Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Εκτίμηση



Όσο περισσότερο εκτιμάτε ένα άτομο, τόσο ξεδιπλώνετε τους θησαυρούς που έχει να προσφέρει.

Η εκτίμηση στις οικογενειακές σχέσεις κάνει θαύματα. Μια οικογένεια εξελίσσεται σε έναν κήπο λουλουδιών όταν τα μέλη της μάθουν πως να εκτιμούν το ένα το άλλο.

Στις περισσότερες οικογένειες τα μέλη της κριτικάρουν, πληγώνουν και μειώνουν το ένα το άλλο. Τέτοιες οικογένειες δεν παράγουν καλούς καρπούς. Τέτοιες οικογένειες δεν δίνουν στην ανθρωπότητα δημιουργικούς, εποικοδομητικούς, ανιδιοτελείς, στοργικούς ανθρώπους. Οι περισσότεροι  εγκληματίες προήρθαν από οικογένειες που μισούσαν ο ένας τον άλλον και έβλεπαν μόνο ασχήμια ο ένας στον άλλον. Η εκτίμηση είναι η πρώτη κίνηση προς τη θετική, δημιουργική ζωή.



Η εκτίμηση επίσης λειτουργεί στα γραφεία. Μια εταιρεία, κι επίσης ένα έθνος, χάνει πολλούς ανθρώπους που συνεισφέρουν και είναι δημιουργικοί, χάνει χρόνο, ενέργεια και χρήματα με το να κρατά μόνο εκείνους που είναι επικριτικοί, επιθετικοί, ακόμα και καταστροφικοί ο ένας στον άλλον. Η ευημερία των γραφείων, των εταιρειών και των οργανώσεων μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με το να αυξηθούν οι αριθμοί εκείνων των ανθρώπων που εκτιμούν ο ένας τον άλλον, που εκτιμούν κάθε καλή πράξη που γίνεται με καλή καρδιά και με καλό νου.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.1 


elenastral

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα