Θεωρείτε ως δεδομένο ότι σύμφωνα με την Τούρκικη ιστορία, ο σουλτάνος Σουλεϊμάν υπήρξε ο πλέον αξιόλογος. Διακρίθηκε για το νομοθετικό του έργο, καθώς έτσι μας τον προβάλλουν οι Τούρκοι. Εγώ δεν είμαι νομικός για να το κρίνω. Ξέρω όμως ότι η αξιόλογος νομοθεσία διδάσκεται σήμερα στις Νομικές σχολές των Πανεπιστημίων. Όπως διδάσκεται το Ρωμαϊκό δίκαιο. Νομοθεσία του Σουλεϊμάν δεν έχω ακούσει να διδάσκεται. Άλλος τομέας που διακρίθηκε ήταν οι επεκτατικοί πόλεμοι.
Με συνεχείς πολέμους, κατάφερε η οθωμανική αυτοκρατορία να πάρει τις μέγιστες εδαφικές της διαστάσεις. Το έτος 1530 βρέθηκε έξω από την Βιέννη, με 200 000 στρατό. Είχε προηγηθεί μερικά χρόνια νωρίτερα η πτώση του Βελιγραδίου, της Βούδα και της Πέστης
Οι Ευρωπαίοι ένιωσαν όσο δεν παίρνει άλλο τον ισλαμικό κίνδυνο να τους απειλεί. Χρησιμοποίησε όλους τους τότε γνωστούς τρόπους για να αλώσει την Βιέννη, υπόγεια τούνελ, βομβαρδισμούς, τα επίλεκτα σώματα των Γενιτσάρων.
Η φρουρά της Βιέννης με τις οδηγίες του άξιου και πεπειραμένου φρούραρχου Νίκολας Γκράφτ, κατάφερε όμως να τον αποκρούσει, και να εγκαταλείψει την πολιορκία χάνοντας και 18 000 πολεμιστές του.
Δυστυχώς όμως ο αιμοσταγής σουλτάνος που θέλουν οι Τούρκοι να τον αποκαλούν «Μεγαλοπρεπή» στράφηκε εναντίον του πληθυσμού της υπαίθρου, τον οποίον κατακρεούργησε, υψώνοντας πλήθος πυραμίδων με κεφάλια ανθρώπων. Και όσοι δεν σφαγιάστηκαν, που ήσαν κυρίως γυναίκες, πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα, χωρίς να μάθει ποτέ κανένας για την τύχη τους.
Μετά τον Σουλεϊμάν οι επόμενοι σουλτάνοι αγωνίζονταν να διατηρήσουν τα ήδη κεκτημένα εδάφη τα οποία και συνεχώς μειώνονταν.
Ο εθνικός ηγέτης των Τούρκων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, κατέβαλλε προσπάθεια να τους εξευρωπαΐσει.
Έτσι προχώρησε σε βαθιές τομές στον τρόπο λειτουργίας της Τουρκικής πολιτείας, αλλά και στον τρόπο σκέψης του Τούρκικου λαού δημιουργώντας ένα κοσμικό κράτος ώστε να το φέρει πιο κοντά στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Έκανε διαχωρισμό κράτους και θρησκείας, καθιέρωσε το λατινικό Αλφάβητο, κ. α. Οι ευρωπαίοι διανοούμενοι έβλεπαν την προσπάθεια αυτή με δυσπιστία, διότι αυτοί υποστήριζαν, ότι η Οθωμανική αυτοκρατορία δεν προσέφερε τίποτα το θετικό στον παγκόσμιο πολιτισμό παρά μόνο σφαγές, σφαγές, και σφαγές.
Προκειμένου να τους αντιμετωπίσει, το 1931 ο Κεμάλ ιδρύει την Εταιρεία επεξεργασίας της Τουρκικής Ιστορίας για το σκοπό αυτό, να υπερτονίσει τα τυχόν θετικά της ιστορίας τους, αλλά και να εξυψώσει το ηθικό των Τούρκων, ότι δεν είναι ένας υποδεέστερος λαός.
Η εταιρεία αυτή μη έχοντας κάποια σημαντική πολιτισμική ενέργεια των προγόνων των να εκθειάσουν, προέβαλλαν υπέρ το δέον τον Σουλεϊμάν, μια και αυτός είχε φθάσει έξω από την Βιέννη. Αποσιώπησαν τα εγκλήματα του, του προσάρτησαν το «Μεγαλοπρεπής» και προσπαθούν από τότε και μέχρι σήμερα να τον καθιερώσουν με διάφορους τρόπους, όπως τα τηλεοπτικά σήριαλ, με αυτήν την προσωνυμία στην παγκόσμια Ιστορία. Σήμερα κυκλοφορούν το σύνθημα «είναι τιμή να είσαι Τούρκος». Όλα αυτά δείχνουν την έλλειψη ικανοποιητικής Ιστορικής ταυτότητας.
Στην Μικρά Ασία υπάρχει ένα πλήθος αρχαιολογικών χώρων, που αν και στέκουν βουβοί μέσα στους αιώνες που πέρασαν μαρτυρούν ότι αυτά είναι έργα Ελλήνων, Ιώνων, Αιολών κ. α. και επιβεβαιώνουν το θαυμάσιο πολιτισμό των προγόνων μας, τους οποίους οι Τούρκοι αποκαλούν Γιουνάν, τους δε χώρους αρχαία Τουρκία και με καμάρι οι ξεναγοί των, τους επιδεικνύουν στους τουρίστες.
Το 2010 μια τριήρης κατασκευασμένη από τους Τούρκους, και με Τούρκικο πλήρωμα, ταξίδεψε μέχρι τη Μασσαλία της Γαλλίας, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης, για την ίδρυση της το 600 π.χ. από τους Φωκαείς της Ιωνίας.
Οι Τούρκοι θεωρώντας τους εαυτούς τους ως γνήσιους απόγονους των Ιώνων, και χωρίς κανένα ενδοιασμό, προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια. Είναι φανερό πλέον, με την ενεργεία τους αυτή θέλουν να πείσουν τη διεθνή κοινότητα, ότι δεν είναι ένας υποδεέστερος λαός, και αν εμείς τους δίναμε το πράσινο φως, δεν θα αργούσαν να διαλαλήσουν ότι προγονοί των ήταν ο Όμηρος, ο Ηρόδοτος, ο Αναξίμανδρος, ο Ηράκλειτος, ο Βίας, ο Θαλής, και έχουν ένα λαμπρό ιστορικό παρελθόν, με προσφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό.
Όταν λοιπόν με τόση ευκολία οικειοποιούνται έργα και γεγονότα που δεν τους ανήκουν, μπορείτε να βγάλετε συμπέρασμα γιατί με τόσο πάθος προβάλλουν τον Σουλεϊμάν αποσιωπώντας τα αρνητικά του, μια και αυτός είναι δικός τους.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.