Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η μελέτη των χεριών για την υγεία



Στο παρελθόν πολλοί πολιτισμοί πίστευαν ότι τα χέρια είχαν προφητική αξία. Βασιζόμενοι στην δομή και στις γραμμές του χεριού, πίστευαν ότι μπορούσαν να ανακαλύψουν πράγματα για τους εαυτούς τους και για το μέλλον. Αυτή η πρακτική εξελίχθηκε με τους αιώνες σε αυτό που λέμε σήμερα χειρομαντεία, και όπως άλλες μορφές μαντείας δεν πάρθηκε στα σοβαρά από την επιστήμη.

 Αλλά ας εξετάσουμε εάν υπάρχει αλήθεια στην χειρομαντεία. Τι μπορεί να μας πει η επιστήμη μελετώντας τα χέρια μας; Την τελευταία δεκαετία η έρευνα έχει ανακαλύψει μέσω του χεριού μπορούμε να μελετήσουμε την υγεία, έμφυτες ικανότητες, την προσωπικότητα αλλά και την σεξουαλικότητα ενός ατόμου.
Ενα από τα πιό συναρπαστικά πράγματα που έχουν ανακαλυφθεί για τα χέρια είναι η αναλογία μεταξύ του 2ου και του 4ου δάκτυλου και η σχέση της με τα επίπεδα της τεστοστερόνης και των οιστρογόνων. Αυτό έχει γίνει και γνωστό και ώς "λόγος των δακτύλων (Digit Ratio) " ή αλλίως 2Δ:4Δ ratio (αναλογία), και λαμβάνεται όταν το μήκος του δεύτερου δακτύλου (δείκτης) διαιρεθεί με το μήκος του τέταρτου δακτύλου (παράμεσος).
 Η αναλογία αυτή έχει βρεθεί να είναι το μοναδικό διμορφικό χαρακτηριστικό (διαφορετικά πρότυπα για τους άνδρες και τις γυναίκες),  που έχει καθοριστεί πριν από την εφηβεία. Οι άντρες  συνήθως έχουν μεγαλύτερο παράμεσο  παρά δείκτη ενώ οι γυναίκες έχουν σε  σύγκριση μακρύτερο δείκτη από παράμεσο. 
Με απλή προσέγγιση ο παράμεσος δάκτυλος σχετίζεται με την τεστοστερόνη ενώ ο δείκτης με τα οιστρογόνα. Στους Ευρωπαίους η σχέση 2Δ:4Δ κυμαίνεται μεταξύ 1,0 και 0,96 με τις γυναίκες να έχουν υψηλότερο αριθμό ενώ οι άντρες χαμηλότερο. Σε άλλους πληθυσμούς αυτή η αναλογία μπορεί να είναι διαφορετική.

Τι σημαίνει αυτό;
Οι άντρες με μικρότερη αναλογία 2Δ/4Δ (μεγαλύτερη εμβρυακή έκθεση στην τεστοστερόνη)  έχουν συσχετισθεί να είναι πιό γόνιμοι, πιό επιθετικοί και νευρικοί, και έχουν μεγαλύτερη κλίση στην μουσική και στα σπορ.
Οι άντρες με μεγαλύτερη αναλογία 2Δ/4Δ έχει βρεθεί ότι βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Μικρότερη αναλογία 2Δ/4Δ σε γυναίκες έχει συσχετισθεί με μεγαλύτερη επιθετικότητα και αυτοπεποίθηση αλλά και ροπή προς την ομοφυλοφυλία (αν και στατιστικά όχι σε σημαντικό ποσοστό) ενώ γυναίκες με μεγαλύτερη αναλογία 2Δ/4Δ είναι πιο γόνιμες και έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.
Σχιζοφρενικά άτομα και των δύο φύλων έχουν μεγαλύτερες αναλογίες δαχτύλων ενώ άτομα με αυτισμό έχουν συνήθως μικρότερη τέτοια αναλογία.
Εκτός από την αναλογία των δύο αυτών δαχτύλων υπαρχουν και άλλες ενδείξεις που μπορούμε να πάρουμε για την υγεία μας. Το χρώμα και η εμφάνιση των χεριών μας μπορεί να είναι δείκτες της κατάστασης της υγείας μας. Η χαμηλή κυκλοφορία αίματος μπορεί να δώσει στα χέρια μας ένα μπλεδίζον χρώμα ενώ τα κόκκινα χέρια δείχνουν κύρωση ήπατος.
Ο διαβήτης επίσης έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε νύχια μισά άσπρα και μισά ροζ ενώ τα μπλε νύχια μπορεί να είναι σημάδι δηλητηρίασης βαρέων μετάλλων, πολύ κακού κυκλοφοριακού, προβλημάτων με την καρδιά ή τους πνεύμονες. 
Κίτρινα ή πράσινα νύχια μπορεί να δείχνουν προβλήματα αναπνευστικού ενώ νύχια καμπυλωτά σημαίνει ότι έχουμε χαμηλή οξυγόνωση στο αίμα μας και μπορεί να είναι σημάδι προβλημάτων με τα πνευμόνια, το συκώτι ή τοέντερο.
Κοίλα νύχια που θυμίζουν κουτάλι μπορεί να σημαίνει ελλειψη σιδήρου. 
Ακόμα και οι γραμμές στις παλάμες μας μπορεί να έχουν κάποια ιατρική σημασία. Συγκεκριμένες γραμμές που θυμίζουν δίνες είναι γνωστό ότι σχετίζονται με γεννετικές ανωμαλίες όπως το σύνδρομο ντάουν.
Η παρουσία μίας και μόνο εγκάρσιας πτυχής στην παλάμη μπορεί να είναι αλλά όχι πάντα, ένα σύμπτωμα συγκεκριμένων ασθενειών όπως το εμβρυακό σύνδομο αλκοολισμού και γεννετικών ανωμαλιών συμπεριλαμβανομένου του σύνδρομου Nτάουν και του σύνδρομου Νούναν.
Η δερματογλυφική είναι η επιστημόνική μελέτη των δακτυλικών αποτυπωμάτων και σπάνια δερματογλυφικά πρότυπα συχνά συνδέονται με γεννετικές ανωμαλίες. Σε μία μελέτη αποδείχθηκε ότι ασθενείς με Αλτζχάιμερ έχουν σημαντικά αύξηση τών ωλένιων βρόγχων στις άκρες των δαχτύλων τους.
Το χέρι σαν συμπέρασμα μπορεί να μελετηθεί σαν ένας χάρτης ανάπτυξης στηνμήτρα παρόμοια όπως αναπτύσσονται τα δαχτυλίδια στον κορμό ενός δέντρου. Η μελέτη αυτής της ανάπτυξης των χεριών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την μέτρηση των επιπέδων της προγεννετικής  τεστοστερόνης  και τωνοιστρογόνων στο περιβάλλον της μήτρας κατά την διάρκεια των κρίσιμων σταδίων της διαμόρφωσης του εμβρύου.
 Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες σωστά μπορεί να μετρηθεί τι επιπτωση έχει το προγεννητικό περιβάλλον στην σωματική και ψυχολογική ανάπτυξη. Αν και δεν είναι δυνατόν εξετάζοντας τα χέρια των ανθρώπων να είμαστε σίγουροι 100% για τα αποτελέσματα στην ψυχική τους και σωματική τους υγεία μπορούμε μελετώντας τα να βγάλουμε συμπεράσματα που έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες και ροπές ως προς τις ασθένειες.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα