Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

5 Τρόποι να Φέρετε τη Ζέστη στο Σπίτι σας χωρίς Καλοριφέρ!

5 Τρόποι να Φέρετε τη Ζέστη στο Σπίτι σας χωρίς Καλοριφέρ!

Έξω έχει κρύο και εσείς τρέχετε αυτόματα στο καλοριφέρ για να αναζητήσετε προστασία από τον χειμώνα. Και μπορεί τα κόκαλα σας να ζεσταίνονται αλλά νιώθετε την τσέπη σας να παγώνει. Τι θα λέγατε όμως αν σας διαβεβαιώναμε ότι υπάρχουν εναλλακτικοί, αποτελεσματικοί και δοκιμασμένοι τρόποι για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό (και την τσέπη σας χαρούμενη) χωρίς τη βοήθεια του καλοριφέρ; Για να δείτε πώς θα τα καταφέρετε δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να διαβάζετε. 
Ρίξτε αυλαία 
Κι όμως οι κουρτίνες αποτελούν ένα έξτρα εμπόδιο για το κρύο. Αρκεί να τις επιλέξετε και να τις χρησιμοποιείτε έξυπνα. Τι σημαίνει αυτό; Κατ’αρχάς, προτιμήστε τις κουρτίνες που είναι φτιαγμένες από χοντρά και ζεστά υλικά. Πέρα από αυτό, κρατήστε τις ανοιχτές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφήνοντας το ζεστό φως του ήλιου στο σπίτι σας, και κλείστε τις από το απόγευμα και μετά για να προστατέψετε το σπίτι σας από το κρύο.
Πέρα από στιλ, οι κουρτίνες κρατούν το κρύο έξω από το σπίτι σας.
Πέρα από στιλ, οι κουρτίνες κρατούν το κρύο έξω από το σπίτι σας.
Μη χάνετε (τη) σπίθα σας 
Αν έχετε τζάκι τότε σίγουρα το χρησιμοποιείτε σαν μια πιο οικονομική και αποτελεσματική «ασπίδα» κόντρα στον κρύο χειμωνιάτικο καιρό. Αλλά ακόμα και αν το ανάβετε, δε σημαίνει ότι το εκμεταλλεύεστε στο έπακρο. Για να το καταφέρετε, όταν δεν είναι αναμμένο, μην ξεχνάτε να τοποθετείτε μπροστά του το ειδικό κλείστρο. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξοικονομήσετε 15% επιπλέον θερμότητα για το σπίτι σας. Επιπλέον, για να βάλετε φρένο στην απώλεια θερμότητας, δεν έχετε παρά να αγοράσετε ένα ειδικό μπαλόνι καμινάδας. Από την καμινάδα, άλλωστε, μπαίνει πολύ κρύο και χάνεται θερμότητα μέσα από το σπίτι.

Σύστημα κάλυψης 
Σίγουρα γνωρίζατε ότι το δάπεδο σας είναι υπεύθυνο για το κρύο σπίτι σας. Μάλιστα, σύμφωνα με το Βρετανικό Ίδρυμα Ενέργειας, ένα «γυμνό» δάπεδο είναι «υπεύθυνο» για το 10% της συνολικής απώλειας θερμότητας από το σπίτι σας. Η λύση φυσικά βρίσκεται στα χαλιά. Αλλά, οι βρετανοί ειδικοί, προτείνουν να μην σταματήσετε εκεί αλλά να καλύψετε πιθανά κενά στο δάπεδο του σπιτιού σας με ριχτάρια ή ακόμα και κουβέρτες για να «παγιδεύσετε» τη ζέστη. Τέλος, αν το δάπεδο του σπιτιού σας είναι ξύλινο, μην ξεχνάτε να καλύπτε πιθανά κενά ανάμεσα στις σανίδες του με σιλικόνη για να βάλετε φρένο στις απώλειες. 
Το ξέρετε ήδη: τα χαλιά κάνουν το χώρο σας πιο ζεστό-κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Το ξέρετε ήδη: τα χαλιά κάνουν το χώρο σας πιο ζεστό-κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Τα θέλετε όλα στον ατμό; 
Αν η επιλογή σας να κλείσετε το καλοριφέρ συνοδεύεται από την απόφαση να ανοίξετε το κλιματιστικό σας, εμείς είμαστε μαζί σας. Αρκεί να το κάνετε σωστά: όταν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό ρυθμίστε τις περσίδες έτσι ώστε αυτές αν κοιτούν προς το δάπεδο. Με αυτόν τον τρόπο, θα πετύχετε τη σωστή διανομή του αέρα στο χώρο.
Βάλτε φωτιά 
Τα κεριά δεν έχουν μόνο διακοσμητικό ρόλο στο σπίτι σας. Πέρα από το υπέροχο, ρομαντικό φως και τη άρωμα που χαρίζουν σε αυτό όταν είναι αναμένα, η αλήθεια είναι ότι ζεσταίνουν και το χώρο σας... κυριολεκτικά. Ανάψτε μερικά λοιπόν το βράδυ στο καθιστικό ή στο υπνοδωμάτιο σας διατηρώντας ερμητικά κλειστά τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα για να νιώσετε τη θέρμη τους! Αντίστοιχα, λειτουργεί και ο φούρνος σας: η θερμότητα που εκπέμπει κατακλύζει άμεσα το χώρο. Αν λοιπόν τον χρησιμοποιείτε, δεν έχετε παρά να αφήσετε ανοιχτή την πόρτα του αφότου βγάλετε το φαγητό σας από αυτόν. Δεν είστε φαν της μαγειρικής;
Κεριά για ατμόσφαιρα και ζέστη!
Κεριά για ατμόσφαιρα και ζέστη!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα