Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Πώς επηρεάζει το εγώ την αυτοεκτίμηση;

 Αποτέλεσμα εικόνας για Πώς επηρεάζει το εγώ την αυτοεκτίμηση;

Ε: Πώς επηρεάζει το εγώ την αυτοεκτίμηση;
Α: Η αυτοεκτίμηση είναι μια λέξη που μεταφράζεται λανθασμένα. Έχω διαβάσει κάπου δώδεκα βιβλία γραμμένα από ψυχολόγους και ψυχιάτρους που μιλάνε για την αυτοεκτίμηση. Αλλά για τι μιλάνε; Μιλούν για την αυτοεκτίμηση του εγώ.

Η αυτοεκτίμηση είναι πολύ δύσκολη. Πρέπει να έχετε τον Εαυτό για να τον εκτιμήσετε. Δεν έχετε Εαυτό. Είστε ακόμα το εγώ. Είστε το εγώ που συνθλίβεται στα χέρια της μάγια, των θυμαπατών, των ψευδαισθήσεων. Συνθλίβεται στα γεγονότα της ζωής, στις σχέσεις. Δεν ξέρετε τι κάνετε.



Στην πραγματικότητα, το εγώ είναι πολύ αυτόματο, μηχανικό. Το εγώ είναι πάντα μηχανικό και αυτόματο, και δεν σέβομαι έναν άνθρωπο που είναι αυτόματος και μηχανικός. Κάνει καλά πράγματα· κάνει κακά πράγματα. Είναι μπερδεμένος. Η κρίση του, οι αξιολογήσεις του δεν έχουν πρότυπα, και ούτω καθεξής. Πώς μπορείτε να έχετε εκτίμηση για αυτό;

Εξαναγκάζουμε αυτόν τον εγκληματία να εκτιμήσει τον εαυτό του. Τι κάνουμε; Τελικά εκτιμά τις θυμαπάτες του, τα όνειρά του, τις επιθυμίες του, τους στόχους του, τα οποία δεν έχουν κριτήριο, δεν είναι αγνοί στόχοι. Με αυτόν τον τρόπο τον οδηγούμε σε ένα ψεύτικο μονοπάτι για να εκτιμήσει το εγώ του αντί να εκτιμήσει τον Εαυτό του.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Self-Actualization & Self-Mastery

 elenastral

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα