Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.


Στο φενγκ σούι, η συσκευή της κουζίνας είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της κουζίνας. Εφ’ όσον το φαγητό μαγειρεύεται εκεί, αυτή αντιπροσωπεύει την δύναμη της ζωής και την θρέψη, αλλά επίσης είναι μια γεννήτρια ενέργειας. 
Στο παραδοσιακό Κινέζικο φενγκ σούι, και η συσκευή της κουζίνας και το φαγητό που μαγειρεύεται πάνω σε αυτήν συνδέονται με τα οικονομικά και την αφθονία.
 Στην πραγματικότητα, η συσκευή της κουζίνας θεωρείται ότι έχει μεγαλύτερη επιρροή στον πλούτο από οποιοδήποτε άλλο κομμάτι του σπιτιού. 
Επί πλέον, η συσκευή της κουζίνας θεωρείται ότι επηρεάζει την ζωτικότητα σας, την σωματική υγεία, τον γάμο, την οικογενειακή αρμονία, την προσωπική προστασία από νομικές εμπλοκές, και πολλούς άλλους τομείς της ζωής. 
Δώστε λοιπόν πολύ μεγάλη προσοχή στην συσκευή σας.
• Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι καθαρή και δεν περιτριγυρίζεται από περιττά πράγματα. Οι αρχές του φενγκ σούι δηλώνουν ότι μια βρώμικη συσκευή εξαντλεί την ενέργεια και μπλοκάρει τα οικονομικά. Τα μάτια είναι τα πλέον σημαντικά, και συνιστάται να καθαρίζετε περιοδικά τον φούρνο και την σχάρα.

• Χρησιμοποιείτε όλα τα μάτια. Το να χρησιμοποιείτε μόνον ένα ή δύο μάτια μπορεί να υποδηλώνει ότι δεν κάνετε πλήρη χρήση της αφθονίας που είναι διαθέσιμη σε σας.

• Τα μάτια αντιπροσωπεύουν την ευμάρεια, έτσι για να διπλασιάσετε συμβολικά τα μάτια, σκεφτείτε ότι θα ήταν καλή ιδέα να τοποθετούσατε έναν καθρέπτη πίσω από την κουζίνα για να φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερα.

• Αν κάποια μάτια δεν λειτουργούν, επισκευάστε τα. Επί πλέον, επισκευάστε οτιδήποτε δεν λειτουργεί στην συσκευή, όπως το φως του φούρνου, τον αέρα, το ρολόι, την πόρτα του φούρνου, ή ελαττωματικά κουμπιά.

• Μην αφήνετε άδειες κατσαρόλες πάνω στην κουζίνα σας. Αυτό θεωρείται ότι συμβολίζει έλλειψη.


• Στο Θιβετιανό φενγκ σούι, το πιο σημαντικό μάτι είναι αυτό πίσω αριστερά καθώς αυτό συμβολίζει ευμάρεια. Βεβαιωθείτε ότι κατά καιρούς χρησιμοποιείτε αυτό το μάτι.

• Ιδανικά, η συσκευή της κουζίνας δεν πρέπει να βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ψυγείο. (Αν είναι, τότε τοποθετείστε κάτι από ξύλο, ή μια φωτογραφία με δέντρα, πάνω στο ψυγείο για να μετριάσει αυτήν την κακή τοποθέτηση). Η ικανότητα ψύξης του ψυγείου συμβολικά μειώνει την ικανότητα για θέρμανση της κουζίνας. Παρ’ όλα αυτά, η ενέργεια της φωτιάς γίνεται μεγαλύτερη ότι προστεθεί το ξύλο.

• Όταν στέκεται μπροστά στην συσκευή της κουζίνας, η μαγείρισσα πρέπει να είναι σε θέση να βλέπει την είσοδο. (Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να έχετε την πλάτη σας στην πόρτα). Αν όχι, τότε ένας καθρέπτης τοποθετημένος έτσι ώστε η μαγείρισσα να μπορεί να βλέπει την πόρτα (ή τουλάχιστον όποιον είναι πίσω της) είναι προσόν. Ο καθρέπτης πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερος για καλύτερα αποτελέσματα. Αυτή η συμβουλή φενγκ σούι βασίζεται στο γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι υποσυνείδητα αισθάνονται άβολα όταν δεν μπορούν να δουν ποιος έρχεται πίσω τους. Κατά κάποιον περίεργο τρόπο, αυτό το ανθρώπινο χαρακτηριστικό υπάρχει ακόμα και όταν οι άνθρωποι είναι μόνοι. 

• Δεν πρέπει να μπορείτε να βλέπετε την συσκευή της κουζίνας από την μπροστινή πόρτα. Αυτό θεωρείται πολύ δυσοίωνο. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, κρεμάστε κάτι που να παράγει ήχο με τον αέρα, όπως μια κουρτίνα, χάντρες, κρυστάλλους, ή κάτι μεταξύ της πόρτας και της συσκευής της κουζίνας.

• Η κουζίνα δεν πρέπει να είναι ακριβώς κάτω από παράθυρο, η ενέργεια διαχέεται, και αυτό μπορεί να δημιουργήσει πιθανή απώλεια ενέργειας για τα μέλη της οικογένειας. Είναι καλύτερο να βρίσκεται κοντά σε έναν στερεό τοίχο. Αν είναι κάτω από παράθυρο, τοποθετήστε μια κρυστάλλινη σφαίρα στο παράθυρο ή φυτά πάνω στο περβάζι του παραθύρου (ακόμα και όμορφα μεταξωτά φυτά αν πραγματικά φυτά δεν είναι εύκολο) θα βοηθήσει να μαλακώσει αυτήν την επιρροή.
(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα