Πολλοί ισχυρίζονται ότι λένε την αλήθεια, δάσκαλοι, πολιτικοί, σοφά αποφθέγματα, θεωρίες θρησκευτικές, πολιτικές, κάνε εκείνο ή το άλλο. Μπορούμε να διακρίνουμε αν είναι αληθινά;
Είναι σωστά τα πολιτικά συστήματα; Είναι σωστά τα φιλοσοφικοθρησκευτικά συστήματα; Πόσο σωστές είναι οι 7 βασικές αρχές του βουδισμού. Υπάρχει η αλήθεια για κάτι; Οι απόψεις των σοφιστών του 5ου και 4ου αιώνα. Η βασική αρχή του υλικού σύμπαντος. Έχει νόμους το μη υλικό σύμπαν; Πως συνδέεται το υλικό με το μη υλικό σύμπαν. Πως θα ξέρω αν κάτι είναι αληθινό. Οι περισσότερες σοφιστείες και αποφθέγματα μπορεί να είναι έτσι, αλλά και αλλιώς.Τελικό συμπέρασμα. Free download: η επανεμφάνιση του Χριστού.
Από Ζάχο Σκαφίδα
Συχνά διαβάζω άρθρα διαφόρων επωνύμων που οι περισσότεροι τα βλέπουν με θρησκευτική ευλάβεια και τα αποδέχονται ασυζητητί. Με λίγη σκέψη βλέπω ότι μπορεί να ισχύουν για μερικές περιπτώσεις και ο σοφός ή ο θρησκευτικός ηγέτης έχει παραβλέψει ότι για κάποιες περιπτώσεις δεν ισχύουν είτε σκόπιμα, είτε από άγνοια.
Έχω γράψει το άρθρο Η απομυθοποίηση των μεθόδων ξυπνήματος κουνταλίνης, γιόγκα, σαμάντι, ο ευκολότερος δρόμος για την Θέωση. Πολλοί διερωτήθηκαν πως θα διακρίνουμε που υπάρχει η αλήθεια, τι είναι απόλυτα αληθινό και τι έχει μερική αλήθεια ή είναι αβέβαιο.
Δημιουργούνται κινήματα, ομάδες, θρησκείες, πολιτικά συστήματα, δοκιμάζονται, και όσοι έχουν λίγη νοημοσύνη αντιλαμβάνονται ότι ήταν χίμαιρα και σταματάνε απογοητευμένοι.
Είναι σωστά τα πολιτικά συστήματα;
Κοιτάξτε γύρω σας, ο φασισμός κατέρρευσε, ο κουμμουνισμός κατέρρευσε, η δημοκρατία σαν μη στατικό σύστημα διαρκώς διαμορφώνεται, δηλαδή καταρρέει κάθε στιγμή, γι΄ αυτό δεν πρόκειται να καταρρεύσει. Βασικά ότι είναι στατικό, (εκτός των νόμων του σύμπαντος και το σύμπαν), και δεν έχει την δυνατότητα να διαμορφωθεί καταρρέει!
Έχω φάει τη ζωή μου διαβάζοντας φιλοσοφικά, θρησκευτικά, πολιτικά συστήματα. Όλα περιέχουν κάποιες αλήθειες, υπάρχουν όμως αρκετά σημεία που με λίγο σκέψη ένας νοήμον θα δει ότι είναι λάθος. Και καλά αν κατά τύχη ο οπαδός εφαρμόσει τα θετικά στοιχεία της θεωρίας, αν όμως εφαρμόσει τα αρνητικά, θα υποστεί βλάβη ή στη καλύτερη περίπτωση θα χάσει τον χρόνο του.
Θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα, ελάχιστα συστήματα, διότι θα έπρεπε να απομυθοποιήσω τα πάντα. Θα αναφερθώ σύντομα σε φιλοσοφικά και θρησκευτικά συστήματα, εξάλλου τα πολιτικά συστήματα, εύκολα βλέπει όποιος μπορεί να σκεφτεί ότι έχουν καταρρεύσει ή καταρρέουν κάθε στιγμή.
Είναι σωστά τα φιλοσοφικοθρησκευτικά συστήματα;
Αναφέρομαι στους προφήτες του Θεού πχ Μωυσή, Μωάμεθ κλ Ο όρος του Θεού δεν τους πάει, δεν είναι δυνατόν ο Θεός να θέλει τον θάνατο των μη πιστών. Ο Θεός τους ήταν όπως τους βόλευε, τους έδωσε πολλές γυναίκες, ( 2 στο Μωυσή αν πιστέψουμε την ιστορία, 15 φανερές στον Μωάμεθ. Ο Μωυσής στο βιβλίο του αριθμοί εξοργίζεται από τους ισραηλίτες που έδειξαν έλεος στους Μαδιανίτες. Έδωσε εντολή να σκοτώσουν όλους τους άνδρες κρατουμένους τις ηλικιωμένες γυναίκες. Οι υπόλοιπες γυναίκες και τα παιδιά έπρεπε να εξυπηρετήσουν τις ερωτικές επιθυμίες των ισραηλιτών), φτιάξανε στρατό για να σκοτώνουν οποιοδήποτε τους ενοχλούσε στα επεκτατικά σχέδια τους. Κατά τα άλλα ήταν και είναι προφήτες του Θεού!
Δεν θα μιλήσω για την χριστιανική θρησκεία και τον Χριστό που αγαπώ και σέβομαι διότι θα εισπράξω την μήνιν των φανατικών. Αναφέρω μια διήγηση ενός θαύματος από ιερέα όταν είχα επισκεφθεί την Παναγία Ντινιούς, ένα μικρό εκκλησάκι στη Βόρεια Εύβοια.
Σύμφωνα με την παράδοση Τούρκος Οθωμανός στρατιώτης την περίοδο της Τουρκοκρατίας, πυροβόλησε την εικόνα, στην προσπάθειά του να σκοτώσει κάποιο κυνηγημένο Έλληνα που κρύφτηκε καταφεύγοντας πίσω από την εικόνα. Σύμφωνα με την παράδοση, η θαυματουργή εικόνα «επέστρεψε» τη σφαίρα στον αλλόθρησκο στρατιώτη και τον σκότωσε.
Στο γκρουπ που είμασταν μερικοί σταυροκοπήθηκαν και είπαν «μεγάλη η χάρι σου Παναγία μου». Κάπου είπα να παρέμβω και με σκούντησε η γυναίκα μου. Κανείς δεν σκέφτηκε ότι η Παναγία παρενέβη και με το θαύμα της σκότωσε ένα άνθρωπο, το θεώρησαν φυσικό αφού ήταν αλλόθρησκος και κυνηγούσε τον Έλληνα χριστιανό να τον σκοτώσει. Όταν είπα στη παρέα ότι θα μπορούσε η Παναγία σαν θαυματουργή να έκανε αόρατο τον Έλληνα ώστε να σώζονταν και οι δύο ή ότι μπορούσε να έφερνε ζάλη στον Τούρκο να μην μπορούσε να σκότωνε τον Έλληνα, με κοίταζαν σαν εξωγήινο. Ελπίζω να μη με βλέπετε και εσείς έτσι.
Αν αρχίσω να διηγούμαι ιστορίες αγίων που μετά θάνατο έκαναν θαύματα αλλά πριν όσο ήταν ζωντανοί ήταν ανήμποροι δεν θα τελειώσω.
Τέτοιες ιστορίες είναι γεμάτες όλες οι θρησκευτικές παραδόσεις ανεξαιρέτως, το θέμα είναι ότι είναι αδύνατο πείσεις τους πιστούς ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων είναι χιλιάδες χρόνια πίσω, τότε που πίστευαν το δωδεκάθεο, την επίπεδη γη, εξακολουθώντας και σήμερα να υπάρχουν ακόμη οπαδοί αυτών των θεωριών.
Θεοί ήρθαν στη γη με διάφορα ονόματα, και σαν Θεοί θα έπρεπε να αλλάξουν την ιστορία της ανθρωπότητας, δεν είδαμε κάτι τέτοιο! Πολλοί αναστήθηκαν αλλά τους είδαν μόνο οι πιστοί φίλοι τους και μετά δεν υπήρξε καμία μαρτυρία. (Βλέπε: Δοξασίες της Ανάστασης στην αρχαία Ελλάδα ). (Οι αρχαίοι Θεοί που σταυρώθηκαν και αναστήθηκαν και γεννήθηκαν από παρθένες).
Κάτι παρόμοιο έκανε και ο Καστανέντα με τον Δον Χουαν που πέρασε στην δόξα και έγινε αθάνατος. Εξαιρετικές οι ιστορίες, μόνο που ο ίδιος δεν μπόρεσε να κάνει αυτό που διδάχθηκε, πέθανε από καρκίνο στο συκώτι. (Κάρλος Καστανέντα - δον Χουάν: Εσωτερική σιωπή).
Στα φοιτητικά μου χρόνια τη δεκαετία του 60 (60-70) φοιτούσα στην σχολή Αρκέιν, εκεί διάβαζα εξαγγελίες για την επανεμφάνιση του Χριστού και με είχαν συνεπάρει. Το βιβλίο πρωτοεκδόθηκε το 1946 και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ, ακόμα περιμένω την επανεμφάνιση. Το 2012 μιλούσαν για την μετάβαση της γης στην 5η διάσταση που θα ολοκληρωνόταν το 2018, ακόμα την περιμένουμε ή δίνουμε άλλες εξηγήσεις. Τη δεκαετία του 80 είχαν βγει θεωρίες για τα ίντιγγο και τα κρυστάλλινα παιδιά, άμα τα συναντήσετε να μου τα στείλετε.
Ο κόσμος θέλει παραμύθι, δεν μπορεί να αντέξει την μίζερη ζωή του και φαντασιώνεται. Θα αναφερθώ στις 7 βασικές αρχές του βουδισμού για καλύτερη ζωή, να τις δούμε διεξοδικά. Αναμφισβήτητα είναι σωστές και προσφέρουν πολλά, αλλά ένα μέρος τους δεν είναι σωστό, συνεπώς δεν είναι απόλυτα σωστές.
Παναγία Ντινιούς |
Πόσο σωστές είναι οι 7 βασικές αρχές του βουδισμού
1. Οι προσκολλήσεις δημιουργούν δυστυχία
Αν εγώ είμαι προσκολλημένος σε μια ζωή παρόμοια με τον Βούδα, σύμφωνα με αυτό που λέει θα είμαι δυστυχισμένος, διότι οι προσκολλήσεις δημιουργούν δυστυχία. Καταλαβαίνετε την αντίφαση της πρώτης αρχής, είμαι προσκολλημένος σε κάτι που θα μου φέρει ευτυχία, αλλά η αρχή μου λέει ότι θα μου φέρει δυστυχία.
Αν είμαι προσκολλημένος σε μια μέθοδο που θα με οδηγήσει στο σαμάντι, σύμφωνα με την αρχή θα μου φέρει δυστυχία, Αντίφαση!
2. Να επιθυμείς τα σωστά πράγματα
Ο Μπαρμπαρόσα ήταν διάσημος Έλληνας εκ Μυτιλήνης πειρατής που εκτουρκίστηκε (1478 –1546). Είχα ακούσει σε ένα αξιόπιστο ντοκιμαντέρ ότι κρατούσε σημειώσεις για το πλήθος των ανθρώπων που είχε σκοτώσει και έφταναν τον εκπληκτικό αριθμό των 80,000. Στο τέλος της ζωής του έζησε με τιμές στρατηγού στην Κωνσταντινούπολη. Φυσικά δεν ξέρω αν ήταν ευτυχισμένος, αλλά σίγουρα θεωρούσε ότι αυτό που έκανε ήταν σωστό, αλλιώς δεν θα σκότωνε τους εχθρούς του ανηλεώς. Ο Μπαρμπαρόσα επιθυμούσε πράγματα που αναμφίβολα για μας δεν είναι σωστά αλλά γι’ αυτόν ήταν σωστά. Βασικά σωστό μη σωστό είναι σχετικό.
3. Αν κυνηγάς την απόλαυση μέσα από τις αισθήσεις θα είσαι δυστυχισμένος
Προφανώς διότι οποιοδήποτε συναίσθημα είναι παροδικό και όχι συνεχές.
Αν όμως φτάσεις στη βουδική κατάσταση ευδαιμονίας στο νιρμπικάλπα σαμάντι γιατί να πρέπει να συνεχίσεις να ζεις αφού έχεις πετύχει την Θέωση το τελικό σκοπό. Υπάρχει πιθανότητα να το χάσεις όπως παρακάτω το έχασε ο Χριστός, έστω και για λίγο.
Θυμηθείτε την ιστορία του Διαγόρα του Ρόδιου. Όταν οι δύο γιοί του ολυμπιονίκες έβαλαν το στεφάνι στο κεφάλι του πατέρα τους. Όταν έκαναν το γύρω του θριάμβου στο στάδιο της Ολυμπίας και ο κόσμος τους αποθέωνε, ένας Λακεδαιμόνιος αναφώνησε: «Κάτθανε Διαγόρα, ουκ εις Όλυμπον αναβήση» που σημαίνει: «Πέθανε Διαγόρα, μην περιμένεις να ανέβεις και στον Όλυμπο». Πράγματι, ο Διαγόρας άφησε την τελευταία του πνοή ευτυχισμένος στα χέρια των γιων του.... Πέθανε μέσα στο νιρμπικάλπα σαμάντι, που δεν το απέκτησε μέσα από τις επίπονες διαδικασίες που περιγράφουμε.
Δεν θα κάνω ανάλυση, κάτι τραβηγμένο παρόμοιο είχαμε δει στην αυτοκρατορία των αισθήσεων το 76, όπου μέσα στην ερωτική έκσταση, ζήτησε και τον σκότωσε.
Αμφιβάλω αν μπορεί κάποιος να είναι ευτυχισμένος διαρκώς ή στο νιρμπικάλπα σαμάντι αν το σώμα του υποφέρει. Θυμηθείτε στην σταύρωση του Χριστού την κραυγή αγωνίας «Ηλί, Ηλί, λαμά σαβαχθανί;» δεν νομίζω να ήταν ευτυχισμένος την στιγμή που το αναφωνούσε. Αν δεν το κατάφερε ο υιός του Θεού να είναι συνεχώς στο σαμάντι, θα μπορέσω εγώ;
Παρατηρούμε ότι το νιρμπικάλπα σαμάντι είναι μια χίμαιρα.
4. Η σοφία έρχεται μέσα από τον πόνο.
Κατ’ αρχάς να αναλύσουμε τον όρο Σοφία που μέχρι πρότινος τουλάχιστο, εγώ δεν τον ήξερα. Ταύτιζα την Σοφία με την γνώση. Απόλυτη γνώση δεν θα υπάρξει ποτέ. Σοφία είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης. Θυμηθείτε, ο σοφός Σολομώντας, πως χειρίζονταν τις καταστάσεις.
Αναμφισβήτητα ο πόνος σε μαθαίνει να χειρίζεσαι τις καταστάσεις.. Όμως δεν είναι κανόνας. Πχ. Εγώ ξέρω ότι αν πέσω από το γκρεμό θα σκοτωθώ, αλλά δεν πόνεσα για να το διαχειρίζομαι. Το ίδιο συμβαίνει με τον ηλεκτρισμό, δεν έπαθα ηλεκτροπληξία για να τον διαχειρίζομαι και με πολλά άλλα. Αν διαβάσετε βιογραφίες διαφόρων σοφών θα δείτε ότι δεν πόνεσαν περισσότερο από σένα για να είναι σοφοί, γιατί οι περισσότεροι είναι, δεν έγιναν. Υπάρχουν πάρα πολύ που περνάνε όλη τους την ζωή μέσα στο πόνο δεν είδα να γίνονται σοφοί.
Και αυτή η αρχή είναι σωστή, αλλά δεν είναι κανόνας απαρέγκλιτος.
5. Να προσέχεις με ποιους συναναστρέφεσαι
Οι σύγχρονες μεταφυσικές θεωρίες όπως (Βλέπε: Μορφικά πεδία του Rupert Sheldrake, πως συνδέουν και διαμορφώνουν τη ζωή ) αναφέρουν ότι ένα σύστημα ισχυρών πεποιθήσεων θα επηρεάσει και θα συντονίσει ένα άλλο σύστημα αν υπάρχει κάποια διασύνδεση. Συνεπώς αν δεν υπάρχει διασύνδεση διαιωνίζεται μια άσχημη κατάσταση. Η συναναστροφή είναι δίκοπο μαχαίρι, αν οι πεποιθήσεις σου είναι ισχυρότερες θα επιβληθούν, αλλιώς θα υιοθετήσεις των άλλων. Δηλαδή αν έχεις ισχυρές πεποιθήσεις και συναναστρέφεσαι κλέφτες, λάγνους, ψεύτες, κλπ. θα τους συντονίσεις στις δικές σου πεποιθήσεις. Η παραπάνω αρχή άλλοτε ισχύει, άλλοτε δεν ισχύει.
6. Ένας εκπαιδευμένος νους θα σε οδηγήσει στην ευτυχία
Φυσικά, αλλά θυμηθείτε τα λόγια του Χριστού "Άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτά ελθείν προς με, των γαρ τοιούτων εστίν η βασιλεία των ουρανών" (Ματθ. 19,14), είχαν αυτά τα παιδάκια εκπαιδευμένο νου; Η παραπάνω αρχή άλλοτε ισχύει, άλλοτε δεν ισχύει.
7. Το μικρό κακό που επαναλαμβάνεται έχει μεγάλες αρνητικές συνέπειες μακροπρόθεσμα
Δεν μπορεί να καθοριστεί το καλό από το κακό. Είχα κάνει ένα γκάλοπ που δεν γίνεται να αναφερθώ σε αυτό λόγω μεγέθους. Κάτι κακό για κάποιον είναι καλό για κάποιον άλλο. Ανέφερα «Ουδέν κακόν αμιγές καλού». «Μη λες αυτό είναι καλό και αυτό είναι κακό. Άφησε τις διακρίσεις. Δέξου τα όλα όπως είναι». (Όσσο). «Αγαθόν και κακόν ταυτόν». (Ηράκλειτος). Τι να πούμε τώρα για το κακό!
Αυτές οι βουδιστικές αρχές έθρεψαν πνευματικά και θρέφουν εκατομμύρια ανθρώπους, φυσικά τους θρέφουν σωστά χωρίς να είναι απόλυτα αληθινές. Παρατηρήσαμε ότι και σε περίπτωση που δεν τις αποδεχθούν πλήρως μπορούν να έχουν ανάλογα αποτελέσματα. Κάποιοι τις θεωρούν ευαγγέλιο, είναι; Το ίδιο θα έλεγα για το ευαγγέλιο!
Και τώρα έρχεται το σημαντικό ερώτημα, υπάρχει η αλήθεια για κάτι;
Στο άρθρο: Δεν μπορεί να υπάρχει η πλήρης γνώση, αναφέρω ότι δεν υπάρχει πλήρης γνώση και συνεπώς δεν υπάρχει αλήθεια. Αν διαβάσετε το άρθρο: Να σας πω μια ιστορία, θα διαπιστώσετε ότι η αλήθεια είναι σχετική, εξαρτάται από την οπτική κάθε παρατηρητή.
Συνεπώς αν ο παρατηρητής είναι μέσα στο υλικό σύμπαν νομίζει και μπορεί να βλέπει ότι κάτι είναι αληθινό και επειδή όλοι έχουν την ίδια οπτική έτσι είναι.
Αυτές οι απόψεις είναι σύμφωνες με του σοφιστές του 5ου και 4ου αιώνα στην οικονομική άνθηση της Αθήνας, έλεγαν δεν υπάρχει, ούτε αλήθεια, ούτε ηθική, ούτε αξίες, ούτε νόμοι, ούτε θρησκείες, ούτε ισονομία. Αυτά, έλεγαν είναι συμβατικά δημιουργήματα, επινοήσεις τού ανθρώπινου μυαλού.
Ο Πρωταγόρας, ο πιο επιφανής σοφιστής τής εποχής έλεγε: «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος»
Ο Αριστοτέλης με ειρωνική διακριτικότητα, τότε σχολίαζε: «Ο Πρωταγόρας δεν μάς λέει τίποτε άλλο, παρά: Το δοκούν εκάστω, τούτο και είναι... παγίως!», ό, τι νομίζει ο καθένας, αυτό είναι σίγουρα αλήθεια!
Και « Ουδέν εν τη νοήσει, ό μη πρότερον εν τη αισθήσει» Τίποτα δεν εισχωρεί στη νόησή μας για την αλήθεια, αν δεν περάσει πρώτα μέσα από τις αισθήσεις μας. Θεωρεί πρώτη Απόλυτη Αλήθεια την Φύση. Ό, τι διδάσκει η φύση στον αντικειμενικό κόσμο των αισθήσεών μας, αυτό είναι η αλήθεια!
Ο Δημόκριτος, ατομικός φιλόσοφος συμπατριώτης και σύγχρονος τού Πρωταγόρα ( Άβδηρα Μακεδονίας) είπε: «Δύο αντίθετες απόψεις και οι δύο είναι λάθος!» Ο Πρωταγόρας είπε: « όχι! Και οι δύο αντίθετες θέσεις είναι σωστές!» Και άρα και εκείνος που πιστεύει στους θεούς και εκείνος που δεν πιστεύει κι εκείνος που αμφιβάλλει έχουν δίκαιο!
Ο Ηράκλειτος λέει: «Όσων όψις, ακοή, μάθησις, ταύτα εγώ προτιμέω» Εγώ πιστεύω σ’ όσα βλέπω, σ’ όσα ακούω και σ’ όσα μαθαίνω στην πράξη της ζωής.
Την αλήθεια δεν θα την ακούσετε από μένα, αλλά θα την βρείτε στον Λόγο, στην Αιτία που γέννησε το μέτρο που καλείται Αρμονία. Το δομικό σχέδιο τής αρμονίας τού Σύμπαντος.
Ο Σωκράτης αναιρεί και τούς δύο: «Πώς μπορείς να διδάσκεις την αλήθεια που, μια λες ότι δεν υπάρχει και την άλλη λές ότι υπάρχει; Και πώς συμβαίνει να λέμε μερικούς σοφούς και άλλους ανόητους;
Και κατηγορηματικά δογματίζει: « Είς και αυτή η Αλήθεια» Μια είναι η αλήθεια. Ένας ο θεός, ένα το ωραίο, το δίκαιο …
Καταλήγει « Ουδενί άλλω πείθομαι ή τω λόγω». «Εγώ
πουθενά αλλού δεν πιστεύω, παρά μόνο στη Λογική!»
πουθενά αλλού δεν πιστεύω, παρά μόνο στη Λογική!»
Αμερικανοί ρεαλιστές, στον χαρακτηριστικό κυνισμό τού κέρδους διαφωνούν με τον Σωκράτη «Μια αλήθεια, είπαν, για να είναι, αλήθεια εξαρτάται από την χρησιμότητά της. (Γουίλιαμ Τζέιμς).
Ο Σωκράτης, εδώ, έχει την απάντηση: «Αλήθεια είναι αυτή που εφαρμόζεται στην δικαιοσύνη και την ηθική ακεραιότητα και όχι στην χρησιμότητα του συμφέροντος, στις Μπίζνες σας!»
Ο Σωκράτης, εδώ, έχει την απάντηση: «Αλήθεια είναι αυτή που εφαρμόζεται στην δικαιοσύνη και την ηθική ακεραιότητα και όχι στην χρησιμότητα του συμφέροντος, στις Μπίζνες σας!»
Ο ιδεαλιστής Πλάτωνας λέει: «Θεός ημίν πάντων χρημάτων μέτρον» (Νόμοι iv,716.c) Δηλαδή: Κριτήριο, Μέτρο Αλήθειας, για όλα τα πράγματα, δεν είναι ο άνθρωπος, αλλά ο Θεός!
Και « Κριτήριον τόν λόγον είναι, τάς αισθήσεις μή ακριβείς υπάρχειν». Μέτρο για να μάθεις την αλήθεια είναι ο νοητός κόσμος, οι αθάνατες Ιδέες. «Κακοί μάρτυρες ανθρώποις οφθαλμοί και ώτα βαρβάρους ψυχάς εχόντων»
Ο Χριστός διακήρυττε «Εγώ ειμι η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή». Το πόσο ήταν η αλήθεια κρίνεται από το παρακάτω απόσπασμα του κατά Ματθαίο ευαγγέλιο.
Ματθ. 26,51 καὶ ἰδοὺ εἷς τῶν μετὰ Ἰησοῦ ἐκτείνας τὴν χεῖρα ἀπέσπασε τὴν μάχαιραν αὐτοῦ, καὶ πατάξας τὸν δοῦλον τοῦ ἀρχιερέως ἀφεῖλεν αὐτοῦ τὸ ὠτίον. (Όπως ξέρετε ήταν ο Πέτρος)
Ματθ. 26,52 τότε λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· ἀπόστρεψόν σου τὴν μάχαιραν εἰς τὸν τόπον αὐτῆς· πάντες γὰρ οἱ λαβόντες μάχαιραν ἐν μαχαίρᾳ ἀποθανοῦνται.
Πιστεύω να ξέρετε εκατοντάδες που σκότωσαν και είναι φυλακισμένοι ή ζουν ή έζησαν μια χαρά δεν πέθαναν από μάχαιρα. Όπως παραπάνω ο Μπαρμπαρόσα που περιέγραψα.
Η βασική αρχή του υλικού σύμπαντος
Ζούμε σε ένα σύμπαν διττότητας ή σε ένα σύμπαν αντίθεσης. Σε κάποιους νόμους του σύμπαντος υπάρχει αυτή η αντίθεση, (δράση – αντίδραση), στους περισσότερους όχι. Αν υπήρχε αυτή η αντίθεση σε όλους τους νόμους και στα υλικά αντικείμενα, το σύμπαν δεν θα υπήρχε. Σε οτιδήποτε άλλο που μπορείτε να σκεφτείτε, υπάρχει ο νόμος της διττότητας. Εξάλλου αυτός είναι ο σκοπός αυτού του σύμπαντος, η συνειδητοποίηση που γίνεται μέσα από την αντίθεση και η βίωση.
Το μόνο σταθερό και χωρίς αμφισβήτηση στο υλικό σύμπαν είναι: οι φυσικοί νόμοι που το στηρίζουν και το ίδιο το σύμπαν. Αν και εδώ στα μικροσωματίδια υπάρχει μια απροσδιοριστία. Όλα τα άλλα είναι ασταθή και αβέβαια, ισχύει ο νόμος της διττότητας. Προσέξτε δεν υπάρχει κάτι εκτός των φυσικών νόμων που είναι έτσι. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι έτσι και να μην είναι έτσι. (Βλέπε: Δεν μπορεί να υπάρχει η πλήρης γνώση). Θυμηθείτε τι είπα στην αρχή «Βασικά, ότι είναι στατικό, (εκτός των νόμων του σύμπαντος και το σύμπαν), και δεν έχει την δυνατότητα να διαμορφωθεί, καταρρέει!» δηλαδή μπορεί να είναι και αλλιώς.
Έχει νόμους το μη υλικό σύμπαν;
Πέρα από τους φυσικούς νόμους, υπάρχουν και οι μη φυσικοί νόμοι που στηρίζουν το ψυχικό σύμπαν. Τους νόμους αυτούς δεν μπορούμε να τους αποδείξουμε, η ύλη δεν μπορεί να αποδείξει κάτι μη υλικό. Τους αντιλαμβανόμαστε από τις ενδείξεις και από την μελέτη των ψυχικών φαινομένων.(Βλέπε: Αόρατα, μη υπαρκτά και μη αποδείξιμα πράγματα που συνθέτουν την πραγματικότητα).
Η μεταφυσική ασχολείται με την μελέτη αυτών των νόμων πειραματικά και θεωρητικά. Ένα βασικό άρθρο μελέτης αυτών των νόμων είναι Λευκή Υπερκοσμική Μαγεία εναντίον Μαύρης Κοσμικής Μαγείας
Πως συνδέεται το υλικό με το μη υλικό σύμπαν
Η σκέψη είναι υλική, η συνειδητοποίηση της σκέψης είναι μη υλική, (Βλέπε: Η γνώση δεν είναι μόνο προϊόν εγκεφαλικής δραστηριότητας, Μάθετε πως να τη διακρίνετε ) Ο βασικός νόμος που συνδέει την συνειδητοποιημένη σκέψη με την ύλη, το άυλο με το υλικό, είναι «Στοχευμένη προσανατολισμένη εγκεφαλική δραστηριότητα, (που σημαίνει ότι είναι συνειδητή), με έντονα συναισθήματα, σημαίνει αύξηση της πυκνότητας ενέργειας, άρα και της καμπυλότητας του χώρου, δηλαδή δημιουργία υλικής πραγματικότητας».
Πως θα ξέρω αν κάτι είναι αληθινό
Πέρα από το σύμπαν και τους νόμους του, σαν άνθρωποι συμφωνούμε κάποιες λέξεις και έννοιες να συμβολίζουν κάτι. Πχ τι είναι αλήθεια, υπομονή, Θεός, δαίμων, κλπ. Αν οι περισσότεροι έχουμε συμφωνήσει σε ένα ορισμό, αυτό το θεωρούμε σωστό.
Αληθινό θεωρείται κάτι που είναι έτσι και δεν είναι αλλιώς, δηλαδή υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα.
Είδαμε ότι, σαν παρατηρητές μέσα από το σύμπαν, (παρατηρητές εκτός σύμπαντος θα είχαν άλλη οπτική), τα μόνα αληθινά είναι ότι στηρίζουν το υλικό σύμπαν, δηλαδή οι νόμοι του και το ίδιο το σύμπαν και οτιδήποτε εμείς έχουμε συμφωνήσει να είναι έτσι, οτιδήποτε άλλο δεν είναι αληθινό δηλαδή είναι αβέβαιο. Πχ :
1. Βλέπω ένα λουλούδι, βάζω το ερώτημα είναι αληθινό;. Ερώτηση είναι μέρος του σύμπαντος; Αν ναι είναι αληθινό.
2. Σκέφτομαι, είναι σωστό η γη να είναι διαιρεμένη σε κράτη; Δεν έχει σχέση με τους νόμους του σύμπαντος, συνεπώς η απάντηση μου θα είναι έτσι και αλλιώς δηλαδή αβέβαιη.
3. Υπάρχει καλό και κακό; Δεν είναι νόμος του σύμπαντος άρα η απάντηση μου ότι και να πω δεν θα είναι έτσι μπορεί να είναι και αλλιώς.
4. Υπάρχει φως; Είναι νόμος του σύμπαντος άρα υπάρχει, Φυσικά το κάνει αντιληπτό η φυσιολογία μας που και αυτή είναι νόμος του σύμπαντος. Υπάρχει μια σωστή επιστημονική εξήγηση χωρίς αβεβαιότητα.
5. Υπάρχει ελευθερία βούλησης; Το σύμπαν δεν εξαρτάται από αυτήν, άρα ότι να απαντήσετε θα είναι έτσι και αλλιώς, αβέβαιο.
6. Θα κατακτήσω την αθανασία; Ο νόμος του σύμπαντος είναι η εντροπία, που σημαίνει, κάθε υλικό πεθαίνει, άρα το σώμα σου δεν θα μπορέσει να γίνει αθάνατο, βεβαιότητα.
7. Υπάρχει ελευθερία; Δεν επηρεάζεται το σύμπαν από αυτή, άρα οι απαντήσεις θα είναι έτσι και αλλιώς, αβεβαιότητα.
8. Θα ζω την επόμενη στιγμή. Δεν είναι νόμος του σύμπαντος, άρα δεν μπορούμε να απαντήσουμε, αβεβαιότητα.
9. Θα έχω τροφή και σπίτι αύριο. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε, αβεβαιότητα.
10. Υπάρχει σωστό πολιτικό ή φιλοσοφικό σύστημα; Δεν μετέχουν σε νόμους του σύμπαντός ή το σύμπαν όποτε κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα.
11. Υπάρχει σωστή θρησκεία. Εδώ υπεισέρχονται μη αποδείξιμοι νόμοι του μη υλικού σύμπαντος. Η απάντηση εξαρτάται από το πόσο γνωρίζουμε ότι ισχύουν αυτοί οι νόμοι.
12. Οι 7 βασικές αρχές του βουδισμού, δεν είναι νόμοι που στηρίζουν το σύμπαν ούτε μέρος του σύμπαντος, άρα αυτά που λένε, όπως είδατε παραπάνω, είναι υπό αμφισβήτηση. Δηλαδή μπορεί κάποιος να δει σωστά πράγματα σε αυτές, αλλά και μη σωστά.
13. Στο άρθρο: Η απομυθοποίηση των μεθόδων ξυπνήματος κουνταλίνης, γιόγκα, σαμάντι, ο ευκολότερος δρόμος για την Θέωση, βλέπετε ότι ένα μέρος από τα παραπάνω που δεν είναι Α. Σύμπαν. Β. Νόμοι του σύμπαντος. Γ. Νόμοι του μη υλικού σύμπαντος, μπαίνει σε αμφισβήτηση.
14. Στο άρθρο: Υπάρχει Θεός και δεν υπάρχει Θεός, από το τίτλο και από το άρθρο θα δείτε ότι δεν υπάρχει βέβαιη απάντηση, διότι η ύπαρξη του σύμπαντος δεν εξαρτάται από την πίστη σας να υπάρχει ή να μην υπάρχει ο Θεός.
Συμπεράσματα
Δεν υπάρχει αλήθεια. Αν οι παρατηρητές βρίσκονται σε συγκεκριμένο χωροχρονικό σημείο βλέπουν το ίδιο πράγμα και συμφωνούν ότι είναι αληθινό.
Στο ίδιο χωροχρονικό σημείο ισχύει: Οι νόμοι που στηρίζουν το σύμπαν, το ίδιο το σύμπαν και οτιδήποτε εμείς έχουμε συμφωνήσει να είναι έτσι, είναι αληθινό. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι αληθινό δηλαδή είναι αβέβαιο
Βασικά ότι είναι στατικό, (δογματικό), (εκτός των νόμων του σύμπαντος και το σύμπαν), και δεν έχει την δυνατότητα να διαμορφωθεί καταρρέει!
skafidaszaxos
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.