Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Το Facebook απαγορεύει το υποχρεωτικό Like-Share στα sites για ανάγνωση του περιεχομένου τους


Πολλά sites για να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους ή τους fans τους στη σελίδα τους στο Facebook, ζητούν like ή share σε ένα άρθρο ώστε να εμφανιστεί στον επισκέπτη.

Αυτό φαίνεται πως αλλάζει με τη νέα πολιτική του Facebook που καταργεί τα επονομαζόμενα like gates. Δηλαδή τα «παράθυρα» που πετάγονται όταν ο χρήστης επισκέπτεται μία ιστοσελίδα και απαιτούν από τον χρήστη να κάνει like, όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Εδώ πρέπει να τονιστεί, ότι το Facebook θα επιτρέπει την παρακίνηση των χρηστών από μια σελίδα για likes αλλά θα απαγορεύει τις τακτικές εξαναγκασμού.

Η νέα πολιτική για τα «like gates» θα ισχύσει από τις 5 Νοεμβρίου και όσες σελίδες δεν συμμορφωθούν δε θα είναι προσβάσιμες. Εν τω μεταξύ, όσες σελίδες δημιουργηθούν δεν θα έχουν την δυνατότητα δημιουργίας «like gate».


Το Facebook με ανακοίνωσή του εξηγείΔεν είναι σωστό να αναγκάζεις τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν social plugins και να κάνουν like σε μια σελίδα. Αυτό περιλαμβάνει και την προσφορά επιβραβεύσεων για likes, και το να προωθείς μέσω διάφορων σελίδων, ανεπιθύμητες στον χρήστη εφαρμογές και σελίδες. Το να παρακινείς τον χρήστη να κάνει με την θέληση του να κάνει like σε μια σελίδα ή να συνδεθεί σε μια εφαρμογή παραμένει ο αποδεκτός και σωστός τρόπος. Για αυτό το λόγο, για να εξασφαλίσουμε ποιοτικές σχέσεις και για να βοηθήσουμε τις εταιρείες να έχουν κοινό που ενδιαφέρεται ουσιαστικά θεωρούμε ότι είναι σωστό οι χρήστες να θέλουν με την θέληση τους να συνδεθούν σε μια σελίδα και να κάνουν like και όχι εξ αναγκάζοντάς τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Facebook πριν μερικούς μήνες είχε προχωρήσει στον "καθαρισμό" του Newsfeed από τα posts που ζητούν likes σχόλια και share.

e-pcmag

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα