Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ο καλός, καλό δεν έχει…





Ο καλός, καλό δεν έχει. Μία φράση που την έχουμε ακούσει. Μας έχει επηρεάσει και μας έχει κάνει να αναρωτιόμαστε το γιατί. Ίσως να μας έχει κάνει να μετανιώσουμε για πράγματα που κάναμε, που δώσαμε και που τελικά χάσαμε.

Κάποιες φορές τον καλό, τον θεωρούμε και «χαζό».

Κι όμως μήπως ο καλός, τελικά είναι «μουγκός» ? Του είναι πιο εύκολο να λέει ναι, γιατί δεν μπορεί να υποστηρίξει το όχι ? 

Έτσι είναι καλός επειδή πάντα κάνει τα χατίρια στους άλλους και είναι πάντα κλεισμένος μέσα στον εαυτό του, γεμάτος από φόβους ? Δίνει επειδή το θέλει ή επειδή δεν έχει μάθει να εκφράζεται ?
Και έτσι κάνει πάντα ότι του ζητάνε οι άλλοι και είναι πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει. Και όταν οι άλλοι τον εκμεταλλευτούν εκείνος πάλι δεν έχει τη δύναμη να μιλήσει και να εκφραστεί και κλείνεται μέσα του και δυναμώνει ο πόνος του και ο πόνος αυτός θα τον φέρει αντιμέτωπο με ασθένειες. Ασθένειες που εμάς που είμαστε έξω από τον συναισθηματικό κόσμο, αυτού του καλού ανθρώπου, θα αρχίσουμε να ρωτάμε πως γίνεται ένας τόσο καλός άνθρωπος να πάθει κάτι.
Μήπως τελικά αυτός ο άνθρωπος έχει συνηθίσει τόσο πολύ τη σιωπή ? Μήπως ο φόβος έχει φωλιάσει στην καρδιά του ? 
Ας κοιτάξουμε την καλοσύνη μας εσωτερικά. Γιατί αν έχουμε καλοσύνη, αυτή βγαίνει από την καρδιά μας και δεν νιώθει ποτέ χαμένη ή αδικημένη. Μπορεί να νιώσει η καλοσύνη, για λίγο πόνο ή απογοήτευση, αλλά ύστερα θα νιώσει συμπόνια και κατανόηση. Αλλά δεν θα νιώσει αυτή η καλοσύνη ότι δεν έχει καλό.
Άρα όταν η καλοσύνη μας έρχεται ήρεμα και φυσικά τότε είναι πηγαία και κάθε τι πηγαίο είναι από μόνο του υγεία.
Αν όμως η καλοσύνη μας, μας φθείρει, ας ρωτήσουμε τους εαυτούς μας, μήπως φοβάμαι να πω όχι, μήπως δεν ξέρω με ποιο τρόπο να υποστηρίξω αυτή που την απόσταση που θέλω να κρατήσω και τελικά δέχομαι και λέω το ναι χωρίς να το νιώθω και να το θέλω ? Αυτό σε τι σημεία με έχει φέρει μέχρι σήμερα στη ζωή μου ? Να νιώθω την αδικία και την αχαριστία να ρέουν στην ζωή μου και να νιώθω ο «καημένος» ?
«Κάνε το καλό και ρίξ’ το στο γιαλό», λέει η παροιμία. Που σημαίνει αν σε εμάς η καλοσύνη μας, μας έχει προκαλέσει πόνο, ας ψάξουμε μήπως φοβάμαι να πω και όχι ?

Δωροθέα 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα