Τρίτη 2 Μαΐου 2017

20 κλασσικά ρετρό παιχνίδια για τα Windows


Όσοι είστε γεννημένοι πρίν το 1980 σίγουρα θα έχετε προλάβει να παίξετε στον υπολογιστή σας κάποια από τα παρακάτω παιχνίδια που άφησαν εποχή. Παρ΄όλα αυτά ακόμη και είστε κατά πολύ νεώτεροι σίγουρα θα έχετε παίξει τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω παιχνίδια αν όχι στον υπολογιστή σας σίγουρα στην αγαπημένη σας κονσόλα ή στο κινητό σας τηλέφωνο-Τάμπλετ. Σήμερα συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιό δημοφιλή παιχνίδια για τα Windows εκείνης της εποχής ( και όχι μόνο) που εξακολουθούν να είναι ακόμη και σήμερα αρκετά δημοφιλή.


1
Το Rocks'n'Diamonds είναι ένα παιχνίδι κορυφαίο στην εποχή του, η ιδέα πολύ απλή, θα πρέπει να συγκεντρώσετε όλους τους πολύτιμους λίθους θα συναντήσετε καθώς θα παίζετε. Το στυλ γραφικών του παιχνιδιού θυμίζει εκείνο της δεκαετίας του 1990, με χαρακτήρες pixelated και κάποια animation. Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο arows για να μετακινήσετε το ανθρωπάκι και το πλήκτρο CTRL για να εκτοξεύσετε βόμβες..
2
Είναι γεγονός ότι παρά την επανάσταση των 3d games τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ακόμη παιχνίδια που μπορεί να φαντάζουν απλά και παλιομοδίτικα, όμως δεν αφήνουν ασυγκίνητους πολλούς, ένα τέτοιο παιχνίδι είναι και το σημερινό, από μία εταιρεία που ξεκίνησε το 1987, κορυφαία στην εποχή της, την bitmap-brothers με πάρα πολλά παιχνίδια στο ενεργητικό της. Ποιος δεν θυμάται το Magic Pockets, Gods, Cadaver, Xenon 2, Speedball 2, The Chaos Engine, The Chaos Engine 2, Speedball 2100 που παίζαμε στην Amiga και που άφησαν εποχή.

3
To Asteroids είναι ένα 3D παιχνίδι από τον Michael Davies, και βασίζετε στο παλαιό κλασικό Asteroids όπου οποία θα πρέπει να καταστρέψετε τους αστεροειδείς, σπάζοντας τους σε μικρά κομμάτια. Αναπτύχθηκε σε Visual 100 + + με υποστήριξη DirectX 8.1, θα τρέξει κάτω από οποιοδήποτε σύστημα Windows με 3D κάρτα επιτάχυνσης.

4
Το Space Invaders OpenGL είναι ένα 2D/3D κλώνος του κλασικού Space Invaders που παίζαμε παλιά στις λέσχες, αναπτύχθηκε με την βοήθεια του OpenGL API. Είναι γραμμένο σε γλώσσα C / C + +, για να παίξει στα Windows. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με πολύ καλά γραφικά και ήχο κλάσεις ανώτερο από το παλιό Space Invaders που ξέραμε. Θα παίξει σε όλα τα windows.
5
Πρόκειται για είναι ένα γρήγορο και πρωτότυπο 2d παιχνίδι τύπου platform, το μέλλημα σας είναι να ξεπεράσετε τα εμπόδια που σας παρουσιάζονται ξεκλειδώνοντας κάθε φορά και διαφορετικές πίστες.Τα πολύ όμορφα γραφικά και το ικανοποιητικό game play το καθιστούν αρκετά ενδιαφέρον και σας υπόσχεται να περάσετε πολλές ξενοιασιάς ώρες διασκεδάζοντας μαζί του.
6
Παιxνίδι δράσης παρόμοιο του Worms. Πρόκειται για Ένα shooter multiplayer ρετρό δωρεάν online παιχνίδι για πολλούς παίκτες, και διαθέσιμοo για όλα τα γνωστά λειτουργικά συστήματα. Δώστε μάχες με έως και 16 παίκτες σε μια ποικιλία τρόπων παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων του Team Deathmatch και του Capture the Flag. Μπορείτε ακόμη και να σχεδιάσετε τους δικούς σας χάρτες! .
7
Δεν υπάρχει άλλο παιχνίδι που να είναι πιό γνωστό σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα ένα arcade παιχνίδι που αναπτύχθηκε από τη Namco και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία, στις 22 Μαΐου 1980. Είχε την άδεια διανομής στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Midway όπου και κυκλοφόρησε εκεί για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1980. Εξαιρετικά δημοφιλές από την αρχική του κυκλοφορία του μέχρι και σήμερα το Pac-Man, θεωρείται ένα από τα κλασικά video games. Μετά την εμπορική του απελευθέρωση έχει κατά κόρον χρησιμοποιηθεί σε διάφορες παραλλαγές όπου μία από αυτές είναι αυτή που παρουσιάζουμε και που κατά την γνώμη μου είναι μακράν καλύτερη όλων από τον Neil Roy. Σε αυτήν την έκδοση διορθώνει μερικά προηγούμενα λάθη της προηγούμενης έκδοσης καθώς και κάποιες προσθήκες σε επίπεδο γραφικών. Το παιχνίδι θα παίξει σε όλα τα windows και πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι μπορείτε να προσθέσετε και να παίξετε με joystick εκτός από το πληκτρολόγιο.

8
Το Wings of Fury είναι ένα παιχνίδι δράσης με κάποιες μικρές πτυχές προσομοίωσης, στο οποίο ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο του πιλότου στο αμερικανικό αεροπλάνο Hellcat F6F σ στον Ειρηνικό κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.Η αρχική έκδοση του Apple II, κυκλοφόρησε το 1987 από Brøderbund. Είχε μεταφερθεί το 1990 σε Amstrad CPC, Commodore 64, Amiga και PC-DOS, και το 1999 σε Game Boy Color. Πρόκειται για μία Remake έκδοση με όμορα γραφικά και ήχο που θα ενθουσιάσει τους φίλους του είδους.
Το παιχνίδι υποστηρίζει και ελληνικά , επομένως μόλις μπείτε στο μενού επιλέξτε Language αλλάξτε την γλώσσα στα ελληνικά, πατήστε εκμάθηση για να δείτε πώς ακριβώς παίζεται και αφού ρυθμίστε την ανάλυση του βίντεο επιλέξτε νέο παιχνίδι για να ξεκινήσετε.
9
Το παιχνίδι που άφησε εποχή την δεκαετία του ΄90. Είναι μία νέα εκδοχή του κλασικού παιχνιδιού της SEGA. Θα βρείτε επίσης στο παιχνίδι και ένα Game Editor έτσι ώστε να φτιάξετε τις δικές σας πίστες.
10
Το Omega Race είναι ένα remake arcade game που βασίζεται στο Asteroids. Σε αυτό το παιχνίδι έχετε τον έλεγχο του Omegan Space Fighter και στόχος είναι να καταστρέψετε τα διαστημόπλοια που σας επιτίθενται κατά κύματα.
11
To Chromium B.S.U. είναι ένα γρήγορο σε ρυθμό, arcade-style, top-scrolling  διαστημικό shooter game. Είστε ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου Chromium BSU και θα πρέπει να παραδώσετε προμήθειες και για τα στρατεύματά σας στην πρώτη γραμμή. Το πλοίο σας έχει μία μικρή συνοδεία ρομποτικών πλοίων-μαχητών που μπορείτε να ελέγχετε με σχετική ασφάλεια από το καράβι. 

12
Πρόκειται για ένα Space Shooter 3D arcade που αποτελείται από ένα φανταστικό και φουτουριστικό σύμπαν με πέντε διαγαλαξιακούς κόσμους. Είναι ένα παιχνίδι τύπου arcade με εξαιρετική playability, (Playability είναι ένας όρος - φρασεολογία που χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιος την ευκολία με την οποία μπορεί να παιχτεί ένα παιχνίδι ετοιμαστείτε για διαστημικές μάχες εναντίον διαστημοπλοίων, διαστημικών σταθμών κ.λ.π.

13
Πρόκειται για ένα παιχνίδι remake του κλασικού πια 8 βιτου παιχνιδιού που κυκλοφόρησε και έγινε επιτυχία της εποχής από την konami το 1986. Η έκδοση αυτή έχει σαφώς βελτιωμένα χαρακτηριστικά στα γραφικά και στον ήχο.

14
Το Battle Tanks είναι ένα αστείο παιχνίδι τύπου arcade. Διαθέτει 2D γραφικά, καλή μουσική, και σίγουρα θα σας απασχολήσει για αρκετό χρόνο. Μπορείτε να παίξετε και μεταξύ σας είτε μέσω Lan είτε μέσω διαδικτύου.

15
Το Hurrican, είναι ένα jump-n-Shoot remake. Όπως και στην έκδοση του 1990 θα πρέπει να περάσετε 18 επικίνδυνα επίπεδα με επιθετικούς αντιπάλους.

16
Στο Boulder Remake (γνωστό και ως Boulder Dash remake) παίζετε σε μια σπηλιά πρέπει να βρείτε όλα τα διαμάντια και στη συνέχεια βγείτε πριν τελειώσει ο χρόνος. Αυτό βέβαια είναι πολύ πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη,υπάρχουν πολλά εμπόδια να ξεπεράσετε.

17
Tο Scrabble3D είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που θέτει ως στόχο να βρούν οι παίκτες τα γράμματα στον πίνακα όπως στα σταυρόλεξα. Μπορούν να λάβουν μέρος σε ένα παιχνίδι έως και τέσσερις παίκτες. Κάθε παίκτης παίρνει ένα περιορισμένο αριθμό γραμμάτων (συνήθως 7 ή 8) ανά κίνηση και προσπαθεί να συνθέσει μια λέξη που χρησιμοποιούν αυτά τα γράμματα. Η βαθμολόγηση εξαρτάται από τα γράμματα (σπάνια γράμματα κερδίζουν περισσότερους πόντους). Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους κερδίζει το παιχνίδι, όταν δεν υπάρχει γράμμα αριστερά ή δεν μπορεί να τοποθετηθεί  πιά.
18
Ο διάδοχος του LBreakout σας προσφέρει μια νέα πρόκληση σε περισσότερα από 50 επίπεδα με νέα μπόνους ( τζόκερ, εκρηκτικές μπάλες, μαγνητικά μπόνους),( αδύναμες μπάλες, μαγνήτες) και ειδικά τούβλα (εκρηκτικά τούβλα, τούβλα αναγέννησης ). Ακόμη εάν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας levelsets μπορείτε πλέον να το κάνετε με το ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας.
19
Ένα εξαιρετικό δωρεάν παιχνίδι τάβλι για τους φίλους του είδους, με πολύ όμορφα γραφικά και με πολλές δυνατότητες που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο. Τρέχει στα windows αλλά υπάρχουν και εκδόσεις του για Mac OS X και Linux. Πρόκειται για μία παγκόσμιας κλάσης εφαρμογή τάβλι, που μπορεί να παίξει και να αναλύσει τα παιχνίδια στο τάβλι. Η μηχανή του στηρίζεται στην τεχνική των τεχνητών νευρωνικών δικτύων. Μετά από χρόνια δοκιμών και διάφορες κατά καιρούς εκδόσεις έφτασε αισίως την πιό πρόσφατη (1.04.000) με πολλές διορθώσεις και βελτιώσεις και δεκάδες διαφορετικές εμφανίσεις.
20
Πρόκειται για ένα εθιστικό παιχνίδι όπου πρέπει να οδηγήσετε μια μπάλα, ανάμεσα σε εμπόδια πρiν ο χρόνος εξαντληθεί. Γείρτε το πάτωμα για να κυλήσει η μπάλα και προσπαθήστε να την οδηγήσετε σωστά μέσα από μια διαδρομή γεμάτη εμπόδια, πριν τελειώσει ο χρόνος. Τρέχει σε Linux, Windows, FreeBSD και Mac OSX και απαιτεί Hardware επιτάχυνση OpenGL σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο επεξεργαστή.
 lovefortechnology

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα