Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΕΣΑ - To ΕΚΑΒ Ρόδου Και Οι Ολετήρες Της Ζωής Μας....Αντέχεις Την Αλήθεια; (Μέρος Τέταρτο)

PIC_0320

Αφού θέλετε να τα ακούσετε....ακούστε τα και ανοίξτε καλά τα αυτιά και τα μυαλά σας!


Ω, πόσο πιο θλιβερό να γίνει πια, το θέαμα της καθημερινής δυστυχίας μας που ονομάζουμε ζωή, να γυρίζουμε σαν τα ζωντανά με τις παρωπίδες στο αλώνι! Με το κεφάλι σκυφτό, με το οπτικό πεδίο μια σπιθαμή απ’ το χώμα κάτω απ’ τα πόδια μας και τίποτ’ άλλο, να αναζητούμε θύμα να μοιραστούμε την κατήφεια μας. 

Μια εικόνα φρικτής αναπηρίας. Ανίκανοι να υψώσουμε το βλέμμα στον ουρανό. Ανίκανοι για αγάπη. Δεν μπορούμε να αγαπήσουμε παρά μόνο τις ψευδαισθήσεις μας. Και μισούμε το κάθε τι που τις θέτει σε κίνδυνο Ζούμε κι όμως δε ζούμε καθώς η ύπαρξη μας παραμένει αδικαίωτη.

Νεκροζώντανοι! 

Η ροδίτικη κοινωνία είναι μια κακομαθημένη κοινωνία. Άσχημοι άνθρωποι που καταστρέφουν ότι όμορφο συναντούν στο πέρασμα τους. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από το πως αυτοί θα περάσουν καλά και άσε τους άλλους να κουρεύονται. Δεν παράγουν πολιτισμό, δεν παράγουν όνειρα, δεν παράγουν ελπίδα, χαμένοι στα σκοτάδια,  συνήθισαν να ζουν στα βοθρολύματα που οι ίδιοι παράγουν.


Ο Ροδίτης συνεχίζει να ζει μία ζωή που δεν συμβαδίζει με τη νέα πραγματικότητα. Είναι σαν να βρίσκεται μόνος του πάνω στον πλανήτη. Δεν τον έχει αγγίξει τίποτα από όσα συμβαίνουν. 

Κινείται γύρω από τον εαυτό του, χωρίς να νοιάζεται για τον συνάνθρωπό του, τον γείτονα, τον συγγενή του.

 Ο τομέας της υγείας δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί αντανάκλαση του.



Μπαίνουμε στο θέμα:


ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΕΣΑ .... ΚΑΙ 

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΜΕΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

ΤΗΣ ΖΩΗΣ!!!


Τα Κ.Υ Αρχάγγελου και Έμπωνας απλά δεν πληρούν τα κριτήρια που απαιτεί η σύγχρονη πραγματικότητα. Πρέπει να κλείσουν με αυτή τη μορφή και να ανοίξουν ως Κέντρα Άμεσης Υποστήριξης Της Ζωής!!!

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να στελεγχωθούν από ομάδα γιατρών που θα συμπεριλαμβάνει αναισθησιολόγο, μικροβιολόγο, ακτινολόγο και γιατρούς με εμπειρία στο ΤΡΑΥΜΑ και στη γνώση παροχής εξειδικευμένων πρώτων βοηθειών καθώς και στην πραγματοποίηση διασωληνώσεων. Επίσης να εξοπλιστούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό (ακτινολογικό, μικροβιολογικό εργαστήριο κτλ). Και φυσικά με λειτουργία όλο το 24ωρο. Για το κόστος θα τα πούμε αργότερα.

Αυτή τη στιγμή η μόνη προσφορά των Κ.Υ. είναι η συνταγογράφηση και η τοποθέτηση ορού για να παραμείνει η φλέβα ανοικτή σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού. Άντε και η εξαγωγή δοντιών...

Πως επιτρέπεται, αγαπητοί δημότες των απομακρυσμένων δήμων, να μεταφέρεται ο σοβαρά τραυματισμένος ή άρρωστος δημότης σας, χωρίς να έχει σταθεροποιηθεί πρώτα το τραύμα ή η υγεία του.

Στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει είναι η απομάκρυνση του από υγειονομικό σταθμό και η μεταφορά του με ασθενοφόρο χωρίς να βρίσκεται σε κατάσταση που να ενδείκνυται για μεταφορά. 

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, ακόμη πιο 

σημαντικό



Η ΥΠΑΡΞΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 

ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Ετρεχε στον δρόμο, αγχωμένος, προκειμένου να είναι στην ώρα του σε μια συνάντηση.
Ξαφνικά ένιωσε έντονη ενόχληση.
Κοντοστάθηκε, έπιασε το στήθος του και σωριάστηκε στο πεζοδρόμιο.
Δύο- τρεις περαστικοί σταμάτησαν, τον τοποθέτησαν σε οριζόντια θέση και προσπάθησαν να τον βοηθήσουν.
Ένας απ΄ όλους προθυμοποιήθηκε να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
Παράλληλα κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Ο ασθενής μεταφέρθηκε σχετικά εγκαίρως στο νοσοκομείο.
Και πάλι όμως ήταν αργά...



Δεκαπέντε χιλιάδες Ελληνες αφήνουν κάθε χρόνο την τελευταία πνοή τους στον δρόμο ή σε άλλον δημόσιο χώρο λόγω εμφράγματος.

 «Από αυτούς το 10% θα μπορούσε να είχε σωθεί αν υπήρχε οργανωμένο σύστημα έγκαιρης προσφοράς πρώτων βοηθειών. Σήμερα επιζεί πολύ μικρό ποσοστό- μικρότερο του 5%» 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Βλ. Πυργάκης τονίζει ότι «είναι δυνατόν να πάθει κάποιος ανακοπή και να επιζήσει, αν βρεθεί γιατρός ή άλλος που να ξέρει να κάνει μαλάξεις».

Οι πρώτες βοήθειες πρέπει να δοθούν αμέσως στον πάσχοντα, διότι αν περάσουν τέσσερα λεπτά από την επέλευση της καρδιακής ανακοπής θα νεκρωθεί ο εγκέφαλος.

Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο μεταφέρονται στα ελληνικά νοσοκομεία 30.000 άτομα που έχουν υποστεί έμφραγμα.

Σύμφωνα με τον καρδιολόγο στο Νοσοκομείο του Αργους και πρόεδρο της Ομάδας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Χρ. Χασικίδη, η εφαρμογή καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης από τους παρευρισκομένους, πριν από την άφιξη ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, είναι ζωτικής σημασίας.Αυτό προυποθέτει και την τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών σε κεντρικά σημεία των χωριών.


Η χρήση τους είναι πια πάρα πολύ εύκολη και είναι ακόμη πιο εύκολο να ζητήσετε τη βοήθεια του ΕΚΑΒ, αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος του, να σας εκπαιδεύσει στην παροχή πρώτων βοηθειών. 

Για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, θα αναφερθούμε ξανά, λύνοντας κάθε απορία.

Επομένως, βλέπουμε, ότι απλά και μόνο η ύπαρξη 

ασθενοφόρου δεν είναι αυτή που θα σώσει τον 

ασθενή ή τον τραυματία. 

ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ 

ΣΑΣ!!!



“Επειδή η κρίση είναι χωρίς προηγούμενο, πρέπει να υπάρξει και μια δράση χωρίς προηγούμενο, πράγμα που σημαίνει ότι η αναγέννηση του συστήματος αλλά και του καθένα από εμάς πρέπει να γίνει στη στιγμή, να μην είναι αποτέλεσμα κάποιου χρονικού διαστήματος.

Πρέπει να συμβεί τώρα, όχι αύριο- γιατί το αύριο είναι μια διαδικασία αποσύνθεσης.

Αν σκέφτομαι να αλλάξω το σύστημα και τον εαυτό μου αύριο, προκαλώ τη σύγχυση, εξακολουθώ να βρίσκομαι στο πεδίο της καταστροφής.

Είναι δυνατό να μεταμορφωθεί κάτι ή κανείς εντελώς στη στιγμή τώρα;

Προσωπικά λέω ότι είναι.”

dorieas

Με βοήθεια από 
Ξάνθη Φιλοσοφείν


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα