Κυριακή 17 Μαΐου 2015

4 τροφές για να μειώσετε την αρτηριακή πίεση άμεσα!

4-τροφές-to-κατώτερο-αρτηριακής πίεσης γρήγορα

Το εγκεφαλικό επεισόδιο και η στεφανιαία νόσος είναι ακόμα στην κορυφή των 3 πρώτων αιτιών θανάτου στις ΗΠΑ. Παρά τις συνεχείς υπενθυμίσεις ότι η υψηλή πίεση του αίματος μπορεί να οδηγήσει σε αυτές τις χρόνιες παθήσεις, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν παίρνουν προφυλάξεις για τη μείωση της αρτηριακής τους πίεσης. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη γνώσεων όσον αφορά τα είδη των τροφών που πρέπει να τρώνε για την προώθηση της υγιούς πίεσης του αίματος.

Γιατί άραγε η υψηλή αρτηριακή πίεση συμβαίνει;

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προκύψει από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων το οικογενειακό ιστορικό, η φυλή και η ηλικία. 

Μπορεί να μην είστε σε θέση να αλλάξετε αυτούς τους κοινούς παράγοντες, αλλά σίγουρα μπορείτε να βοηθήσετε στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης, μειώνοντας τον καπνό και την κατανάλωση αλκοόλ, την αλλαγή της διατροφής σας και τη μείωση των επιπέδων στρες.

Εάν  τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης σας είναι 140/90, θεωρείται ότι έχετε υπέρταση. 

Η φυσιολογική αρτηριακή πίεση θα πρέπει να βρίσκεται στο 120/80, και οτιδήποτε πάνω από αυτό θα μπορούσε να σας θέσει σε κίνδυνο για τη νόσο.

Το τρομακτικό μέρος της υψηλής αρτηριακής πίεσης είναι ότι δεν θα παρατηρήσετε ποτέ ότι συμβαίνει. Μόλις τα συμπτώματα αρχίσουν να συμβαίνουν, είναι πολύ πιθανό η ζημιά να είναι ήδη πολύ εκτεταμένη για να αντιστραφεί.

Αυτά τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν καρδιακή ανεπάρκεια και εγκεφαλικό ή νεφρική ανεπάρκεια. Ο διαβήτης, η άπνοια ύπνου, και η υψηλή χοληστερόλη επίσης σχετίζονται με την υψηλή πίεση του αίματος.

Τι να κάνετε για να μειώσετε την αρτηριακή πίεση


Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να αποφεύγετε οποιαδήποτε συνταγογραφούμενα φάρμακα για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης σας.

Εκτός αν υπάρξει διάγνωση της ασθένειας οπότε μια συνταγή είναι απαραίτητη, μπορείτε να μειώσετε την αρτηριακή πίεση, απλά κάνοντας κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής, ιδιαίτερα στη διατροφή σας.

Εύκολες αλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν περισσότερη άσκηση, όπως το να κατέβετε από τις σκάλες κι όχι να πάρετε το ασανσέρ. 

Και το να κόψετε το κάπνισμα θα σας βοηθήσει όπως και η αποχή από το αλκοόλ.

Για μια πιο υγιεινή διατροφή, εξαλείψτε όλα τα γλυκά και ζαχαρούχα καθώς και τα fast foods.

Αυτές οι 4 τροφές θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την αλλαγή στον τρόπο ζωής σας και να προωθήσετε ένα υγιές επίπεδο της πίεσης του αίματος.

1. Αγκινάρες

Είναι γνωστό ότι μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και είναι μια εξαιρετική τροφή για την πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Δεν με πιστεύετε; Η Dr. Barbara Wider διεξήγαγε 3 ξεχωριστές κλινικές δοκιμές και όλα τα αποτελέσματα υποστηρίζουν ότι οι  αγκινάρες είναι μια τροφή που συντελεί στη μείωση της χοληστερόλης.

2. Μπανάνες

Μια μπανάνα την ημέρα απομακρύνει τον θάνατο που σχετίζεται με εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με μια μελέτη στο περιοδικό New England Journal of Medicine. Μία έρευνα που έγινε στην Ινδία αναφέρει μια μείωση κατά 10% στα επίπεδα πίεσης του αίματος με την κατανάλωση δύο μπανανών την ημέρα για μία μόνο εβδομάδα.
Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, ένα στοιχείο που ενισχύει την ομαλή λειτουργία της καρδιάς.

3. Τεύτλα (Παντζάρια)

Ο χυμός τεύτλων βρέθηκε ότι μειώνει τα υψηλά επίπεδα της αρτηριακής πίεσης από Ινστιτούτο Έρευνας William Harvey . Στην πραγματικότητα, έρευνες έδειξαν αποτελέσματα μέσα σε μόλις 1 ώρα μετά την κατανάλωση.

4. Σκόρδο

Το σκόρδο είναι σπουδαίο στην πρόληψη πολλών ασθενειών, ιδίως όταν πρόκειται για την προστασία της καρδιάς. Η κατανάλωση σκόρδου αποδείχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδα της Νότιας Αυστραλίας ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και το περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών έδειξε ότι 2 σκελίδες σκόρδο την ημέρα προωθούν μια υγιή καρδιά.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα