Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ



Στο βαθύτερο επίπεδο, η ψυχή σας γνωρίζει ότι θα υπηρετήσετε και θα υποστηρίξετε την πνευματική σας εξέλιξη, και για κάποιους ανθρώπους, το μαγείρεμα μπορεί να εκπληρώσει μια λαχτάρα που η θρησκεία και ακόμη και η πνευματική πρακτική δεν φαίνεται να γεμίζει. Φυσικά, είναι περισσότερο από εν τάξει να μαγειρεύετε επειδή η οικογένεια σας χρειάζεται να φάει ή επειδή πεινάτε. Αυτά τα γεύματα μπορεί να είναι ζεστά, γεμάτα αγάπη, και ικανοποιητικά. Αλλά αυτό για το οποίο μιλάμε είναι το είδος των μαγειρικών εμπειριών όπου φαίνεται ότι ο χρόνος σταματά και το ψιλοκόψιμο, το τεμάχισμα σε κύβους, και το ανακάτεμα παίρνουν την αίσθηση του τελετουργικού χορού των θεών. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι θα στραφούν προς το να γίνουν σεφ, αλλά το πιο σίγουρο είναι ότι ένας από τους λόγους είναι επειδή η ψυχή τους τους σπρώχνει. 

Το είδος του μάγειρα που ελκύεται στη μαγειρική ως δρόμο προς το Θείο συχνά θα έχει μια έμφυτη κατανόηση της ενεργειακής ροής. Όταν ετοιμάζει γεύματα για μικρά παιδιά, θα μπορούσε διαισθητικά να εμπνέει μια αθώα ή παιχνιδιάρικη ενέργεια στα τρόφιμα. Ή αν μαγειρεύει για νεαρούς ενήλικες, θα μπορούσε να εμποτίζει υποσυνείδητα το φαγητό με μια δυνατή και ζωντανή ενέργεια. Αν κάποιος είναι αναστατωμένος, ο πνευματικός σεφ θα μπορούσε διαισθητικά να ετοιμάσει ένα γεύμα που έχει ενέργεια που γειώνει. Ή αν κάποιος είναι στάσιμος και έχει κολλήσει στη ζωή του, ο πνευματικά εμπνευσμένος σεφ θα μπορούσε διαισθητικά να δημιουργήσει ένα γεύμα που είναι γεμάτο με ενέργεια που ανεβάζει και κινητοποιεί. Η ικανότητα να ετοιμάζει φαγητά με την ενέργεια που χρειάζεται μπορεί να μην είναι κάτι που ο πνευματικός σεφ κάνει συνειδητά. Ωστόσο, υπάρχει μια έμφυτη γνώση του τι χρειάζεται για κάθε άτομο και για κάθε γεύμα.

Το αληθινό δώρο της μαγειρικής ως πνευματικό κάλεσμα είναι ότι η θρέψη που παρέχεται στους άλλους, τελικά κυριολεκτικά επιστρέφει στον δωρητή. Αυτό που μοιράζεις με καθαρή καρδιά, επιστρέφει στο δεκαπλάσιο. Το φαγητό που παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο εκπέμπει ενέργεια από τον σεφ στο φαγητό και από το φαγητό στο άτομο που το τρώει. Με τη σειρά της, η ενέργεια αυτή ακτινοβολεί από το εν λόγω πρόσωπο σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και τελικά επιστρέφει στον μάγειρα, μεγενθυμένη.

Ακριβώς όπως ένας μουσικός διαλύεται μέσα σε ένα τραγούδι, ή ένας καλλιτέχνης χάνει τον εαυτό του καθώς ζωγραφίζει, όπως ο Μιχαήλ Άγγελος παρασυρμένος από την ζωγραφική του, ώστε ξεχνάει να φάει ή να αλλάξει τα ρούχα του, ο πνευματικός σεφ φαίνεται να εξαφανίζεται ή να διαλύεται μέσα στην πράξη της προετοιμασίας και του μαγειρέματος του φαγητού. Είναι σαν μέρος του πνεύματος σας να ψεκάζεται μέσα σε κάθε γεύμα. Υπάρχουν στιγμές που τα όρια μεταξύ υμών και του φαγητού διαλύονται, και εσείς γίνεστε το φαγητό και το φαγητό γίνεται εσείς.

Πώς Να Γνωρίζετε Αν Το Μαγείρεμα Είναι Ένα Πνευματικό Κάλεσμα Για Σας


• Σας αρέσει να μαγειρεύετε ακόμη και αν δεν υπάρχει κανείς για να του μαγειρέψετε, και σας δίνει χαρά να τρώτε αυτό που έχετε ετοιμάσει.
• Βρίσετε ότι υπάρχει μια αίσθηση ότι είστε «σπίτι» που συμβαίνει ενώ είστε μέσα στην κουζίνα.
• Ενώ μαγειρεύετε, βρίσκεται ότι ο χρόνος πετάει, και χάνετε την αίσθηση ότι ο χρόνος περνάει.
• Η ενέργεια σας είναι υψηλότερη και καθαρότερη όταν τελειώνετε από όταν αρχίσατε.
• Φαίνεται να γίνεστε ένα με το φαγητό, να ανακατεύεστε με όλες τις γεύσεις, τις μυρωδιές, τις υφές, τα χρώματα. Είναι σαν το φαγητό να σας μιλάει!
• Παρατηρείτε ότι τα πάντα μέσα στην κουζίνα λάμπει καθώς μαγειρεύετε, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σας.
(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα