Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΜΕΛΙ "ΜΑΝΟΥΚΑ" ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ!



Αυστραλοί ερευνητές έχουν μείνει έκπληκτοι για την ανακάλυψη μιας θεραπείας που βρισκόταν κάτω από τη μύτη τους - ένα μέλι που πωλείται σε καταστήματα υγιεινής διατροφής ως φυσικό φάρμακο. 
Η νέα έρευνα έχει δείξει οτι το μέλι σκοτώνει κάθε είδους βακτήριο, συμπεριλαμβανομένων των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά "μικροβίων" που μαστίζει τα νοσοκομεία και τη θανάτωσή των ασθενών σε όλο τον κόσμο. 


Μερικά βακτήρια έχουν γίνει ανθεκτικά σε κάθε αντιβακτηριακό φάρμακο. Αλλά οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι Mανούκα, όπως είναι γνωστό στη Νέα Ζηλανδία, ή το μέλι θάμνων ζελατίνας  όπως είναι γνωστό στην Αυστραλία,  σκότωσε κάθε βακτηρίδια ή παθογόνο που εξετάστηκε.  

Εφαρμόζεται εξωτερικά και ενεργεί για λοιμώξεις του δέρματος, τσιμπήματα και κοψίματα. 

Το μέλι είναι χαρακτηριστικό ως προς το ότι προέρχεται μόνο από τις μέλισσες που τρέφονται  από τα δέντρα τσαγιού που κατάγονται από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε ο Dee Κάρτερ, από την Σχολή του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ  των μοριακών και μικροβιακών βιοεπιστημών.  
Τα ευρήματα είναι πιθανόν να έχουν σημαντική επίδραση στην σύγχρονη ιατρική και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια σειρά από προιόντα μελιού, με βάση να αντικατασταθούν οι αντιβιοτικές και αντισηπτικές κρέμες.


 Οι δύο γιοί του καθηγητή Carter's, Marty, 8 και η Nicky, 6, σκέφτονται οτι είναι αστείος ο τρόπος που η μητέρα τους βάζει το μέλι στις πληγές τους. Αλλά ορκίζεται, λέγοντας ιστορίες για το πόσο γρήγορα θεραπεύει οποιαδήποτε λοίμωξη. 
"Το Μέλι ακούγεται πολύ φιλόξενο και αντιεπιστημονικό, αυτός είναι και ο λόγος που χρειαστήκαμε την επιστήμη για να επικυρώσουμε τους ισχυρισμούς μας που διατυπώθηκαν για αυτό».

Οι ιαματικές ιδιότητες των διαφόρων τύπων μελιού ήταν γνωστές στους αυτόχθονες πολιτισμούς για χιλιάδες χρόνια,  και οι πληγές επιδέσμου με το μέλι ήταν κοινές πριν από την εμφάνιση των αντιβιοτικών.  
"Τα περισσότερα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις στα νοσοκομεία είναι ανθεκτικά σε τουλάχιστον ένα αντιβιοτικό, και υπάρχει επείγουσα ανάγκη για νέους τρόπους για τη θεραπεία και την καταπολέμηση των επιφανειακών λοιμώξεων », δήλωσε ο καθηγητής Κάρτερ. 


"Νέα αντιβιοτικά τείνουν να έχουν μικρή διάρκεια ζωής στα ράφια, καθώς τα βακτήρια που επιτίθενται γρήγορα γίνονται πιο ανθεκτικά. Πολλές μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν εγκαταλείψει την παραγωγή αντιβιοτικών λόγω της δυσκολίας της ανάκτησης κόστους. Η ανάπτυξη αποτελεσματικών εναλλακτικών λύσεων ως εκ τούτου θα μπορούσε να σώσει πολλές ζωές. 


Το μέλι μανούκα, που προέρχεται από τα δέντρα Leptospermum scoparium της Νέας Ζηλανδίας και είναι έως και 100 φορές πλουσιότερο από τα υπόλοιπα είδη μελιού σε μεθυλγλυοξάλη (methylglyoxal), μια ουσία που δρα δραστικά κατά του πονόλαιμου, της γαστρεντερίτιδας, της τερηδόνας, των μυκητιάσεων αλλά και των εντερόκοκκων και σταφυλόκοκκων. 

<<Το φυτό Μανούκα είναι ένα μικρό δέντρο ιδιαίτερα γνωστό στη φυλή των Maori, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν για αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική τους,
για να θεραπεύσουν τον πυρετό τη βρογχίτιδα και το άσθμα. Το χρησιμοποιούσαν επίσης για τις θεραπευτικές, αντιβιοτικές & αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες.>>

atheatignosi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα