Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Όχι άλλα αποτυχημένα ραντεβού: 4 τρόποι για να τα καταφέρεις

Όχι άλλα αποτυχημένα ραντεβού: 4 τρόποι για να τα καταφέρεις
...Και έρχεται εκείνη η στιγμή που αποφασίζεις να βγεις ραντεβού με τον/την εν δυνάμει μελλοντική σου σύντροφο, αλλά κάθε φορά που βγαίνεις κάτι πάει στραβά, και αναρωτιέσαι αν φταις εσύ. Η απάντηση μπορεί να είναι και θετική. Οι ειδικοί μας ενημερώνουν πως η ενέργεια κάνει κύκλους, και αν δεν είμαστε εμείς χαλαροί, πώς θα νιώσει ο απέναντί μας;
Αν το ραντεβού σου πλησιάζει και εσύ έχεις “πνιγεί” σε μια κουταλιά νερό, με σκέψεις του τύπου “τι να πω;” και “τι να κάνω;” αλλά παρόλα αυτά προσπαθείς να το παίξεις χαλαρός και λάιτ σε φίλους και γνωστούς, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις.
Από την άλλη, ένα ραντεβού δεν σημαίνει πως θα οδηγεί πάντα σε ερωτικές καταστάσεις. Κάθε κοινωνική αλληλεπίδραση είναι δεκτή και φυσικά μία ευχάριστη “διαδικασία”. Απόλαυσέ την λοιπόν.

Αγκαλιάζουμε τη σιωπή

Όλοι έχουμε περάσει από εκείνη τη στιγμή που στο τραπέζι πέφτει “άκρα του τάφου σιωπή”, και μπαίνουμε σε μία διαδικασία αγωνίας και άγχους για να πούμε κάτι ωραίο και ενδιαφέρον. Όχι άλλη πίεση. Οι ειδικοί μας προτείνουν να αγκαλιάσουμε τη σιωπή και να αντιμετωπίσουμε τις παύσεις σε μια συνομιλία, ως μία ευκαιρία για να αρχίζουμε να αναπνέουμε πιο ήρεμα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να “στύψουμε το μυαλό μας για να πούμε κάτι γαμάτο”, όπως λέει και το άσμα.

Οι παύσεις αξίζει να υπάρχουν για να είμαστε πιο ήρεμοι και χαλαροί. Όσοι πιο ήρεμοι είμαστε εμείς, άλλα τόσο πιο ήρεμο είναι και το ραντεβού μας, πράγμα που ενισχύει την εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, εκείνη τη στιγμή πραγματοποιείται ένας όμορφος κύκλος ενέργειας.

Ελέγχουμε τη γλώσσα του σώματός μας

Το σώμα μας μιλάει και εμείς αξίζει να το ακούμε την ώρα που το κάνει, καθώς μπορεί να αντιληφθεί πότε νιώθουμε πιεσμένοι και πότε χαλαροί. Σε ένα ραντεβού δεν υπάρχουν λόγοι πίεσης. Είναι μία αλληλεπίδραση με κάποιον άλλον άνθρωπο και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε ανάλαφροι, ώστε να απολαύσουμε κάθε στιγμή.


Οι ειδικοί μας προτείνουν ότι το σώμα μπορεί να αισθανθεί άνετα, όταν μπορεί να ακουμπήσει κάπου όπως σε μία γωνία ή τοίχο, ή και γιατί όχι δίπλα από τον συνάνθρωπό μας;

Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα

Η αλήθεια είναι ότι όταν βρισκόμαστε σε ραντεβού, νιώθουμε την ανάγκη να “πουλήσουμε” λίγο τον εαυτό μας. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε πως δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να προσπαθήσουμε ή να αποδείξουμε. Όταν είμαστε ήρεμοι και χαλαροί, τα μηνύματα που επιθυμούμε να περάσουμε στο ραντεβού μας, θα περάσουν, χωρίς κόπο αλλά με τρόπο.


Επιπλέον, καλό είναι να μην προσπαθήσουμε να “αρέσουμε”, γιατί πολύ πιθανό να μην αρέσουμε, για διάφορους και ποικίλους λόγους, για τους οποίους δεν φταίμε εμείς. Αν το ραντεβού μας δεν μπορεί να εκτιμήσει κάτι επάνω μας, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, όπως και εμείς άλλωστε. Δεν μπορούμε να ταιριάζουμε με όλους. Και αυτό αξίζει να το θυμόμαστε.

Να θυμόμαστε: δεν γνωρίζουμε το ραντεβού μας

Όσες φορές και αν βγήκαμε μαζί έξω στα πλαίσια μίας παρέας, ή όσες φορές και αν μιλήσαμε διαδικτυακά, δεν γνωρίζουμε τον συνάνθρωπό μας, ούτε αυτός εμάς. Έτσι λοιπόν ο όγκος πληροφοριών που δίνουμε, καλό είναι να είναι περιορισμένος, καθώς το πολύ “μπλα-μπλα” ορισμένες φορές στέλνει το μήνυμα της επιβολής, ενώ κουράζει.


Μπορούμε να ξεκινήσουμε από τα βασικά, δίνοντας πληροφορίες και σήματα για το χιούμορ μας, τις προτιμήσεις μας και λίγα πράγματα για την προσωπικότητά μας.

Ποιος είναι ο στόχος μας;

Ο στόχος μας σε ένα ραντεβού είναι να διασκεδάσουμε και να συνδεθούμε με ένα άλλο πρόσωπο. Ανακαλύπτουμε τον απέναντί μας, σε μία προσπάθεια να καταλάβουμε αν έχει αυτά που χρειάζεται να έχει ένας αξιόπιστος και αξιοπρεπής φίλος.
Το καλό φαγητό, ο χορός, η μουσική και τα συναφή, καλύπτουν τον πρώτο στόχο, δηλαδή εκείνον της διασκέδασης. Πώς όμως αντιλαμβανόμαστε ότι δεν πρόκειται να βρεθούμε σε μία τοξική σχέση, είτε φιλική είτε ερωτική; Αυτό είναι ένα ερώτημα, το οποίο απαντάται κατά τη διάρκεια των πρώτων ραντεβού.


Οι ειδικοί μας προτείνουν πως αξίζει να παρατηρούμε τον συνάνθρωπό μας, για παράδειγμα: όταν δεν μας αφήνει να ολοκληρώσουμε, επικαλύπτει με την φωνή του τη δική μας, ακούει αυτά που λέμε ή κάνει πως τα ακούει, και μία σειρά άλλων πραγμάτων που τελικά μας οδηγούν να ρωτήσουμε τον εαυτό μας: “Αυτά που κάνει είναι λογικά;”.
Αναδημοσίευση από pathfinder
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα