Ο Νοέμβριος πλησιάζει…
O 97χρονος Χένρι Κίσσινγκερ εμφανίζεται πλέον, όταν βρισκόμαστε σε κομβικά σημεία σε σχέση με την πορεία των διεθνών πραγμάτων. Και τι πιο κομβικό από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί θα αποφασίσουν αν συνεχίσουν να πορεύονται με την αντιδιεθνιστική δεξιά κυβέρνηση του Τραμπ, η οποία αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση ή θα επιστρέψουν στην αγκαλιά του Βαθέος Κράτους.
Σε αυτή την κατεύθυνση ο Κίσσινγκερ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο εγκυμονεί ο κίνδυνος διαμόρφωσης μιας κατάστασης που θα παραπέμπει στην περίοδο πριν τον Α′ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Όπως τονίζει το Bloomberg, ο Κίσσινγκερ, στο πλαίσιο virtual συζήτησης που διοργάνωσε το Economic Club of New York, διεμήνυσε πως οι ΗΠΑ και η Κίνα θα πρέπει να διαμορφώσουν κανόνες εμπλοκής για τον όλο και πιο έντονο ανταγωνισμό τους, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον αβεβαιότητας σαν αυτό που χαρακτήριζε την διεθνή πολιτική εν όψει του Α′ Παγκοσμίου Πολέμου.
Πως θα συμβεί αυτό;
Μα αν επανέλθουν στην εξουσία, οι αριστερόστροφοι διεθνιστές του Βαθέος Κράτους, οι οποίοι διατηρούν άψογες σχέσεις με το κομμουνιστικό Πεκίνο, εν αντιθέσει με τον αντί-κομμουνιστή, Ν.Τραμπ.«Οι ηγέτες μας και οι ηγέτες τους πρέπει να συζητήσουν τα όρια πέρα από τα οποία δεν θα εκτοξεύουν απειλές» είπε ο Κίσινγκερ, προσθέτοντας πως «μετά θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να διεξάγουν τέτοια πολιτική σε παρατεταμένο χρονικό διάστημα».
«Αν αυτό δεν γίνει, θα οδεύσουμε σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτήν του Α′ παγκοσμίου Πολέμου» είπε ο γερόλυκος της παγκοσμιοποιητικής εξωτερικής πολιτικής, ο οποίος, για όσους δεν γνωρίζουν, είχε σφυρηλατήσει την πολιτική προσέγγισης της Κίνας για τον Ρίτσαρντ Νίξον.
Όπως τόνισε, ανησυχεί όλο και περισσότερο για έναν Ψυχρό Πόλεμο μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, τον οποίο απέδωσε στις τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν αλλάξει πολύ το γεωπολιτικό περιβάλλον- και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται έναν νέο τρόπο σκέψης που θα κατανοεί ότι ο κόσμος είναι πολύ πολύπλοκος για να μπορεί μια χώρα να επιτυγχάνει τόσο μονομερή υπεροχή τόσο στην στρατηγική όσο και στην οικονομία, ώστε κανείς να μην είναι σε θέση να την απειλήσει.
Με πιο απλά λόγια ο «αγαπητός Χένρι» καλεί σε συνεννόηση ΗΠΑ και Κίνα με το βλέμμα στην εγκαθίδρυση μίας στρατηγικού τύπου παγκόσμιας ειρήνης, στην οποία δεν θα χωρούν εντάσεις, ειδικά όταν αυτές αφορούν υπερδυνάμεις. Κάτι ξέχασε όμως ο διεθνιστής πολιτικός: Ο νούμερο ένας αντίπαλος της παγκοσμιοποίησης είναι η Ρωσία, με την οποία οι τόνοι θα ανεβούν εκ νέου, άπαξ και ο Λευκός Οίκος επανέλθει στα χέρια των Δημοκρατικών του Μπάιντεν. Πιθανόν, ο Κίσσινγκερ να θεωρεί ότι μετά από πιθανή ειρήνευση μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον, η Ρωσική Ομοσπονδία θα απομονωθεί.
Ωστόσο, ο Πούτιν:
- Διατηρεί τεράστιες συμφωνίες με την Κίνα
- Συνορεύει στα νοτιοανατολικά με την Κίνα
- Διαθέτει τιτάνιο οπλοστάσιο
Θυμίζουμε πως, την Τετάρτη, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από την επιτυχή εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου Zircon στην Θάλασσα του Μπάρεντς. Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από την φρεγάτα «Admiral Gorshkov» στην Λευκή Θάλασσα, νότια της Θάλασσας του Μπάρεντς.
It’s a hit! | Russian warship launches hypersonic Zircon missile at mock target
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.