Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Μυστήριο με τη σημαία της πρώτης αμερικανικής αποστολής στη Σελήνη!!!


Οι σημαίες που είχαν υψώσει οι Αμερικανοί αστροναύτες στη σελήνη πριν από σαράντα χρόνια βρίσκονται όλες στη θέση τους, εκτός από μία, αποκάλυψε σήμερα ένας επιστήμονας της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας NASA.
Η σημαία που λείπει είναι αυτή που είχαν τοποθετήσει ο Μπαζ Όλντριν και ο Νιλ Άρμστρονγκ, οι αστροναύτες της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στο φεγγάρι, το 1969.

Διαβάστε περισσότερα...



Οι λεπτομέρειες της ανακάλυψης αυτής παρουσιάζονται σε ένα άρθρο που έγραψε ο Μαρκ Ρόμπινσον αναλύοντας τα δεδομένα που έλαβε από μια κάμερα του δορυφόρου LROC που έχει τεθεί σε τροχιά γύρω από τη σελήνη.
"Με βάση τις εικόνες του LROC είναι βέβαιο ότι οι αμερικανικές σημαίες είναι ακόμη όρθιες και ρίχνουν σκιά στα σημεία προσελήνωσης, εκτός από αυτήν του Apollo 11. Ο αστροναύτης Μπαζ Όλντριν είχε πει ότι η σημαία έπεσε στο έδαφος της σελήνης από τα αέρια που προκάλεσαν οι κινητήρες του Apollo 11 κατά την αποσελήνωση. Φαίνεται ότι είχε δίκιο!" γράφει ο Ρόμπινσον.
Μεταξύ 1969-72 οι αμερικανικές αποστολές στη σελήνη διαδέχονταν η μία την άλλη και συνολικά υψώθηκαν στο φεγγάρι έξι σημαίες. "Προσωπικά ξαφνιάστηκα αρκετά που οι σημαίες σώθηκαν από την υπεριώδη ακτινοβολία και τις ακραίες θερμοκρασίες της σελήνης. Αλλά πώς να μοιάζουν σήμερα; Τα χρώματα μάλλον θα έχουν ξεβάψει", καταλήγει ο Ρόμπινσον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα