Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Άνθρωποι που αρνήθηκαν να πεθάνουν


Μπορεί να είχαν τύχη ή να γνώριζαν καλά το παιχνίδι της επιβίωσης σε δύσκολες συνθήκες. Ό,τι κι αν συνέβη πάντως οι 16 άνθρωποι που θα δείτε στη συνέχεια είχαν κότσια και τσαγανό και κατάφεραν ο καθένας με τον δικό του τρόπο να ξεγελάσουν το θάνατο. Γιατί έφτασαν ένα βήμα πριν το τέλος και όμως η ζωή συνέχισε να τους χαμογελά.




1. Hiroo Onoda, 1974. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έμεινε 30 χρόνια κρυμμένος στις ζούγκλες των Φιλιππίνων μέχρι που εμφανίστηκε στον κόσμο ζωντανός και μια χαρά στην υγεία του.



2. Poon Lim, 1942. Έμεινε με σχεδία στο νότιο Ατλαντικό για 133 ημέρες.



3. Steven Callahan, 1982. Έμεινε στον Ατλαντικό με 8 ποτήρια νερό και 3 κιλά φαγητό για 76 ημέρες, ενώ διέσχισε πάνω από 1.800μέχρι που διασώθηκε στις Μπαχάμες.



4. Aaron Ralston, 2003. Κατεβαίνοντας το John Canyon στη Γιούτα, ο νεαρός ορειβάτης είχε την ατυχία να πιαστεί το χέρι του σε παγίδα. Μετά από 5 ημέρες αναγκάστηκε να ακρωτηριάσει το χέρι του με μαχαίρι προκειμένου να σωθεί.



5. Η πτήση Uruguayan Air Force Flight 571 συνετρίβη το 1972 στις Άνδεις. Οι 45 επιβάτες έμειναν 72 μέρες στα βουνά και αναγκάστηκαν να επιδοθούν στον κανιβαλισμό. 15 επέζησαν.



6. Douglas Mawson, 1912. Κατά τη διάρκεια εξερεύνησης της Ανταρκτικής έχασε τους συντρόφους του και περιπλανήθηκε 30 μέρες καλύπτοντας 100 μίλια μέχρι να βρεθεί από ομάδα διάσωσης.



7. Slavomir Rawicz, 1940. Απέδρασε από τα γκούλαγκ της Σιβηρίας και περπάτησε πάνω από 4.000 μίλια σε όλη την παγωμένη τούνδρα, στην έρημο Γκόμπι, μέσω του Θιβέτ και πάνω από βουνά των Ιμαλαΐων μέχρι τη Βρετανική Ινδία.



8. Shin Dong-Hyuk, 2005. Δραπέτευσε από ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων στη Βόρεια Κορέα, περνώντας από ηλεκτρικό φράχτη μαζί με έναν συγκρατούμενό του, ο οποίος σκοτώθηκε.



9. Hugh Glass, 1823. Δέχτηκε επίθεση αρκούδας και για έξι μήνες περιπλανήθηκε στα βουνά μέχρι να διασωθεί.



10. Joe Simpson, 1985. Προσπαθώντας να ανέβει στη Siula Grande έσπασε το πόδι του και σύρθηκε 5 μίλια για τρεις μέρες καταφέρνοντας να επιβιώσει.



11. Juliane Koepche, 1971. Επιβίωσε από τη συντριβή της πτήσης Lansa 508 και έμεινε αρκετές ημέρες μέσα στο περουβιανό τροπικό δάσος πριν διασωθεί.



12. Yossi Ghinsber, 1981. Κατά το οργανωμένο ταξίδι του στον Αμαζόνιο έχασε τους συνταξιδιώτες του και περιπλανήθηκε περίπου 3 εβδομάδες μόνος του πριν βρεθεί.



13. Beck Weathers, 1996. Σε αποστολή στο Everest 8 φίλοι του πεθαίνουν και ο ίδιος περνά 18 ώρες σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν πριν διασωθεί. Υπέστη σοβαρά κρυοπαγήματα, ρήξη του κερατοειδούς και υποθερμία. Υποβλήθηκε σε δέκα χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ ακρωτηριάστηκε ολόκληρο το δεξί και τμήμα του αριστερού του χεριού.



14. Leonid Rogozov, 1960. Στο Σταθμό της Ανταρκτικής αναγκάστηκε να χειρουργήσει τον εαυτό του όταν υπέστη ρήξη σκωληκοειδίτιδας.




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα