Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή ίσως για τελευταία φορά!



Η ΕΕ εξετάζει την κατάργηση της θερινής ώρας – Επιτέλους και κάτι καλό!

Χειμερινή ώρα από αύριο. Στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 3.
Η αλλαγή της ώρας εισήχθη για πρώτη φορά στη Γερμανία κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μεταξύ των δύο παγκόσμιων πολέμων και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η αλλαγή καταργήθηκε. Μόνο το 1980 εισήχθη εκ νέου με στόχο την καλύτερη χρήση του φωτός της ημέρας. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι αμφιλεγόμενο.
Στην αλλαγή της ώρας δεν συμμετέχουν όλες οι χώρες. Η Ρωσία, για παράδειγμα, δεν αλλάζει την ώρα το καλοκαίρι καθώς η χώρα έχει έντεκα διαφορετικές ζώνες ώρας. Από την άλλη πλευρά, η τεχνητά εισαγόμενη καλοκαιρινή περίοδος ήταν τόσο ελκυστική για την Τουρκία που πέρυσι αποφάσισε να διατηρήσει και τον χειμώνα τη θερινή ώρα.
Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αιτήματα για την κατάργηση της θερινής ώρας.
Το θέμα προς το παρόν εξετάζεται, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της ΕΕ. Μόλις υπάρξει αποτέλεσμα, οι πολίτες θα ενημερωθούν.

Η θερινή ώρα, η οποία τελειώνει την Κυριακή έχει αμφισβητηθεί από την εφαρμογή της. Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι τους λείπει ο ύπνος της μιας ώρας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ταμείου ασφάλισης υγείας του DAK, σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γερμανών ζητούν να καταργηθεί η αλλαγή της ώρας.

Η αλλαγή ώρας βλάπτει σοβαρά την υγεία;


Picture
​Η θερινή ώρα φτάνει ξανά ξημερώματα της Κυριακής, 29 Οκτωβρίου. Η συνεχής αλλαγή της ώρας έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, πράγματι... ​
Η δημιουργία τεχνητής διαταραχής του κιρκαδικού ρυθμού έχει πράγματι σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

"Ο χρόνος θερινής ώρας (DST) συμβάλλει σε υψηλότερα ποσοστά αποβολών μεταξύ των γυναικών που έχουν κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Medical Center της Βοστόνης (BMC), η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Chronobiology International, η οποία ρίχνει φως στην επίδραση των μεταβολών του κιρκαδικού ρυθμού στην αναπαραγωγή και τη γονιμότητα". [πηγή]

Εκτός από τα ζητήματα γονιμότητας, οι μεταβολές στον κιρκαδικό ρυθμό που προκαλείται από την αλλαγή θερινής ώρας μπορεί να αποτελέσουν πραγματική πρόκληση για την ανθρώπινη υγεία τα επόμενα χρόνια.

"Ακόμη αισθανόμαστε τα υπολειπόμενα αποτελέσματα της ελάττωσης του χρόνου της θερινής ώρας;" Η ώρα του ύπνου που χάθηκε - ή κερδήθηκε - μπορεί να παίξει μεγαλύτερο, ίσως πιο επικίνδυνο ρόλο στο φυσικό ρυθμό του σώματός μας από ό, τι νομίζουμε. Μπορεί να αλλάξει το χρονικό σημείο της εμφάνισης καρδιακών προσβολών την εβδομάδα που ακολουθεί αυτές τις αλλαγές χρόνου,
σύμφωνα με μια έρευνα". [πηγή]

Για χιλιετίες, ο ήλιος μας, υπαγόρευε τους κιρκαδικούς κύκλους στους ανθρώπους και σε όλη τη ζωή σε αυτόν τον πλανήτη. Το να πιστεύει ο άνθρωπος ότι μπορεί να αλλάξει αυτά τα πράγματα χωρίς συνέπεια είναι αλαζονικό. Αμφίβολο ακόμα κι αν ο επιδιωκόμενος σκοπός (εξοικονόμηση ενέργειας) εξυπηρετείται σωστά.

Το σίγουρο όμως είναι ότι στο βωμό του κέρδους, έχουμε πάντα μια άρρωστη, άρρωστη κοινωνία... 
Picture
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα