Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

7 ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Η ευτυχία είναι αυτό που όλοι θέλουμε να βιώσουμε και να νιώσουμε κατά την διάρκεια της ζωής μας. Αν και μπορεί να πιστεύετε ότι κάνετε όλα όσα μπορείτε να κάνετε για να ανεβάστε το επίπεδο της ευτυχίας σας, συχνά μπορεί, χωρίς να το ξέρετε, να σαμποτάρετε τη χαρά σας. Αμφιβάλω ότι κάποιος επιλέγει σκόπιμα να είναι δυστυχισμένος, είναι επομένως απλά θέμα του να αποκτήσετε επίγνωση κάποιων από τις συμπεριφορές στις οποίες μπορεί να συμμετέχετε που μπορεί να στέκονται εμπόδιο στην διατήρηση της ευτυχίας. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεστε ώστε να ακυρώστε τις συνηθισμένες αυτές τάσεις.

Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό το ταξίδι, γι’ αυτό ας βάλουμε τις καρδιές και τις ψυχές μας στο να είμαστε όσο πιο ευτυχισμένοι μπορούμε να είμαστε, ανεξάρτητα από τις καταστάσεις της ζωής μας. Εδώ είναι επτά τρόποι με τους οποίους μπορεί να σαμποτάρετε την ευτυχία σας, μαζί με κάποιες συμβουλές για το πώς να αλλάξετε αυτό προς το καλύτερο.

1. Αυτο-σύγκρισηΌταν δίνετε καύσιμο σε αυτό το θηρίο, ουσιαστικά εξασφαλίζετε για τον εαυτό σας μια θέση στον κόσμο της δυστυχίας. Σε μικρές δόσεις, είναι φυσικό να εκφράζουμε την περιέργεια σε αυτό που είναι οι άλλοι άνθρωποι. Ωστόσο, όταν αυτή η φαινομενικά αθώα τάση καταλαμβάνει το μυαλό σας, μπορεί να στρώσει το δρόμο για μια ζωή γεμάτη από απογοήτευση, ανησυχία, και πλήθος άλλων κακών συναισθημάτων. Πιστέψτε με όταν σας λέω ότι η λειτουργία στα πλαίσια της αυτο-σύγκρισης μπορεί να είναι εξίσου καταστροφική όπως και πολλοί άλλοι εθισμοί.

Έχετε παρόλα αυτά τη δύναμη να σταματήσετε αυτήν την κοινή συνήθεια να ελέγχει το πεπρωμένο σας. Ελάτε σε επαφή με τα δικά σας χαρίσματα, τις ατέλειες και εμπειρίες και ερωτευτείτε τα όλα. Υπάρχει μόνο ένας εσείς στον κόσμο για έναν λόγο, οπότε μην απορρίπτετε τον εαυτό σας. Συγκρίνετε τον εαυτό σας με έναν πιο λαμπρό, πιο ευτυχισμένο εαυτό και αφήστε το σε αυτό.

2. Η διατήρηση της σκέψης «Το γρασίδι είναι πιο πράσινο από την άλλη πλευρά».Όπως και η αυτο-σύγκριση, αυτή είναι ένας άλλος τρόπος θεώρησης που μπορεί να θέλετε να αφαιρέσετε από τη ζωή σας για να αυξήσετε τα επίπεδα της ευτυχίας σας. Αν παραδοθείτε σε αυτή την προσέγγιση, η ευτυχία είναι εκτός εμβέλειας, επειδή ποτέ δεν θα είστε στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή ή να είστε σε θέση να δοκιμάσετε όλο το χόρτο στον κόσμο. Ως εκ τούτου, πάντα θα μένετε πίσω και θα αναρωτιέστε πώς θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα εάν βρισκόσασταν σε άλλο λιβάδι. Αυτή είναι μια χαμένη μάχη ανεξάρτητα από το πόσο θαυμάσια μπορεί να είναι η ζωή σας και μπορεί να σας κλέψει πραγματικά την ευτυχία μέσα από τα χέρια σας. Για να μην αναφέρουμε πόσες εκπληκτικές εμπειρίες και στιγμές θα χάσετε επειδή είστε ανθυγιεινά ανυπόμονοι για το τι άλλο είναι έξω από εσάς.

Αυτή είναι μια παγίδα που μπορεί να παραλύσει το μυαλό σας. Επιλέξτε να είστε ακριβώς εκεί που είστε και αγκαλιάσετε τη μεγαλοπρέπεια σε αυτό.3. Το να μένετε σε λάθη του παρελθόντος.Αυτό είναι η καταστροφή της ευτυχίας. Είναι απολύτως υγιές να θυμάστε το παρελθόν σας και να μαθαίνετε από αυτό. Όλοι έχουμε μετανιώσει για πράγματα που συνδέονται με το παρελθόν μας. Αποτελεί απλά μέρος του να είσαι άνθρωπος.

Αυτό λεχθέντος, το παρελθόν έχει τελειώσει, και δεν υπάρχει κουμπί επιστροφής στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση, που θα σας επιτρέψει να λάβετε διαφορετικές αποφάσεις. Επομένως, έχετε δύο επιλογές: Μπορείτε είτε να παραμείνετε σκλαβωμένοι στην πικρία σχετικά με το παρελθόν σας είτε μπορείτε να εμπιστευτείτε το ταξίδι της ζωής σας, παρά τις ατέλειες κατά τη διαδρομή.

Προσωπικά μιλώντας, έχω δώσει πάρα πολλή από την ενέργεια μου στο να μετανιώνω για πράγματα του παρελθόντος μου και να αναρωτιέμαι για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν είχα ενεργήσει διαφορετικά. Ωστόσο, αυτός ο τρόπος έχει αποδειχθεί άσκοπος και αυτο-καταστροφικός. Μάθετε να συγχωρείτε τον εαυτό σας για οτιδήποτε μένετε ακόμα προσκολλημένοι και δώστε έμφαση στη σημερινή σας ζωή. Το παρελθόν σας είναι μέρος σας και επομένως αξίζει την αγάπη σας.

4. Πολεμάτε την αληθινή φύση σαςΚάθε ένας από εμάς έχει μια μοναδική φύση που μας κάνει αυτούς που είμαστε. Είναι πάρα πολύ όμορφο να βλέπεις κάποιον να αγαπά τον εαυτό του ολόψυχα και να τον δέχεται ακριβώς όπως είναι.

Η ευτυχία είναι άφθονη όταν αγαπάς τον εαυτό σου και ζεις σύμφωνα με αυτό που θέλει ο νους, το σώμα και η ψυχή σου. Η πιθανότητα δυστυχίας προκύπτει όταν μπαίνεις σε έναν πόλεμο με τον εαυτό σου και γίνεσαι ο δικός σου χειρότερος εχθρός, κατηγορώντας και επικρίνοντας κάθε λεπτομέρεια του εαυτού σου που δεν είναι "τέλεια".

Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ανταλλάξετε τον εαυτό σας και να αγοράσετε ένα νέο άτομο, επομένως θα ήταν καλύτερα να σταματήσετε τον πόλεμο πριν καταστρέψει τη ζωή σας.

5. Δίνετε πολλή προσοχή στον φόβοΟι άνθρωποι συχνά ξεχνούν πόση επιρροή μπορεί να έχει ο φόβος στις πράξεις τους. Ο φόβος είναι ένα αποδεκτό κομμάτι της ανθρώπινης ψυχολογίας και σας προστατεύει από μεγάλο κίνδυνο. Είναι κατανοητό να εκμεταλλευτείτε τον φόβο εάν και όταν χρειάζεστε τη βοήθειά του για να σας προστατεύσει από τις μη ευχάριστες εξωτερικές καταστάσεις, όπως τα επικείμενα ατυχήματα, οι τοξικές συγκρούσεις και τα συναφή. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τη θετική πλευρά του φόβου, ώστε να μην είστε υπερβολικά απερίσκεπτοι στη λήψη αποφάσεων, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να έχετε όρια με αυτό το συναίσθημα.

Αν δεν διατηρείτε απόσταση από το φόβο, αυτός μπορεί εύκολα να απλώσει τα φτερά του και να κατακτήσει τη ζωή σας. Μια ευτυχισμένη ζωή είναι αυτή που λέει ναι σε νέες εμπειρίες, προκλήσεις και κινδύνους. Και είναι πολύ πιο ευχάριστο συναίσθημα το να γνωρίζετε ότι δεν περιμένατε πίσω από το πέπλο του φόβου, επιτρέποντάς του να λαμβάνει αποφάσεις για λογαριασμό σας. Οι πιθανότητες είναι ότι υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που θα θέλατε να κάνετε αν είχατε τα κότσια να το κάνετε. Τι περιμένετε;

6. Προσκαλείτε περιττό δράμα στη ζωή σαςΑς το παραδεχτούμε: το δράμα είναι μερικές φορές αναπόφευκτο. Η μόνη φορά που το δράμα μπορεί να σαμποτάρει την ευτυχία σας είναι όταν δεν έχετε ισορροπία σε αυτή την κατηγορία. Εάν βρίσκεστε σε τοξικές φιλίες, καταχρηστικές σχέσεις ή / και διαφορετικές συγκρούσεις ξανά και ξανά, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι σπαταλάτε τη ζωτικότητά σας σε αυτά τα θέματα, αφήνοντας έτσι λιγότερο χώρο στην ευτυχία να πάρει την πρώτη θέση.

Κάντε ένα βήμα πίσω και κρίνετε αν συγκεκριμένες δεσμεύσεις στις οποίες συμμετέχετε αξίζουν το επακόλουθο δράμα που φέρνουν. Είναι πραγματικά τόσο απλό. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να δαπανηθείτε για ανθρώπους, δραστηριότητες και σκέψεις που είναι επιβλαβείς για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας με οποιονδήποτε τρόπο.

7. Ξεχνάτε ότι η ευτυχία είναι εσωτερική υπόθεσηΕίτε θέλετε να το παραδεχτείτε είτε όχι, η αληθινή ευτυχία έρχεται από μέσα προς τα έξω, και όχι από έξω. Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα έχετε στην τράπεζα ή τι είδους φανταχτερό τίτλο έχετε δίπλα στο όνομά σας, επειδή οι παράγοντες αυτοί δεν οδηγούν απαραιτήτως στην ευτυχία. Μπορείτε να είστε δυστυχισμένοι και πλούσιοι ταυτόχρονα. Η ευτυχία δεν μπορεί να αγοραστεί με τίποτα από τον εξωτερικό κόσμο, αν και τα κοινωνικά μέσα κάνουν ό,τι μπορούν για να πείσουν για το αντίθετο. Σίγουρα, τα εξωτερικά επιτεύγματα είναι θαυμάσια από μόνα τους, αλλά πρέπει να είστε ευτυχισμένοι εσωτερικά ανεξάρτητα από το τι απολαμβάνετε εξωτερικά του εαυτού σας.

Η ισορροπία είναι βασική σε αυτό το κομμάτι. Μπορεί να είναι πολύ εύκολο να πέσετε θύμα της νοοτροπίας ότι το περισσότερο σημαίνει περισσότερο στη ζωή ή ότι υπάρχει πάντα η ανάγκη για συνεχή αναζήτηση προς τα έξω προκειμένου να ζήσετε την ευτυχία. Ας επικεντρωθούμε στην ευχαρίστηση για κανέναν ιδιαίτερο λόγο - αυτό είναι ένα επίτευγμα!

Της Shirin Karimi Tararani
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα