Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Έξι “άγνωστα” πράγματα για τις γυναίκες και το αλκοόλ

Έξι Ακόμα και εάν τα δυο φύλα πιουν τις ίδιες ποσότητες αλκοόλ... οι γυναίκες θα μεθύσουν πιο εύκολα! Μπορεί ένα ή δυο ποτηράκια κρασί να κάνουν "καλό" στην καρδιά, αλλά όταν το ποτό ξεφεύγει από τα όρια μπορεί να καταστρέψει ζωές. Επειδή, λοιπόν, το αλκοόλ συνοδεύεται από πολλά "πλην", καλό είναι κυρίως οι γυναίκες, που αντέχουν λιγότερο, να μάθουν τα έξι άγνωστα πράγματα που κρύβονται πίσω από τη σχέση τους με το ποτό.
Όλο και περισσότερες γυναίκες πίνουν... χωρίς μέτρο!

Περίπου 14 εκατ. γυναίκες στις ΗΠΑ πίνουν υπερβολικά περίπου τρεις φορές το μήνα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Η πλειοψηφία των γυναικών θεωρεί ότι η φράση "ήπια λίγο παραπάνω" ορίζεται στα τρία-τέσσερα ποτά, ενώ η κραιπάλη στα έξι ποτά και πάνω. Πάντως, αυτές που έχουν εισόδημα άνω των 75.000 δολαρίων είναι πιο πιθανό να πουν "ναι" στο αλκοόλ χωρίς μέτρο. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες από 18 έως 34 ετών, όπως επίσης και για τις μαθήτριες γυμνασίου, που μια στις πέντε κινδυνεύουν από δηλητηριάσεις, τραυματισμούς, ηπατική νόσο και εγκεφαλικά επεισόδια...
Αντέχουν λιγότερο στο αλκοόλ από τους άντρες
Ο γυναικείος οργανισμός αντιδρά διαφορετικά απέναντι στο αλκοόλ σε σύγκριση με τους άντρες. Οι λόγοι, βέβαια, για ένα τέτοιο γεγονός δεν έχουν αποδειχθεί πλήρως. Μπορεί γι’ αυτό να ευθύνονται τα οιστρογόνα ή τα ένζυμα του γυναικείου στομαχιού. Πάντως, το Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Αλκοόλ (NIAAA) επισημαίνει ότι το σώμα της γυναίκας περιέχει λιγότερα σωματικά υγρά, με αποτέλεσμα η αλκοόλη να "διαλύεται" πιο δύσκολα απ’ ότι στους άντρες. Έτσι, εάν ένας άντρας και μια γυναίκα έχουν το ίδιο βάρος και πιουν τον ίδιο αριθμό ποτών... η γυναίκα θα έχει υψηλότερη συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα της!
Η υγεία τους κινδυνεύει περισσότερο από το αντρικό φύλο
Η σχέση γυναίκας-αλκοόλ μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα υγείας: νόσο του ήπατος, καρδιακές παθήσεις, καρκίνο του μαστού, εξάρτηση του αλκοόλ κ.α. Βέβαια, στην ίδια κατάληξη μπορούν να οδηγηθούν και οι άντρες, με τη διαφορά, όμως, ότι το δικό τους σώμα διαχειρίζεται αλλιώς το ποτό. Με άλλα λόγια, σύμφωνα με το NIAAA οι γυναίκες δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από 7 ποτά την εβδομάδα και όχι περισσότερα από 3 ποτά σε μια μόνο βραδινή έξοδο. Αντίθετα, οι άντρες μπορούν να πίνουν μέχρι 14 ποτά την εβδομάδα και μέχρι 4 ποτά σε μια νύχτα.
"Αγγίζουν" τον καρκίνο του μαστού εξαιτίας του αλκοόλ
"Η ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνει μια γυναίκα συνδέεται άμεσα με τον αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού", προειδοποιεί η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία. Για παράδειγμα, μια γυναίκα που καταναλώνει μόνο ένα ποτό την ημέρα δεν κινδυνεύει τόσο όσο μια κοπέλα που πίνει πέντε ποτά. Οι τελευταίες έχουν μιάμιση φορές περισσότερες πιθανότητες για καρκίνο του μαστού από μια γυναίκα που δεν βάζει το αλκοόλ στο στόμα της. Βέβαια, συμπληρωματικό ρόλο παίζει και ο γενικότερος τρόπος ζωής και τα γονίδια.
Ο αλκοολισμός ίσως είναι θανατηφόρος για τις γυναίκες
Μια Γερμανική μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρσι, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εξάρτηση από το αλκοόλ είναι δύο φορές πιο θανατηφόρα για τις γυναίκες από ό,τι για τους άνδρες. Το ποσοστό θνησιμότητας εξαιτίας της εξάρτησης από το αλκοόλ ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερο στις γυναίκες, ηλικίας 18 έως 64 χρονών! Μπορεί το «γιατί» να μην έχει αποδειχθεί ακόμα επιστημονικά, αλλά η έρευνα επικύρωσε και άλλες μελέτες που αναφέρουν ότι η επίδραση του αλκοόλ στο γυναικείο σώμα είναι ιδιαίτερα σκληρή.
Οι γυναίκες ζητούν βοήθεια πιο νωρίς από τους άντρες
Όπως αναφέρει μια νέα μελέτη πάνω σε 500 άνδρες και γυναίκες, αποδείχθηκε ότι οι γυναίκες, που κάνουν κατάχρηση αλκοόλ, τείνουν να ζητούν βοήθεια από κέντρα απεξάρτησης τέσσερα-πέντε χρόνια πιο νωρίς από τους άντρες. Με άλλα λόγια, καταλαβαίνουν πιο γρήγορα τον εθισμό τους και δεν σκέφτονται τόσο έντονα το κοινωνικό "στίγμα".
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα