Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πέτα την Μάσκα .Σημείο Μηδέν!


Κανείς δεν κατέχει τίποτα. Κανείς δεν ξέρει τίποτα. Είμαστε όλοι παιδιά. Μην παίρνεις την ζωή στα σοβαρά!

Σοβαροφάνεια, αυστηρό ύφος, αλαζονεία, σιγουριά, "γνώστες", ενθρονισμένοι εκπρόσωποι ιδεών, συμφερόντων, υψηλών "ιδανικών". Αποστειρωμένες υπάρξεις, δίχως χαμόγελο, δίχως ζωή, που αν τους αφαιρέσεις την κοινωνική τους καταξίωση, τους τίτλους σπουδών τους, τους "κανόνες" τους, την επιβράβευση και τον ρόλο που τους ανέθεσε η κοινωνία, θα πάψουν να έχουν νόημα για να ζήσουν. Τόσο αληθινοί, είναι οι άνθρωποι, του 21ου αιώνα.

Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα του κόσμου μας. Άνθρωποι κατσουφιασμένοι, πωρωμένοι
,υπερασπιστές ιδεών, κι όχι του Εαυτού τους. Αντιμετωπίζουν σοβαρά τα πάντα, νομίζουν ότι "γνωρίζουν" τα πάντα, έχουν την αίσθηση πως είναι "ανώτεροι", κοιμισμένοι στον μικρόκοσμο τους. Περιμένουν "αποκαλύψεις", παγκοσμίους πολέμους, μεγαλειώδης καταστροφές, συστήματα διακυβέρνησης "τέρατα", συνωμοσίες όλων των ειδών.  Ακόμα να πετάξουν την Μάσκα! Ακόμα να ασκήσουν γενναία και αληθινή αυτοκριτική .

Η σύγχρονη επιστήμη, μας αποκαλύπτει καθημερινά, όχι μόνο την άγνοια μας για το σύμπαν, την φύση και την λειτουργία του Κόσμου, αλλά και την ηλιθιότητα μας να συνεχίζουμε να πιστεύουμε, πως γνωρίζουμε έστω και το 1/10000 όσων πραγματικά υπάρχουν "εκεί έξω", όσο και μέσα μας. Αγία γραφή - Κοράνι - Συντάγματα κρατών - λαϊκές παραδόσεις - γνωστή ιστορία του ανθρώπου. Ένας χορός ηλιθιότητας και άγνοιας, ενώπιόν της θάλασσας της γνώσης και του αγνώστου που προσδοκά από εμάς να το  εξερευνήσουμε.


Όλοι , παίρνουν πολύ στα σοβαρά την υπόθεση "ζωή", κι αυτό θα πρέπει να πάψει, κάποτε. Καμιά εμπειρία δεν είναι "ορόσημο". Καμιά ημέρα δεν είναι "σημαντικότερη" από τις άλλες, καμιά στιγμή δεν αξίζει όσο η αιωνιότητα. Κάθε λεπτό είναι ορόσημο, κάθε μέρα είναι σημαντική, κάθε στιγμή, είναι Αιώνας.

Εάν ζούσαμε παθιασμένα το "εδώ και τώρα", δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρχαν καμικάζι αυτοκτονίας, "πομπώδης" στρατηγοί που θέλουν να υπερασπιστούν το "Έθνος" τους, αχόρταγοι επιχειρηματίες που μόνο η επέκταση του πλούτου τους "ικανοποιεί" και τους γεμίζει. Όλοι, αναζητάνε "κάτι" , ένα "μεγάλο σχέδιο", έναν "λόγο ύπαρξης" προκειμένου να γεμίσουν το κενό που υπάρχει στις ψυχές τους. Ας παραδεχθούμε επιτέλους πως δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχει αιτία, δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο, από αυτήν εδώ την στιγμή ! Αυτό είναι ζωή. Ο χρόνος που κυλά, ο χρόνος που χάνεται. Χρόνος=ζωή - Το μεγαλείο της Στιγμής!

Ζούμε σε ενα θέατρο, με άγνωστο σκηνοθέτη/ες. Σίγουρα κάτι εχει κάνει την ενορχήστρωση σε ολο αυτό. Και λέω σίγουρα, διότι , παραείναι "τέλεια" δομημένα ολα , επάνω στον πλανήτη και στον άνθρωπο, για να είναι απλά "φυσική εξέλιξη". Αυτός/αυτοί οι σκηνοθέτες, σίγουρα γελάνε με το πως αντιμετωπίζουμε το θείο δώρο που μας χάρισαν. Πόσοι αναλογίζονται, πως αργά η γρήγορα, τώρα η σε 50 χρόνια, πρόκειται να πεθάνουν , να ξεχαστούν, να σβηστούν απο τον χάρτη; Πόσοι κατανοούν, πως , η ζωή, είναι απλά, μια τεράστια πλάκα ;

Θρησκείες και αξιακά συστήματα γεμάτα θλίψη, "κανόνες", που "δείχνουν" , του πόσο "σοβαρή"- "αμαρτωλή" - επικίνδυνη - ανέραστη είναι η (πρέπει να είναι κατ εκείνους) η ζωή. Να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους κάτι. Άλλο υπευθυνότητα, κι άλλο σοβαρότητα. Άλλο πώρωση, κι άλλο στέκομαι στο ύψος των περιστάσεων σε ακραίες περιστάσεις. Άλλο αυτοπειθαρχία, αυτογνωσία, αυτοεξέλιξη, αυτομόρφωση, κι άλλο υποταγή, εξουσία, στερεότυπα, κανόνες. Άλλο θέτω όρια, κι άλλο, σκοτώνω, κατακρίνω, η φιμώνω ,οτι είτε δεν κατανοώ , είτε οτι δεν συμφωνεί με τις ιδέες μου.

 Το αξιακό σύστημα που υπάρχει τις τελευταίες χιλιάδες χρόνια, είναι απάνθρωπο, αντιφυσικό, εχθρικό προς την εξέλιξη και σαδιστικό για τον ανθρώπινο ψυχισμό!!!


Η εποχή που ξημερώνει και επίσημα στις 21/12/2012 , είναι εποχή αναστοχασμού, αναθεώρησης, αναγέννησης. Οι αιώνες που θα έρθουν, οι αιώνες της Υδροχοικής εποχής (αιώνες Εωσφορικοί) θα φέρουν νέο ήθος, νέα πνοή, νέες ιδέες. Η ανθρωπότητα θα περάσει στο στάδιο που θα "τσαλακώσει" και θα "τσαλακωθεί". Θα "φύγει"το ακριβό κουστούμι , οι γεμάτες "κύρος" στολές , οι μεγαλοπρεπής δεξιώσεις, η πίστη σε "αξίες" και "ιδανικά" θανάτου, ολέθρου, βίας και πόνου, δηλαδή, ολες αυτές οι βαρύγδουπες αξίες του τίποτα. Θα γίνει κατανοητό, πως όλα είναι παροδικά, ρευστά, αμφίβολα, κι ως τέτοια, πρέπει να μην δενόμαστε με αυτά, αλλά ολόψυχα, να γελάμε, να μορφωνόμαστε, να χαιρόμαστε, να αγαπάμε, να ΓΛΕΝΤΑΜΕ.


Αν εξετάσουμε τον συμβολικό Μύθο του Εωσφόρου, θα δούμε ένα παιδί των "Ουρανών", που αρνήθηκε να δεχθεί να είναι υπηρέτης των "πρέπει". Θα δούμε την πρώτη και ίσως την μοναδική λάμψη ελευθερίας, στην Ιουδαιοχριστιανική κοσμοθεώρηση. Στον μύθο αυτόν, εντοπίζουμε την πρώτη "κωμωδία" . Πως να ονοματίσεις αλλιώς, ενα ον πλήρως εξαρτημένο απο τον δημιουργό του, το οποίο περήφανα, αγέρωχα, ηρωικά, προσπάθησε έστω και μάταια, να κατακτήσει , τον "Θρόνο" του Πατρός του ;. Ο Εωσφόρος, που όπως λέει και η λέξη, φέρει το Φως, είναι η μόνη συμβολική φιγούρα στην Ιουδαιοχριστιανική όψη, που σε κάνει να "γελάς", να αυτοσαρκαστείς, να "τσακαλωθείς", γιατί ήταν ο μόνος ατελής, ο μόνος ανθρώπινος, ο μόνος πραγματικά ζωντανός, σε ένα τσίρκο, από πιστά και γκρίζα στρατιωτάκια, όπως αυτά των Υπηρετών του Γιαχβέ.


Όποιος φέρει το Φως της γνώσης, της ελευθερίας, της αγάπης και εν τέλη, της ζωής της ίδιας, γνωρίζει, πως , μόνο αν η ζωή αντιμετωπιστεί σαν μια απέραντη παιδική χαρά, θα βιωθεί αληθινά .


Ας αγαπήσουμε τα λάθη μας, ας κατεβάσουμε απο τους "θρόνους" τους, ολους εκείνους που νομίζουν πως οι "θέσεις" που κατέκτησαν, είναι συνώνυμο του εαυτού τους, η που νομίζουν πως, τα "κατορθώματα" τους, η οι περιουσίες τους, αξίζουν κάτι πέραν, χλευασμού και αποστροφής. Καμιά ανθρώπινη πράξη, κανένα ανθρώπινο κατασκεύασμα, καμιά ανθρώπινη δημιουργία, δεν πρόκειται να επιζήσει, (όπως κι εμείς οι ιδιοι) πράγμα που σημαίνει, πως τίποτα πραγματολογικά δεν εχει αξία, απο οσα "κτίζουμε"  η "μαχόμαστε" σε αυτό τον κόσμο. Το μόνο που θα μείνει, τα μόνα που θα έχουν αξία, θα είναι η αίσθηση του πως έζησαν οι άνθρωποι, το αν απόλαυσαν την διαμονή τους στην Γη, αν γέλασαν , αν εξελίχθηκαν, αν αγάπησαν, αν ερωτεύτηκαν . Όλος ο πλανήτης, ας γίνει μια απέραντη παιδική χαρά δημιουργίας και εκστασης. !!!

Οικονομικές προσωπικές τραγωδίες, εξάρτηση από αγαθά, προσήλωση σε κοινωνικοπολιτικά μοντέλα που θεοποιούν την σάρκα, την ύλη, την  "μεγαλομανία" μας, έρχεται η εποχή, να αντικατασταθούν απο μοντέλα εμποτισμένα με το πνεύμα του υγιούς Εγωισμού, της υγιούς ομαδικότητας, ενότητας, προσφοράς, γέλιου και απόλαυσης!!!

Αυτοσαρκασμός - αυτοταπείνωση - ξέφρενη κοροϊδία ημών και όσων παίρνουν στα "Σοβαρά" τους ρόλους τους - Γνώση -εξέλιξη και υπέρμετρη αλαζονεία. Αυτά είναι τα μηνύματα της εποχής του Υδροχόου! Αυτό εστί το φως του Εωσφόρου .Ακόμα και η χρήση του προτύπου του μύθου του Εωσφόρου, με βάση τις Ιουδαιοχριστιανικές γραφές, εκεί ακριβώς αποσκοπεί, στο να σοκάρει, να προβληματίσει, να "τρομάξει" ενω εν τέλη, θέλει μόνο να ελευθερώσει, κάθε εγκλωβισμένο, φοβικό και προγραμματισμένο Νου. Πότε ηταν η τελευταία φορά που έκανες μονάχα εκείνο που σε πρόσταξε η καρδιά ; Πότε ηταν η τελευτάια φορά που παραμέρισες τον εγωισμό και τον προγραμματισμό σου, για να αγκαλιάσεις κάποιον που αγαπάς ; Πως νιώθεις οταν κοιτάς στα μάτια τα παιδιά σου ; Πως αισθάνεσαι, που ζείς δέσμιος , οπως κάποιοι άλλοι, κάποτε, όρισαν  να ζείς ;

Θα πληγωθει η περηφάνια σου ; Θα πονέσει ο εγωισμός σου ; Θα χάσεις "κεκτημένα" ; Τίποτα δεν είναι κεκτημένο, κι αν δεν αντέχεις τον πόνο, πως θα αντέξεις την χαρά ;

 Δεν παίρνουμε στα "σοβαρά" όσα κάνουμε. Τίποτα δεν είναι άξιο να μας φέρει στον μίζερο ψυχισμό του μέσου μαζανθρώπου (μάζα και ο γραφών, μην πλανάστε!!!). Η ανθρωπότητα, θα αυτοεκπληρώσει με μαθηματική ακρίβεια τις πεποιθήσεις της. Όσα σκέφτονται, οσα φοβούνται, οσα πιστεύουν, θα γίνουν και το μέλλον τους. Απο την στιγμή, που η ανθρωπότητα , πιστεύει, πως θα έλθει ο "Αντίχριστος", αυτός θα πρέπει να αναμένεται τα επόμενα χρόνια/δεκαετίες Αν πάψει να πιστεύει σε "Σατανικές ελεύσεις", τότε κανείς και ποτέ δεν θα έρθει! Όλα είναι στο μυαλό, διότι το μυαλό ορίζει, χτίζει και διαμορφώνει. Αν ολοι οι άνθρωποι αύριο το αποφασίσουν, μπορούν να φτιάξουν εναν επίγειο παράδεισο, άφθονης τροφής και αφθονίας αγαθών για όλους. Αν οι άνθρωποι το αποφασίσουν, απο αύριο θα μπορούσαν να ζουν αγαπημένοι, ενωμένοι, χαμογελαστοί, μετατρέποντας το αύριο στο ωραιότερο τοπίο... Όμως αυτό, δεν πρόκειται να συμβεί , οσο θρησκείες, υλιστικά αξιακά συστήματα, η ιδιοτελής προσωπικότητες, λυμαίνονται και ελέγχουν τις κοινωνίες των ανθρώπων..

Σπάστε τα δεσμά γιατί...


Είμαστε στο σημείο μηδέν!

Ας το Γιορτάσουμε, επιτέλους!!!
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα