Ο Ιβίσκος είναι ένα θαμνώδες και διακοσμητικό φυτό με οδοντωτό γυαλιστερό φύλλωμα και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Θεωρείται πως πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία και τηΜαλαισία.
Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι Hibiscus sabdariffa – Ιβίσκος η σαβδαρίφη. Καλλιεργείται στο Σουδάν, την Αίγυπτο, Κεϊλάνη, Ταϊλάνδη και τις τροπικές χώρες του Μεξικού. Τα άνθη του έχουν 5 μεγάλα πέταλα σε σχήμα κώνου, διαμέτρου 8-10 εκατοστών και υπέροχους χρωματισμούς κόκκινους, λευκούς, ροζ και κίτρινους. Ανθίζει από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο.
Μια μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων δείχνει ότι ένα εκχύλισμα από φύλλα ιβίσκου μπορεί να θεραπεύσει το μελάνωμα, τη λιγότερο κοινή, αλλά πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι ένα ρόφημα από εκχύλισμα του ιβίσκου διαθέτει υπογλυκαιμικά, υπολιπιδαιμική και αντιοξειδωτική δράση. Σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές στόχευαν στη διερευνηθεί της αντικαρκινικής δρασης των πολυφαινολικών φύλλων του ιβρίσκου (HLP) σε κύτταρα μελανώματος.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα HLP ήταν πλούσια σε επικατεχίνη (ΗΚΓ) και άλλες πολυφαινόλες. Επιπλέον, απεδείχθει ότι τα HLP είναι πιθανόν να είναι ένας χρήσιμος χημειοθεραπευτικός παράγοντας για την εξάλειψη των καρκινικών κυττάρων χωρίς σημαντικές επιβλαβείς επιδράσεις σε φυσιολογικά κύτταρα. Ωστόσο, με βάση την ανάλυση, προτύνεται ότι τα HLP ήταν ικανά για την αναστολή της ανάπτυξης όχι μόνο σε κύτταρα Α375, αλλά επίσης και σε άλλα κύτταρα μελανώματος, Β16Ρ10, με δοσο-εξαρτώμενο τρόπο.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το εκχύλισμα των φύλλων του ιβίσκου θα μπορούσε να αναπτυχθεί ως ένα μέσο αντιμελανώματος.
Επιμέλεια Κειμένου
Άννα ΒεσέληΟικ.Οικονομίας και Οικολογίας
Άννα ΒεσέληΟικ.Οικονομίας και Οικολογίας
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.