Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Το Θέμα των Δονήσεων


Το Θέμα των Δονήσεων emeis
Συνέντευξη με τον Δρ. Φυσικών Επιστημών,  Κωνσταντίνο Τομόπουλο
GR0800481_TOMOPOULOS_KONSTANTINOS_TRUE2(Η συνέχεια από τη συνέντευξη «Ο θεός δεν παίζει ζάρια », με τον Κων. Τομόπουλο)
Κε Τομόπουλε, το θέμα των δονήσεων μπορεί να σχετίζεται ακόμα και με το περιβάλλον όπου ζούμε; Θέλω να πω, οι δικές μου δονήσεις έχουν άμεση σχέση και με το περιβάλλον μου;
Οι δονήσεις στο DNA δεν δημιουργούνται από το περιβάλλον, παρά μονάχα όσον αφορά τον τύπο του ανθρώπου ο οποίος θα γεννηθεί. Δηλαδή, το περιβάλλον το οποίο ελέγχεται από το DNA, είναι κατευθείαν μια ζωντανή οντότητα. Μια κοινωνία ως σύστημα ελέγχεται από τα ατομικά DNA. Η κοινωνία έχει πλέον δικές της δυνατότητες επιλογής και δημιουργίας αξιοποιήσεως και καταστροφής ορισμένων χαρακτηριστικών που υπάρχουν στο DNA. Μπορεί να γίνει μια σύνθεση για να βγει μια καινούργια οντότητα, εάν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της οντότητας αυτής θα εξουδετερώσουν αρνητικά χαρακτηριστικά που μπήκανε ταχαίως μέσα στο συνδυασμό.
Άρα έχουμε μια εξελικτική πορεία των ανθρώπων μέσα στο χωροχρόνο;
Ο Θεός έφτιαξε όχι μόνο τον άνθρωπο, αλλά και ολόκληρο το σύμπαν. Όλα αυτά είναι μέρος ενός σχεδίου. Το σχέδιο δεν αφορά μόνο τον άνθρωπο. Εμείς σε αυτήν την περίπτωση, συζητάμε για τον άνθρωπο. Αυτά ισχύουν για όλο το σύμπαν. Δηλαδή, ακόμη και όταν έχουμε γαλαξίες οι οποίοι χάνονται και γαλαξίες που γεννιόνται, με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια νέα δυνατότητα για το μέλλον του σύμπαντος.
Αυτή η νέα δυνατότητα για το μέλλον του σύμπαντος φέρνει αλλαγές πάνω στους αστέρες ή τους πλανήτες. Από τις επιστημονικές παρατηρήσεις που έχετε κάνει, θεωρείτε ότι οι πλανήτες –ακόμη και ο Ήλιος– δεν μπορούν να είναι οι ίδιοι εσαεί; Ο Ήλιος π.χ., είναι ο ίδιος με εκείνον που είχαμε πριν από είκοσι, τριάντα ή σαράντα χρόνια;
Σίγουρα όλα έχουν αλλάξει. Όταν μιλάμε για τριάντα ή σαράντα ανθρώπινα χρόνια, δεν είναι τίποτα. Είναι δευτερόλεπτα για τους πλανήτες. Αλλά κάθε πλανήτης έχει ορισμένες δυνατότητες και εξυπηρετεί κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Όταν πάψει να εξυπηρετεί αυτόν το σκοπό, θα πρέπει να σβήσει ή να αλλάξει.
Γιατί άλλαξε ο Ήλιος και δεν είναι ο ίδιος όπως ήταν πριν από χρόνια;
Ο ήλιος αλλάζει βάσει των σχέσεών του με τους υπόλοιπους πλανήτες, αλλά δεν είναι μια ανεξάρτητη οντότητα που αποφασίζει τι θα γίνει. Το σχέδιο είναι θεϊκό, γι’ αυτό υπάρχει η ανάγκη υπάρξεως του Θεού. Δεν μπορεί ό,τι υπάρχει να βασίζεται σε τυχαία γεγονότα και οπωσδήποτε υπάρχει κάποιο σχέδιο. Αυτό το διαπιστώνουμε από το γεγονός ότι όταν κάτι αλλάζει στον Ήλιο, έχουμε άμεσες επιπτώσεις στο δικό μας το πλανήτη. Εδώ στη γη αυτή τη στιγμή, είναι φανερό διότι οι εξελίξεις του ηλίου τα τελευταία είκοσι τριάντα χρόνια, είναι πιο εμφανείς και δυναμικές από ότι ήταν πριν από είκοσι χρόνια, ή τριάντα χρόνια. Αυτό οφείλεται όμως ότι και η γη έχει αλλαγή στο κλίμα και άλλες αλλαγές συμβαίνουν σίγουρα και σε άλλους πλανήτες και γι’ αυτό πλανήτες που είχαν κάποτε ζωή, όπως ο Άρης, τώρα δεν έχουν ζωή. Η ζωή, όμως δεν χάθηκε, απλώς μεταφέρθηκε αλλού.

Βλέπετε ότι αυτές οι αλλαγές είναι θετικές ή μπορεί να είναι κάποια στιγμή αρνητικές και σε ποιο βαθμό;
Θετικές ή αρνητικές μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε μονάχα αν ξέρουμε το βασικό σχέδιο. Εμείς το βασικό σχέδιο δεν το ξέρουμε. Μπορεί για τη μία περίπτωση οι αλλαγές να είναι θετικές και για την άλλη περίπτωση αρνητικές. Δηλαδή, το θετικό και το αρνητικό για κάθε περίπτωση, εξαρτάται από το σχέδιο στο οποίο ανήκει το σύστημα αυτό των πλανητών και που το λέμε ηλιακό σύστημα. Το ηλιακό σύστημα έχει δική του ταυτότητα και αυτήν την ταυτότητα την ελέγχει ο Ήλιος που είναι η κυρίαρχη δύναμη. Υπάρχουν όμως χιλιάδες, εκατομμύρια συστήματα όπως είναι το δικό μας, τα οποία επηρεάζονται και αλληλοεπηρεάζονται και οδηγούν το σύνολο σε κάποια κατεύθυνση, την οποία εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε διότι είμαστε ένα πολύ μικρό κομματάκι, και μπορούμε μόνο με τη φώτιση του Θεού να έχουμε εκείνες τις πληροφορίες μέσω του εγκεφάλου μας οι οποίες αφορούν εμάς, για τη συμμετοχή μας σε αυτό το παιχνίδι.
Μια περίεργη σιωπή όμως επικρατεί για όλα αυτά που μας λέτε και μας αναλύετε από τις ίδιες τις επιστημονικές κοινότητες.
Το περίεργο σε αυτήν την ιστορία και δεν το ξέρει ο περισσότερος κόσμος και αποφεύγουν να το πλησιάσουν και οι επιστήμονες αστρονόμοι, είναι ότι υπάρχουν θέματα… πώς να σας το πω… υπάρχει από τον άνθρωπο μια σιωπηλή συνωμοσία. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στα επόμενα στάδια της εξέλιξης, διότι το κάθε στάδιο είναι ένα σύστημα και κάθε σύστημα είναι ένα κατεστημένο το οποίο χαρακτηρίζεται από την αδυναμία του ανθρώπου να δεχθεί το καινούργιο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το παιδί το οποίο φοβάται το καινούργιο και κλαίει, δεν πεθαίνει ποτέ μέσα μας.
Κύριε Τομόπουλε, ποια είναι τα θέματα που αποφεύγουν να τα πλησιάσουν οι επιστήμονες;
Οι δονήσεις του εγκεφάλου του δικού μας έχουν μήκη κύματος στα Hertz, τα οποία δεν έχουν άμεση σχέση με τον άνθρωπο. Δηλαδή όταν κοιμόμαστε και έχουμε τρία-τέσσερα Hertz δονήσεις στον εγκέφαλο και βρίσκεις τέσσερα Hertz, ξέρουμε ότι αντιστοιχούν στο μήκος κύματος των δονήσεων στην περίμετρο της γης. Δεν έχουν καμία σχέση με τον άνθρωπο οι δονήσεις αυτές. Σ’ εμάς σχετίζονται οι δονήσεις οι οποίες ανήκουν στα μικροκύματα και γι’ αυτό το λόγο είναι ευαίσθητος ολόκληρος ο οργανισμός μας στα μικροκύματα (κινητά τηλέφωνα, φούρνοι μικροκυμάτων κ.λπ.).
Βλέπετε ότι έχει αλλάξει ο τρόπος που σκέφτονται σήμερα οι άνθρωποι και μπορούν να παρατηρήσουν πράγματα εφόσον επηρεάζονται περισσότερο ή έχουν ένα αυξημένο κύμα επηρεασμού πλανητικό ή αισθάνονται μεγαλύτερες δονήσεις στον εγκέφαλο απ’ ότι πριν;
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά όσο καιρό γνωρίζουμε εμείς τον άνθρωπο. Αυτό το καταλαβαίνουμε από το γεγονός ότι είμαστε εις θέση από τα κατάλοιπα ενός πολιτισμού που είχαμε πριν από 100.000 χρόνια ή 50.000 μπορούμε να κατανοήσουμε τα επίπεδα σκέψης και συμπεριφοράς των ανθρώπων εκείνης της εποχής.
Ξαναλέω, μήπως οι αλλαγές που έχουμε στον Ήλιο έχουν να κάνουν και με τον ανθρώπινο εγκέφαλο κι έτσι έχουμε και αλλαγή τρόπου σκέψεως;
Προφανώς έχουμε κάποια επιρροή, όχι όμως στον τρόπο σκέψης, διότι ο τρόπος σκέψης του ανθρώπου είναι επαγωγικός. Τα πρώτα συμπτώματα δεν θα είναι να αλλάξουμε τη σκέψη μας, θα είναι στο να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας. Διότι η σκέψη του ανθρώπου είναι πολύ βαθύτερα ριζωμένη μέσα στον εγκέφαλο από ότι είναι η συμπεριφορά.
Και πιστεύετε ότι έχει αλλάξει τη συμπεριφορά μας;
Οπωσδήποτε. Αλλά όχι τόσο πολύ όσο θα έπρεπε για να μπορέσουμε να περάσουμε σε επόμενη φάση ενός πιο εξελιγμένου ανθρώπου.
Πάντως, έχουμε αλλαγές…
Ναι. Έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε ότι οι σκέψεις μας δεν μας οδηγούν πάντοτε εκεί που έπρεπε να μας οδηγούν, διότι είναι επανάληψη των εμπειριών μιας γενιάς. Όταν υπάρχουν δέκα και είκοσι εκατομμύρια άνθρωποι και όλοι αυτοί δεν έχουν άμεση επαφή μεταξύ τους με την καινούργια τεχνολογία, τότε είναι πιο δύσκολο να αλλάξεις τη σκέψη σου παρόλο που το καινούργιο είναι πιο κοντά στις δυνατότητες του ανθρώπινου εγκέφαλου.
Όμως εσείς λέτε ότι εμείς οι άνθρωποι έχουμε αλλάξει τρόπο σκέψης.
Ναι, αλλά δεν αλλάξαμε αρκετά τον τρόπο συμπεριφοράς. Δηλαδή η συμπεριφορά έχει αλλάξει πολύ λιγότερο από την αναλογία σε σκέψη. Σήμερα υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να σκέφτονται και να καταλαβαίνουν πράγματα τα οποία πριν από πενήντα ή εκατό χρόνια θα ήταν μυστικά και θα τα μαθαίνανε μόνο οι μύστες και σοφοί. Αυτά όσον αφορά και την ψυχολογία και τη βιολογία και την τεχνολογία.
Έχουμε εξέλιξη στην σκέψη, αλλά δεν έχουμε στην συμπεριφορά;
Ακριβώς. Δεν έχουμε εξέλιξη στη γνώση.

Μαρία Σ. Άνθη Δημοσιογράφος – Συγγραφέας
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ – Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ΘΕΟΣ.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΕΞΙΤΥΠΟΝ. ΑΘΗΝΑ 2015.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα