Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

ΒΕΛΟΣ, ΤΟ ΦΑΛΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ

lifehub-symvolismoi-25

Η διατρητική, αρσενική αρχή, διείσδυση, φαλλικό σύμβολο, αστραπή, βροχή, γονιμότητα, αρρενωπότητα, δύναμη, πόλεμος. Μια πτήση βελών συμβολίζει την άνοδο στα ουράνια. Βέλη φευγάτα από το τόξο αντιπροσωπεύουν τις συνέπειες των δράσεων που δεν μπορούν να αναιρεθούν ή να ανακληθούν. Το βέλος, όπως η λόγχη και το ξίφος, είναι ένα ηλιακό σύμβολο που απεικονίζει τις ηλιακές ακτίνες, και είναι επίσης ένα γνώρισμα του πολεμιστή. Ένα βέλος που διατρυπάει ένα φίδι είναι οι ακτίνες του ήλιου που διατρυπούν τα σκοτεινά σύννεφα της υγρής αρχής. Το πλατύ βέλος (το αγριόκρινο) φανερώνει βασιλική ιδιοκτησία.

Αιγυπτιακή Παράδοση
Δύο σταυρωτά βέλη σε ασπίδα είναι ένα έμβλημα της Νηίθ, σαν πολεμικής θεάς.
Ελληνική Παράδοση
Τα βέλη του Απόλλωνα είναι οι ακτίνες του ήλιου που μπορεί να είναι ευεργετικές και γονιμοποιές ή καυστικές και επιβλαβείς. Τα βέλη του Έρωτα είναι οι διαπεραστικές σαΐτες της αγάπης. Μια καρδιά τρυπημένη από ένα βέλος σημαίνει ένωση. Τα βέλη είναι ένα γνώρισμα της Άρτεμης, ως φως. Ο Όμηρος χρησιμοποιεί τα βέλη σαν σύμβολα πόνου και ασθένειας με τα οποία οι θεοί και ειδικά ο Απόλλωνας χτυπούν το ανθρώπινο γένος.
Ινδουισμός
Γνώρισμα του Ρουντρά θεού της γης, της αστραπής και των θυελλών, που σκοτώνει ανθρώπους και ζώα, προκαλεί πόνο και αναταραχή αλλά και φέρνει τη γονιμότητα και τη θεραπευτική βροχή. Γνώρισμα του Ίντρα, σαν θεού του ουρανού, τα βέλη του είναι οι ηλιακές ακτίνες και η αστραπή.
Ινδιάνικες Παραδόσεις
Οι ηλιακές ακτίνες.
Μιθραϊκά Μυστήρια
Έμβλημα του Μίθρα σαν θεού του φωτός.
Διδασκαλίες του Ισλάμ
Η οργή και η τιμωρία του θεού που χτυπάει τους εχθρούς του.
Σαμανισμός
Το φτερωτό βέλος αντιπροσωπεύει μια πτήση πουλιού στον ουρανό, υπέρβαση της γήινης κατάστασης.
Χριστιανισμός
Μαρτύριο, οδύνη, τα καρφιά του σταυρού, έμβλημα των Αγ. Έντμοντ, Τζάιζλ, Σεβαστιανού, Ούρσουλας και Χριστίνας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα