Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Έξυπνοι τρόποι για να περιορίσετε το αλάτι στη διατροφή σας

Αποτέλεσμα εικόνας για Έξυπνοι τρόποι για να περιορίσετε το αλάτι στη διατροφή σας

Το αλάτι αποτελεί ένα προϊόν καθημερινής χρήσης, το οποίο χρησιμοποιείται τόσο στη μαγειρική όσο και στο φαγητό. 
Πολλές φορές όμως η κατανάλωσή του μπορεί να υπερβαίνει το μέτρο, δημιουργώντας προβλήματα, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.

Η ποσότητα του αλατιού που χρειάζεται να προσλαμβάνει ημερησίως ένας υγιής ενήλικας είναι ένα κουταλάκι του γλυκού. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτό μπορεί να ξεπεραστεί πολύ εύκολα. Για το λόγο αυτό, πέρα από το αλάτι που προσθέτουμε στο φαγητό ή στο μαγείρεμα είναι σημαντικό να προσέχουμε και τις κρυφές πηγές αλατιού στη διατροφή μας, τρόφιμα δηλαδή που μπορεί να μην είναι εμφανώς αλατισμένα, αλλά περιέχουν υψηλές ποσότητες κρυμμένου αλατιού (ή νατρίου που είναι το συστατικό του αλατιού που θέλουμε να περιορίσουμε).

Πρωταθλητής στο αλάτι είναι το έτοιμο φαγητό τύπου delivery. Παράλληλα κρυφές πηγές είναι τα αλλαντικά και τα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος, τα καπνιστά, παστά και κονσερβοποιημένα τρόφιμα, οι έτοιμες σάλτσες, μαγιονέζα, μουστάρδα, κέτσαπ, οι έτοιμες σούπες και ζωμοί - κύβοι μαγειρέματος, οι ελιές, τα λαχανικά σε μορφή τουρσί, τα αλμυρά σνακ, (πχ. πατατάκια, γαριδάκια), οι αλατισμένοι ξηροί καρποί, διάφορα είδη συμπυκνωμένων χυμών ντομάτας, , τα οποία μπορεί να περιέχουν αρκετό αλάτι, όσο κι αν δεν «τους φαίνεται».



Στον αντίποδα τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν συσκευασμένα τρόφιμα χωρίς αλάτι, που μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά ανθρώπους που θέλουν να περιορίσουν το αλάτι είτε για να μειώσουν την αρτηριακή τους πίεση είτε για άλλους λόγους. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι φρυγανιές χωρίς προσθήκη αλατιού. Αποτελούν μια πολύ πρακτική και υγιεινή επιλογή για όσους θέλουν να μειώσουν ή δεν πρέπει να τρώνε αλάτι. Είναι χωρίς προσθήκη αλατιού και ζάχαρης και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Υπάρχουν σε δύο γεύσεις, σίτου και με σίκαλη για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει! Έχετε έτσι τη δυνατότητα να τις εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή είτε στο πρωινό είτε στο μεσημεριανό ή το βραδινό μαζί με το φαγητό σας είτε για να φτιάξετε αγαπημένα σας ενδιάμεσα σνακ και ελαφριά γεύματα.

Αν λοιπόν θέλετε ή πρέπει να περιορίσετε το αλάτι στη διατροφή σας κάντε σωστές επιλογές. Περιορίστε το προστιθέμενο αλάτι στο φαγητό και το μαγείρεμα και αντί για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι και διάφορους συνδυασμούς μυρωδικών και μπαχαρικών. Αποφύγετε τη συχνή κατανάλωση φαγητού τύπου delivery και τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, όπως αναφέρθηκαν παραπάνω. Επιλέγετε τέλος συσκευασμένα τρόφιμα και προϊόντα χωρίς αλάτι.

neadiatrofis


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα