Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Καρκίνος του μαστού και η «επέμβαση Angelina Jolie”


Οι γυναίκες φοβούνται τον καρκίνο του μαστού πάνω από όλα τα άλλα προβλήματα υγείας. Ευτυχώς, αυτό είναι μια ιάσιμη ασθένεια που, με τη σωστή διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής μπορεί να αναστραφεί πλήρως.
Σε αντίθεση με ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ελπίζουν, λεγόμενη « έγκαιρη» διάγνωση με τη μαστογραφία προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό. Ριζική χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία είναι μια βάναυση θεραπεία που, παγκοσμίως κλινικά εφαρμόζεται σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού, παρόλα αυτά παρέχουν οι παραπάνω προσεγγίσεις, ενδεχομένως, μικρό όφελος επιβίωσης.


Ο φόβος ποτέ μα ποτέ δεν αποτέλεσε ούτε θα μπορέσει να επιτελέσει αυτό για το οποίο συνεργεί για την εμφάνιση, έκφραση και εξέλιξη οποιασδήποτε ασθένειας. Δυστυχώς η ιατρική άγει και με τον φόβο σύμμαχο, ισοπεδώνει όποιον βρεθεί στον δρόμο της..και ο απλός κόσμος ημιθανής και άνευ σωστής ενημέρωσης(ίσως αρκετής «παρά-μόρφωσης» από τα ΜΜΕ..)αργοπεθαίνει χωρίς αληθινή ελπίδα και ποιότητα ζωής..
Δυστυχώς για την όμορφη Angelina Jolie & Brand Pitt η ταινία αυτή δεν ήταν ούτε θα αποβεί καλή και χαρούμενη..Με την σωρεία των «ειδικών» ,η νεαρή ηθοποιός κόπηκε και θα δηλητηριαστεί για να «θεραπευτεί» από την επάρατη νόσο.

Παρακάτω παραθέτω ένα τμήμα από συνεντεύξεις εκ μέρους «διακεκριμένων» ειδικών επιστημόνων επί του παρόντος περιστατικού:
«Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις -και σε όσες θεωρήσουν ενδεδειγμένες οι γιατροί- συνιστάται στις γυναίκες να υποβληθούν σε ειδικό αιματολογικό τεστ. «Σε δείγμα περιφερικού αίματος ελέγχονται και μετρώνται τα γονίδια BRCA1 και BRCA2» εξηγεί ο κ. Κοντός. Η εξέταση αυτή ωστόσο δεν γίνεται σε κανένα δημόσιο νοσοκομείο της χώρας, παρά μόνο σε ειδικά κέντρα Γενετικής. Το δε κόστος της κυμαίνεται από 1.000 έως 3.000 ευρώ, ανάλογα με το ποιο γονίδιο ελέγχεται και σε ποια έκταση.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι η γυναίκα είναι φορέας του γονιδίου BRCA1 ή BRCA2, η προληπτική αμφοτερόπλευρη μαστεκτομή είναι μονόδρομος. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, είναι η μόνη μέθοδος που εξασφαλίζει τη γυναίκα – φορέα των ογκογονιδίων, μειώνοντας τον κίνδυνο που διατρέχει κατά 5%.

«Αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη δυνατή μορφή πρόληψης για τη νόσο» λέει ο κ. Ζωγράφος, προσθέτοντας ότι «στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τέσσερα τελευταία χρόνια ακολουθείται και μία άλλη μέθοδος, που συνίσταται στη χορήγηση ενός ορμονικού σκευάσματος, με το οποίο ο κίνδυνος μειώνεται σημαντικά, έως και 50%».

Σε ό,τι αφορά τη μαστεκτομή, αυτό που διαφοροποιείται ανάλογα με την περίπτωση είναι η ηλικία κατά την οποία η γυναίκα θα υποβληθεί στην επέμβαση. Συνήθως επιλέγεται η ηλικία των 40, ώστε η γυναίκα να πλησιάζει ηλικιακά στη «στιγμή» της εμφάνισης του καρκίνου, αλλά και για να έχει τεκνοποιήσει. Διότι το βέβαιο είναι ότι μετά τη μαστεκτομή θα πρέπει να γίνει και αφαίρεση των ωοθηκών. Πιθανότατα, αυτή θα είναι και η επόμενη επέμβαση, στην οποία θα υποβληθεί η Αντζελίνα Τζολί.»

Δεν θα μπορούσαμε σε τόσο μικρό διάστημα να επεξηγήσουμε τα πολλαπλά καταστρεπτικά για την υγεία των ασθενών, λάθη και διαγνωστικές ανεδαφικότητες όπως και την ατελεσφορία προς την βασική επίλυση των γενεσιουργών αιτών που επιφέρουν την οποιαδήποτε μετάλλαξη σε οποιοδήποτε γονίδιο.

1) Καρκίνοι του μαστού αυθόρμητα εξαφανίζονται

Η φυσική ιστορία του διηθητικού καρκίνου του μαστού που ανιχνεύονται με τη μαστογραφία διαλογής του Per-Henrik Zahl δημοσιεύονται στο 24 Νοεμβρίου του 2008 το θέμα του Archives of Internal Medicine βρήκε, «… ότι η φυσική πορεία κάποιων διηθητικού καρκίνων του μαστού αυθόρμητα να υποχωρούν “. Οι ερευνητές διαπίστωσαν διηθητικό καρκίνο του μαστού 22% πιο συχνά σε γυναίκες που είχαν μια μαστογραφία κάθε δύο χρόνια για 6 χρόνια από εκείνες που δεν έκαναν (1909 έναντι 1564 ανά 100 000 γυναίκες). Το συμπέρασμά τους ήταν, “φαίνεται ότι ορισμένοι καρκίνοι του μαστού που ανιχνεύεται από επανειλημμένους μαστογραφικούς έλεγχους ανίχνευσης δεν θα επιμένουν να είναι ανιχνεύσιμη από μια μόνο μαστογραφία στο τέλος των 6 ετών.« Οι τελικές παρατηρήσεις των ερευνητών ήταν, «Τα ευρήματά μας είναι εξίσου συνεπή και με το πιθανότητα ότι η μαστογραφία οδηγεί είτε στη μείωση της θνησιμότητας λόγω καρκίνου του μαστού ή δεν έχει καμία επίδραση σε όλα. Αντ ‘αυτού, τα ευρήματά μας παρέχουν απλά νέα αντίληψη για το τι είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο κακό που σχετίζονται με μαστογραφικό έλεγχο, δηλαδή, την ανίχνευση και τη θεραπεία των καρκίνων που διαφορετικά θα εξασθενήσουν. “

Σχόλιο: Αυθόρμητη –αιφνίδια υποχώρηση του προχωρημένου καρκίνου του μαστού έχει αναφερθεί. Προχωρημένο μελάνωμα, καρκίνο του εγκεφάλου (νευροβλάστωμα), και του καρκίνου του νεφρού είναι επίσης γνωστό ότι εξαφανίζονται χωρίς θεραπεία. Προκαρκινικές αλλαγές στο γυναικείο τραχήλο της μήτρας και των πολυπόδων του παχέως εντέρου, επίσης υποχωρούν.

Οι περισσότεροι από τους αναγνώστες μου γνωρίζουν ότι είμαι εναντίον στο να κάνει κάποιος την λεγόμενη “έγκαιρη διάγνωση” τεστ ανίχνευσης για τους περισσότερους καρκίνους, περιλαμβανομένων αυτών του μαστού, του προστάτη και του καρκίνου του πνεύμονα. Η μελέτη αυτή παρέχει έναν ακόμα λόγο για την αποφυγή μαστογραφίας και ακόμη και του μαστού αυτοεξέταση-οφέλη των οποίων έχουν σοβαρά αμφισβητηθεί πλέον. Οι βλάβες από αυτές τις εκστρατείες ανίχνευσης, όμως, είναι αδιαφιλονίκητη. *

Βλέπω συχνά τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού, οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη, και τα δύο φύλα με πολλές άλλες μορφές καρκίνου σε προχωρημένα στάδια. Οι γιατροί τους δεν έχουν δώσει καμία ελπίδα, στην πραγματικότητα, στις περισσότερες περιπτώσεις, καλοπροαίρετες θεραπείες τους προσθέτουν περισσότερα στη δυστυχία τους.Η Απελπισία ενώνει δεινά. Οι ασθενείς θα πρέπει να δουν ότι ακόμη και με προχωρημένο καρκίνο, ότι μερικές φορές τους λέγεται πως δεν υπάρχει δήθεν ανάκαμψη, που πάντα υφίσταται και ονομάζεται αυτόματη υποχώρηση. Πιστεύω ότι αυτό το θαύμα είναι πιο πιθανό να συμβεί για κάποιον με καλή υγεία, και όχι σε κακή κατάσταση υγείας. Ο μόνος τρόπος που ξέρω για να βελτιώνουμε διαρκώς την υγεία είναι με την αντικατάσταση καταστροφικές συνήθειες με καλές. Το πιο ισχυρό από αυτές τις αλλαγές είναι η μετάβαση από το κρέας, τα γαλακτοκομικά, και το πρόχειρο φαγητό που βασίζεται η δυτική διατροφή στο τρόπο ζωής NEWSTART με βάση το άμυλο διατροφής, πληθώρα φρουτων και σαλατικών, ωμών καρπών,τα ακτική άσκηση, έκθεση στον ήλιο, αποφυγή τοξινών και σχέσεις γεμάτες νόημα και αληθινή σημασία στη ζωή.
2) Για το θέμα της υποτιθέμενης «έγκαιρης διάγνωσης» ,μπορούμε να ερευνήσουμε τόσο τις έρευνες για τον τρόπο που στήνονται, τα αξιώματα, προυποθέσεις, ελέγχους, αναλύσεις, προσέγγιση αυτών, ερμηνεία, μετα-ανάλυση ,επιδημιολογική και στατιστική διαλεύκανση και τέλος το πόρισμα, αποτέλεσμα και συνολική κατεύθυνση και εφαρμογή στο κοινό ..
3) Πρόωρη
τέστ ανίχνευσης;
Πιθανή βλάβη είναι 100%, Πιθανά οφέλη είναι <1 σε 1000.

Το όφελος διάσωσης από την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου είναι υπερεκτιμημένο και οι βλάβες κατά έναν περίεργο τρόπο έχουν υποτιμηθεί. Το περισσότερο που μπορεί να συμβεί, ως ανταμοιβή είναι κάποιος να μπορεί να κερδίσει από τις εξετάσεις θα είναι να μειώσει την πιθανότητα θανάτου από καρκίνο, στο μακρινό μέλλον, δηλ. ένας θάνατος για κάθε 1-2000 εξετάσεις. Αλλά οι βλάβες που προκαλούνται σαν ξεκινήσετε θα είναι μεγαλύτερες και, την ίδια στιγμή αυτές οι εξεταστικές μέθοδοι θα επιτρέπουν τις ιατρικές επιχειρήσεις να εισέλθουν στη ζωή σας. Κοινά παραδείγματα της πρώιμης μέθοδος ανίχνευσης είναι: ειδικό προστατικό αντιγόνο (PSA) εξετάσεις αίματος για καρκίνο του προστάτη, μαστογραφία για καρκίνο του μαστού, και κολονοσκοπήσεις για πολύποδες παχέος εντέρου και του καρκίνου. Ένα θετικό αποτέλεσμα από οποιαδήποτε από αυτές τις εξετάσεις θα ακολουθείται αμέσως από μια βιοψία προκειμένου να γίνει η διάγνωση. Απλά και μόνο με τον εντοπισμό του καρκίνου θα αλλάξει η ζωή σας προς το χειρότερο, και ίσως και για πάντα. Αυτό το άρθρο δεν θα καταπιαστεί με τις συνέπειες των ακόμη πιο κατάφωρων παρενεργειών από τις θεραπείες-χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία που ακολουθούν τα δείγματα βιοψίας αποκαλύπτοντας μορφές καρκίνου..

Μήπως το όφελος δικαιολογεί αυτές τις επαίσχυντες εξετάσεις;

Το μόνο θετικό αποτέλεσμα της έγκαιρης ανίχνευσης είναι μία σχεδόν μη ανιχνεύσιμη μείωση στο θάνατο. Ένα έως δύο χιλιάδες άτομα πρέπει να ελέγχονται προκειμένου να αποφευχθεί ένας θάνατος σε κάθε περίσταση. Τίποτα άλλο καλό δεν προέρχεται από τις έρευνες αυτές. Στη συνέχεια, οι ασθενείς δεν φαίνονται ή αισθάνονται καλύτερα. Μέρη του σώματός σας δεν είναι πλέον λειτουργικά. Οι σωματικές επιδόσεις σας δεν έχει βελτιωθεί. Δεν είστε υγιείς, ούτε πλουσιότεροι. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε λίγο σοφότεροι και πιο προσεκτικοί με το να μάθετε τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτές τις επιχειρήσεις.
Η αμερικανική Υπηρεσία Πρόληψης Task Force εκτιμά 1904 μαστογραφιών για τις γυναίκες ηλικίας 40 έως 49 ετών και το 1339 μαστογραφιών για τις γυναίκες ηλικίας 50 έως 59 ετών θα πρέπει να πραγματοποιείται με σκοπό να σώθεί μια ζωή.Ο προσυμπτωματικός έλεγχος του καρκίνου από την Μονάδα Αξιολόγησης, Institute of Cancer Research, Sutton, UK κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να υπάρξει μία μικρότερη θνησιμότητα για κάθε 2512 νεότερες γυναίκες που υποβάλλονται σε ετήσια μαστογραφία για 10 έτη.
Μια πρόσφατη αναθεώρηση από το πιο επίσημο πλέον σώμα αξιολόγησης επιστημονικών ερευνών το Cochrane σχετικά με τα οφέλη της μαστογραφίας, έφτασε σε ένα εντυπωσιακά, παρόμοιο συμπέρασμα: «Αυτό σημαίνει ότι για κάθε 2000 γυναίκες που καλούνται για έλεγχο καθ ‘όλα τα 10 χρόνια, μία από αυτές θα έχει τη ζωή της παρατεταμένη και 10 υγιείς γυναίκες, οι οποίες δεν θα έχουν διαγνωστεί εάν δεν υπήρξε έλεγχος, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ιατρικά χωρίς λόγο. Επιπλέον, περισσότερες από 200 γυναίκες θα βιώσουν σημαντική ψυχολογική δυσφορία για πολλούς μήνες, λόγω των ψευδώς θετικών ευρημάτων. Επομένως, δεν είναι σαφές εάν η διάγνωση κάνει περισσότερο καλό παρά κακό. “

Τα αποτελέσματα από τους άνδρες προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη είναι εξίσου θλιβερή. Η πρόσφατα δημοσιευμένη προστάτη, του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και των ωοθηκών (PLCO) Trial για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου διαπίστωσε ότι ο έλεγχος του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA) και δακτυλική εξέταση δεν είχε καμία επίδραση στο ποσοστό θανάτου από προστάτη cancer. Περίπου την ίδια ώρα, το 2009, η Ευρωπαϊκή τυχαιοποιημένη μελέτη της για τον προσυμπτωματικό έλεγχο για καρκίνο του προστάτη ανέφερε ότι 1410 άνδρες θα πρέπει να εξεταστούν και 48 επιπλέον περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη θα πρέπει να αντιμετωπίζονται για να προληφθεί ένας θάνατος από προστάτικό καρκίνο.

Τα αποτελέσματα από τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του παχέος εντέρου είναι περίπου η ίδια: για να αποφευχθεί ένας θάνατος από καρκίνο του παχέος εντέρου 1250 οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν μια κολονοσκόπηση. Επιπλέον, τα οφέλη από τον μειωμένο κίνδυνο για θάνατο περιορίζεται σε εκείνες τις ανωμαλίες που προκύπτουν από την αριστερή άνω και κάτω περιοχή του εντέρου , αλλά όχι από τη δεξιά πλευρά από το κόλον. Το αριστερό τμήμα του παχέος εντέρου μπορεί εύκολα να εξεταστεί από την μικρότερη, ασφαλέστερη, απλούστερη και λιγότερο δαπανηρή ευέλικτη σιγμοειδοσκόπηση.

Δεκάδες εκατομμύρια από αυτά τα πρώιμα τέστ ανίχνευσης που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με κόστος δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων και αυτό είναι μόνο για να κάνουν τη διάγνωση (δεν υπάρχουν θεραπείες που περιλαμβάνονται σε αυτό το ποσό). Η έγκαιρη ανίχνευση είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια επιχείρηση που ποτέ υποκίνησε την πίστη του κοινού, με αποτέλεσμα να εισρέουν δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων σε γραφεία, ιατρεία των γιατρών, εργαστήρια, εγκαταστάσεις απεικόνισης, χειρουργικές επεμβάσεις στα εξωτερικά ιατρεία και νοσοκομεία.
ΑΝ κάποιος έχει σπουδασει μια από τις ανθρωπιστικές επιστήμες της υγείας θα πρέπει να αποφασίσει εάν ή όχι όλα αυτά τα περί “έγκαιρης ανίχνευσης” ταιριάζουν με τον πρώτο κανόνα της ιατρικής, το «Ωφελείν μάλλον παρά βλάπτειν»…
Κάτω από ποιο σκεπτικό λοιπόν οι «ειδικοί» ανόητοι ,μας υποδεικνύουν τον «μονόδρομο» της πρόληψης με «προληπτική» διπλή μαστεκτομή;!!!
Και είναι άραγε λύση αυτή; Απλά μια διαπίστωση που στο μεγάλο της ποσοστό μπορεί και να είναι εσφαλμένη; Δεν έχουν μελετήσει αυτοι οι επιστημόνες ότι υφίσταται και ο τομέας της επιγενετικής πλεόν; Ότι το περιβάλλον,ενδογενές και εξωτερικό-βιοχημικό, νευροβιολογικό, ψυχοδυναμικό- επιτελεί τον βασικότατο παράγοντα στην εξέλιξη ή μη κάθε νόσου και όχι το γενετικό υλικό; Δεν μελετούν σύγχρονη μοριακή και κυτταρική βιολογία; Δεν έχουν ποτέ εντρυφήσει στις αρχές του mRNA και στην πλαστικότητα, στην δυναμική των αρχέγονων στελεχοκυττάρων και περισσότερο από όλα: Δεν «βλέπουν» ότι υπάρχει Σχέδιο Ζωής, Υγείας, Ευεξίας, και Ομορφιάς και δεν είμαστε απλά μια μάζα με κρέας;

Είναι τραγικό ,γνωστοί ,διάσημοι και επιφανείς πολίτες του κόσμου να πιστεύουν ότι πράττουν το καλό και σωστό ,σηματοδοτώντας και φωτογραφίζοντας έτσι την αντίδραση των «θνητών» κοινών ανθρώπων..»Αν αυτή το έκανε ,γιατί όχι και εγώ..»

Στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα προς τον κόσμο που τους λατρεύει να τους μιμηθούν..Και τα επακόλουθα θα είναι σίγουρα τραγικά…
Ο θείος Αλβέρτος Αινστάιν είχε πει κάποτε πως ,Παράνοια είναι να ενεργεί κανείς με ένα τρόπο συνεχώς και να προσμένει άλλα αποτελέσματα..
Αν η φίλτατη συγκεκριμένη ηθοποιός δεν αλλάξει τον τρόπο και στάση ζωής, σίγουρα δεν θα έχει ποτέ επιλύσει τα αίτια που μπορούν να δημιουργήσουν κάπου το πρόβλημα στο σώμα της..

Θα αποτελούσε χαρά μου να μπορούσα να εξηγούσα στην φίλτατη Angelina πως θα ήταν 100% σίγουρη ότι δεν ασθενήσει ποτέ από καρκίνο και ΓΙΑΤΙ δεν θα έπρεπε να προβεί σε αυτή την επαίσχυντη πράξη θανάτωσης..
Επειδή εκείνη έκανε το λάθος,σας παρακαλώ φίλοι μου μη το επαναλάβετε και εσείς, πάψτε από την συνακολούθηση της κατάρας και ας επιφέρουμε σε μας, στις οικογένειες μας, στην κοινωνία και στο έθνος μας, την θέση και την αξία που πραγματικά μας ανήκει..
Η τιμή θα είναι δική μου να μεταφέρω τα Καλά Νέα για την Ζωή, Υγεία και Ομορφιά..

«Ζώ για να υπηρετώ την Ανθρωπότητα»-Δρ.Παπανικολάου

Με εκτίμηση,

Δρ.Μουρούτης

References:
1) Watmough DJ, Quan KM. X-ray mammography and breast compression. Lancet. 1992 Jul 11;340(8811):122.
2) Austoker J. Screening and self examination for breast cancer. BMJ. 1994 Jul 16;309(6948):168-74.
3) van Netten JP, Mogentale T, Smith MJ, Fletcher C, Coy P. Physical trauma and breast cancer. Lancet. 1994 Apr 16;343(8903):978-9.
4) van Netten JP, Cann SA, Hall JG. Mammography controversies: time for informed consent? J Natl Cancer Inst. 1997 Aug 6;89(15):1164-5.
5) Levallius B. Screening mammography. Lancet. 1994 Mar 26;343(8900):793.
6) DanielB. Kopansa, J. P. van Netten, T. Mogentale, P. Coy, C. Fletcher and M. J. Ashwood Smith. Physical trauma and breast cancer. Lancet. 1994 28 May 1994; 343(8909): 1364-1365.
7) Heyes GJ, Mill AJ, Charles MW. Mammography-oncogenecity at low doses. J Radiol Prot. 2009 Jun;29(2A):A123-32.
8) Heyes GJ, Mill AJ. The neoplastic transformation potential of mammography X rays and atomic bomb spectrum radiation. Radiat Res. 2004 Aug;162(2):120-7.
9) Elmore JG, Barton MB, Moceri VM, Polk S, Arena PJ, Fletcher SW. Ten-year risk of false positive screening mammograms and clinical breast examinations. N Engl J Med. 1998 Apr 16;338(16):1089-96.
10) Devitt JE. False alarms of breast cancer. Lancet. 1989 Nov 25;2(8674):1257-8.
11) Weil JG, Hawker JI. Positive findings of mammography may lead to suicide. BMJ. 1997 Mar 8;314(7082):754-5.
12) Sakr WA . The frequency of carcinoma and intraepithelial neoplasia of the prostate in young male patients. J Urol. 1993 Aug;150(2 Pt 1):379-85.
13) Stamey TA, Caldwell M, McNeal JE, Nolley R, Hemenez M, Downs J. The prostate specific antigen (PSA) era in the United States is over for prostate cancer: What happened in the last 20 years. J Urol. 2004 Oct;172(4, Part 1 Of 2):1297-1301.
14) Essink-Bot ML, de Koning HJ, Nijs HG, Kirkels WJ, van der Maas PJ, Schrˆder FH. Short-term effects of population-based screening for prostate cancer on health-related quality of life. J Natl Cancer Inst. 1998 Jun 17;90(12):925-31.
15) Fujita K, Landis P, McNeil BK, Pavlovich CP. Serial prostate biopsies are associated with an increased risk of erectile dysfunction in men with prostate cancer on active surveillance. J Urol. 2009 Dec;182(6):2664-9.
16) Tuncel A, Kirilmaz U, Nalcacioglu V, Aslan Y, Polat F, Atan A. The impact of transrectal prostate needle biopsy on sexuality in men and their female partners. Urology. 2008 Jun;71(6):1128-31. Epub 2008 Apr 18.
17) Fang F, Keating NL, Mucci LA, Adami HO, Stampfer MJ, Valdimarsdottir U, Fall K. Immediate Risk of Suicide and Cardiovascular Death After a Prostate Cancer Diagnosis: Cohort Study in the United States. J Natl Cancer Inst. 2010 Feb 2.
18) Levin TR, Zhao W, Conell C, Seeff LC, Manninen DL, Shapiro JA, Schulman J.† Complications of colonoscopy in an integrated health care delivery system. Ann Intern Med. 2006 Dec 19;145(12):880-6.
19) US Preventive Services Task Force. .Screening for breast cancer: U.S. Preventive Services Task Force recommendation statement. Ann Intern Med. 2009 Nov 17;151(10):716-26, W-236.
20) . Moss SM, Cuckle H, Evans A, Johns L, Waller M, Bobrow L; Trial Management Group. Effect of mammographic screening from age 40 years on breast cancer mortality at 10 years’ follow-up: a randomised controlled trial. Lancet. 2006 Dec 9;368(9552):2053-60.
21) Gotzsche PC, Nielsen M. Screening for breast cancer with mammography. Cochrane Database Syst Rev. 2009 Oct 7;(4):CD001877.
22) Andriole GL, Crawford ED, Grubb RL 3rd, Buys SS, Chia D, Church TR, Fouad MN, Gelmann EP, Kvale PA, Reding DJ, Weissfeld JL, Yokochi LA, O’Brien B, Clapp JD, Rathmell JM, Riley TL, Hayes RB, Kramer BS, Izmirlian G, Miller AB, Pinsky PF, Prorok PC, Gohagan JK, Berg CD; PLCO Project Team. Mortality results from a randomized prostate-cancer screening trial. N Engl J Med. 2009 Mar 26;360(13):1310-9.
23) Schroder FH, Hugosson J, Roobol MJ, Tammela TL, Ciatto S, Nelen V, Kwiatkowski M, Lujan M, Lilja H, Zappa M, Denis LJ, Recker F, Berenguer A, Mattanen L, Bangma CH, Aus G, Villers A, Rebillard X, van der Kwast T, Blijenberg BG, Moss SM, de Koning HJ, Auvinen A; ERSPC Investigators. Screening and prostate-cancer mortality in a randomized European study. N Engl J Med. 2009 Mar 26;360(13):1320-8.
24) Richardson A. Screening and the number needed to treat. J Med Screen. 2001;8(3):125-7.
25: Baxter NN, Goldwasser MA, Paszat LF, Saskin R, Urbach DR, Rabeneck L. Association of colonoscopy and death from colorectal cancer. Ann Intern Med. 2009 Jan 6;150(1):1-8.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα