Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Το ήξερες ότι τα μαύρα φασόλια είναι το απόλυτο superfood για την απώλεια βάρους;



Η κακή τους φήμη, ότι δηλαδή μετά την κατανάλωσή τους  πρήζουν την κοιλιά, μας κάνει να τα αποφεύγουμε. Παρόλα αυτά, τα μαύρα φασόλια προσφέρουν πολλά καλά στον οργανισμό μας και θα πρέπει να τα τιμάμε πιο συχνά.


Για να καταλάβεις, η συγκεκριμένη τροφή ανήκει στην κατηγορία των superfoods, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ουσίες που είναι απαραίτητες για την καλή υγεία του οργανισμού. Ταυτόχρονα υπόσχονται μακροζωία, βοηθούν στην καύση μεγαλύτερου αριθμού θερμίδων και στην απώλεια κιλών, ενισχύοντας την προσπάθεια που κάνουμε κατά τη δίαιτά μας, δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού και φυσικά δεν έχουν πολλές θερμίδες!
Και όλα αυτά γιατί τα μαύρα φασόλια αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών πρωτεϊνών, που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του σώματος και ενισχύουν τους μύες και τη φυσική κατάσταση ιδιαίτερα των ανθρώπων που γυμνάζονται. Αυτή η υψηλή τους περιεκτικότητα τα καθιστά ιδανικά για όσους ακολουθούν μια διατροφή που δεν περιλαμβάνει κρέας.
Επιπλέον, περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες που παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, χαλκό, φωσφόρο, μαγγάνιο και μαγνήσιο, κάλιο που είναι σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία των κυττάρων και των ιστών, ασβέστιο και σίδηρο, διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, βιταμίνη Α που έχει αντιοξειδωτική δράση και λειτουργεί υπέρ της καλής υγείας των οστών, των ματιών και του δέρματος.

Οσο για το πώς να τα καταναλώσεις και να μην τα βαρεθείς ποτέ, προτείνω να τα εντάξεις στο διατροφικό σου πλάνο μαγειρεύοντας τα με άλλα λαχανικά, βάζοντας τα σε λαχταριστές σούπες από τώρα το φθινόπωρο και για όλο το χειμώνα ή ακόμα και σε σαλάτες συνδυάζοντας τα με πολύχρωμες πιπεριές, κάππαρη, τόνο, κρεμμύδι, μαϊντανό ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας που θα δημιουργήσουν το πιο χορταστικό μεσημεριανό γεύμα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα