Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

NASA :αναπτύσσει μια πραγματική κίνηση στρεβλώσεων (ταξίδι στον χρόνο)

Μέχρι τώρα αυτό είναι καθαρά επιστημονική φαντασία, και μιλάμε για αυτό που ωθεί τα πλοία στο Star Trek να αναζητήσουν νέους κόσμους, νέα ζωή και νέους πολιτισμούς. Αλλά η NASA σε μερικά χρόνια, μπορεί να κάνει πραγματικότητα υψηλές ταχύτητες,με αποτέλεσμα το ταξίδι στον χρόνο
  

Μια ομάδα στο Eagleworks της NASA έρευνα και εργάζεται σε ειδικό εργαστήριο  για να προσπαθήσει να δημιουργήσει και να ανιχνεύσει μια μικροσκοπική εμφάνιση μίας στρέβλωσης του χρόνου.
Με άλλα λόγια: Προσπαθούν να καταλάβουν αν μπορούν να βρουν ένα «παραθυράκι» στη φυσική για να δημιουργήσουν ένα δίσκο στρέβλωσης για διαστρικά ταξίδια σε ταχύτητες πολύ πιο γρήγορες από ότι παραδοσιακά η πρόωση επιτρέπει. Τόσο γρήγορα, που θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα ταξίδι  Alpha Centauri σε λιγότερο από ένα μήνα.
Δεν είμαστε ακριβώς σίγουροι για το πώς θα γίνει μία στρέβλωση του χρόνου, αλλά τα ταξίδια μας θα είναι είναι πολύ πιο γρήγορα από ότι τώρα.
Ο Διευθυντής μηχανικών της NASA Δρ Harold "Sonny" White εξηγεί :
"Με την εκμετάλλευση της φυσικής του κοσμικού πληθωρισμού, μελλοντικά τα διαστημόπλοια θα ικανοποιήσουν τους νόμους αυτών των μαθηματικών εξισώσεων και μπορεί στην πραγματικότητα να είναι σε θέση να πάνε κάπου ανυπολόγιστα γρήγορα -. Και χωρίς δυσμενείς επιπτώσεις. Τα μαθηματικά θα μας επιτρέψουν να πάμε στον Alpha Centauri σε δύο εβδομάδες σύμφωνα με  τα ρολόγια εδώ στη Γη. Τα ρολόγια πάνω στο διαστημικό σκάφος δεν θα έχουν το ίδιο ποσοστό του χρόνου που κάποιος από τον έλεγχο της αποστολής εδώ στο Χιούστον θα μπορούσε να έχει. Δεν θα υπάρχουν παλιρροιακές δυνάμεις στο εσωτερικό της φυσαλίδας,και χωρίς αδικαιολόγητα θέματα, καθώς και η σωστή επιτάχυνση θα είναι μηδέν."
Το επόμενο μεγάλο ερώτημα είναι η ενέργεια. Ευτυχώς,ο White και η ομάδα του εργάζεται επίσης σε κάτι που θα μπορούσε να κάνει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας λιγότερη.
Αν και η εξωτική ύλη είναι η ιδανική πηγή καυσίμων,ο http://gizmodo.com/5942634/nasa-starts-development-of-real-life-star-trek-warp-drive&usg=ALkJrhjn0z4iCO1XV_6Or4NmxtMJ1BFpGg" target="_blank">Gizmodo σημειώνει ότι η ομάδα του White κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ποσό που ενδεχομένως απαιτείται για να τροφοδοτήσει ένα ταξίδι στρέβλωσης του χρόνου θα είναι πολύ λιγότερο από ότι είχε αρχικά υποτεθεί:
"Αντί για μια μπάλα μεγέθους-Δία εξωτικής ύλης, θα χρειαστούμε μόνο 500 χιλιόγραμμα για να« στείλουμε έναν μετρητή φυσαλίδων (32,8 πόδια) σε μια αποτελεσματική ταχύτητα 10γ"
Σε περίπτωση που αναρωτιέστε,τι είναι το 10γ είναι 10-φορές η ταχύτητα του φωτός. Τώρα αυτό είναι πολύ γρήγορο. Ποια είναι η γνώμη σας; Θα δούμε ταχύτητες Star-Trek μέσα στον επόμενο αιώνα;

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΗΓΗ:
    http://www.apocalypsejohn.com/search?q=NASA+%3A%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%8D%CF%83%CF%83%CE%B5%CE%B9+%CE%BC%CE%B9%CE%B1+%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7+%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B2%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD+%28%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9+%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%29

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα