίδα Λάουρα, που μετρά δεκάδες συμμετοχές σε ταινίες πορνό, αποκαλύπτει στην «Ε» ότι όσοι απαιτούν να χρησιμοποιηθεί προφυλακτικό κατά το γύρισμα αντιμετωπίζονται ως γραφικοί, ενώ, όπως καταγγέλλει, «αν τολμήσεις να ζητήσεις ιατρική βεβαίωση που θα πιστοποιεί ότι ο παρτενέρ σου είναι υγιής, απλώς δεν θα ξαναχτυπήσει ποτέ το τηλέφωνό σου από κανένα Έλληνα παραγωγό».

ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα