Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ρε όλοι στο... κόλπο είστε;

Ρε όλοι στο... κόλπο είστε;

Είπα μετά από ένα καυτό ποδοσφαιρικό διήμερο να... αποτοξινωθώ λίγο βλέποντας τα πρωινά στην  τηλεόραση να πάρω μια γεύση από τις πολιτικές εξελίξεις.
Και αν εξαιρέσεις το τραγικό συμβάν με το 13χρονο παιδάκι στο Ελληνικό, η... αντζέντα των συζητήσεων ανάμεσα στους πολιτικούς σε όλα τα κανάλια είναι η εξής.
Αν είπε Μακεδονία τα Σκόπια ο Κούλογλου, αν είπε η Ντόρα μικρό κόμα την ΝΔ, αν θέλει τζαμί ή όχι η Σπηλιωτόπουλος, αν είπε για Τούρκους στην Θράκη ο Χριστόπουλος, αν θα πάει μαζί με τον Κουβέλη σε παρουσίαση βιβλίου ο Παπανδρέου άντε και αν θα γίνεται... κλήρωση για τις θέσεις στις λαϊκές...
Ρε πάτε καλά όλοι; Κι εσείς που μιλάτε και αυτοί που σας ρωτάνε.
Να πάει στο φούρνο να πάρει ψωμί για το μεσημέρι έχει σκοπό κανένας σας;

Κοιτάει κανείς σας από το ματάκι της πόρτας όταν χτυπάει το κουδούνι αν είναι... δικαστικός κλητήρας από την Εφορία αυτός που χτυπάει, ή από τράπεζα ή από την ΔΕΗ;
Το φροντιστήριο του γυιου σας έχει κανένας σας υποχρέωση να το πληρώσει μέχρι την Τετάρτη;
Τίποτε νερά, φως, τηλέφωνα έχει κανείς σας απλήρωτα;
Πλάκα μας κάνετε πρωϊνιάτικα φόρα παρτίδα στα μούτρα μας;
Σε άλλη χώρα ζείτε;
Στα τέτοια μας ρε κι αν πάει ο Παπανδρέου μαζί με τον Κουβέλη στην παρουσίαση, στα παλιά μας τα παπούτσια κι αν η Ντόρα είπε μικρό κόμα την ΝΔ, από το ένα αυτί μας μπαίνει και από το άλλο μας βγαίνει τι είπε ο κάθε υποψήφιος και αν συμφωνεί το κόμα του με αυτά που είπε.
Εδώ έχει πάει δέκα η ώρα και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε πως θα βγει η μέρα μέχρι να ξημερώσει η επόμενη αύριο.
Εδώ μετράμε τις μέρες μέχρι να πάει τέλος του μήνα να πληρωθεί κανένας... παππούς την σύνταξη να τσοντάρει τίποτε να την βγάλουμε.
Εδώ είμαστε με το ακουστικό στο χέρι μπας και βρουμε καμιά άκρη για καμιά δουλειά.
Εδώ μετράμε τα ψιλά για τα καθημερινά και περιμένουμε απ' τον... ουρανό κανά χοντρό να βάλουμε... έναντι για φως, νερό, τηλέφωνο και ότι μας συμβουλέψει ο... δικηγόρος για την Εφορία και τα χαράτσια.
Και σεις μου κάνατε πως μαλώνετε κιόλας για ότι παπαριά έχει ο καθένας σας στο κεφάλι του, για πράγματα ανούσια που είναι μίλια μακριά και δεν έχουν καμιά σχέση με την καθημερινότητά μας;
Ή πλάκα μας κάνετε, ή ζείτε σε άλλη χώρα, ή έχετε ξεκοπεί εδώ και καιρό από την κοινωνία και την ζωή και κινείστε  αποκλειστικά στο τρίγωνο κοματικά γραφεία- βουλή-ΜΜΕ ή που είναι και το πιο πιθανό, είστε όλοι μαζί στο... κόλπο.
Που κι αυτό, εντάξει, το ξέρουμε, αλλά μην μας το πετάτε κι έτσι φόρα-παρτίδα στα μούτρα πρωϊνιάτικα και Δευτεριάτικα.
Έλεος...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα