Τρίτη 17 Απριλίου 2018

H επαγγελματική εξουθένωση (burnout) κρύβεται πίσω από τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες!



Η επαγγελματική εξουθένωση ήταν ένα χαρακτηριστικό των CEO και όσων δούλευαν σε χρηματιστηριακές και άλλες δουλειές που κινούνταν σε γρήγορους ρυθμούς, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις οι millennials αγγίζουν το σημείο αυτό πολύ νωρίτερα από προηγούμενες γενιές.
Οι υπερβολικά υψηλές προσδοκίες, η αυτονομία και η πρόοδος στην εργασία, θέτει τους απόφοιτους σε κίνδυνο επαγγελματικής εξουθένωσης (burnout) σύμφωνα με τους Financial Times.
Ήδη από το 2013, με αφορμή τον θάνατο του Moritz Erhardt, ο οποίο δούλευε ως ειδικευόμενος στην Bank of America στο Λονδίνο, άνοιξε την συζήτηση σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και την πίεση που δέχονται οι εργαζόμενοι.
Το 2012. επιστήμονες από το Bogdan Costea of Lancaster University Management School ανέλυσαν αγγελίες για θέσεις εργασίας και διαπίστωσαν ότι το μήνυμα που έστελναν μέσα από αυτές σχετιζόταν με την «κουλτούρα της αφοσίωσης στην δουλειά έντονα και επίμονα, μία κουλτούρα που γίνεται αναγκαστική από τα πρώτα χρόνια της καριέρας τόσο πολύ, ώστε ακόμα και οι ειδικεύσεις γίνονται ένα είδος τεστ για τις αντοχές του καθένα».

Στο ίδιο πλαίσιο, πρόσφατη έρευνα από το University of Washington και την Οξφόρδη που διαπίστωσε ότι η επαγγελματική εξουθένωση και η παραίτηση ήταν πραγματικές απειλές για όσους αντιμετώπιζαν την δουλειά σαν ένα έντονο κάλεσμα.

Οι εταιρείες του εξωτερικού έχουν αρχίσει ήδη να αναγνωρίζουν την αξία της υποστήριξης μέσα στην εταιρεία και στηρίζουν τους μάνατζερ που βρίσκονται σε υψηλές θέσεις ώστε να μην πάθουν επαγγελματική εξουθένωση. Η Johnson & Johnson για παράδειγμα παρέχει στα στελέχη της μία ομάδα που το Bloomberg έχει περιγράψει ως «ιατρική ομάδα που φροντίζει έναν αστροναύτη μετά την προσγείωση».
Θέματα όπως κατάθλιψη, έντονο άγχος, κρίσεις πανικού, προβλήματα στη σχέση, φοβίες, εξάρσεις θυμού, κοινωνικό άγχος μπορούν να αντιμετωπιστούν κατάλληλα και αποτελεσματικά.
Αν δεν μπορούμε μόνοι μας να αντιμετωπίσουμε όσα μας δυσκολεύουν μπορούμε να ζητήσουμε την βοήθεια ενός κατάλληλα καταρτισμένου ειδικού Ψυχικής υγείας. Το να ζητάμε βοήθεια δε σημαίνει ότι παραδεχόμαστε ότι είμαστε αδύναμοι και ανίκανοι να κάνουμε καλά τον εαυτό μας. Αντίθετα σημαίνει ότι πιστεύουμε στον εαυτό μας και επιθυμούμε πραγματικά να γίνουμε καλά.
Ακόμη και αν έχουμε προσπαθήσει να ζητήσουμε βοήθεια και δεν έχουμε δει γρήγορα αποτελέσματα χρειάζεται να έχουμε υπομονή. Όσο διάστημα έχουμε αφήσει να πονάμε θέλει τον κατάλληλο χρόνο να επουλωθεί.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα