Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Μία απόπειρα προσέγγισης του χάρτη της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία γεννήθηκε στις 4/10/1974. Στο ζώδιο είναι Ζυγός, όμως έχει αρκετά συντηρητικά στοιχεία που αλλοιώνουν την συνήθως φιλελεύθερη συμπεριφορά αυτού του ζωδίου. Έχει Σελήνη στον Ταύρο, ο Ήλιος της είναι σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, ενώ η πολυαστρία που έχει στον Ταύρο τετραγωνίζεται όλη με τον Κρόνο στον Καρκίνο.

Ελλείψει ακριβούς ώρας ίδρυσης κυκλοφορούν διάφορες ώρες για τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιήσουμε την πολιτική παραδοχή ότι ο χάρτης ισχύει για ώρα 00:00 βγαίνει το ενδιαφέρον στοιχείο ότι έχουμε Ωροσκόπο Καρκίνο με τον Κρόνο πάνω στον Ωροσκόπο, στοιχεία που έχει και το Ωροσκόπιο της Μεταπολίτευσης που διαμορφώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία.

Επίσης δικαιολογούνται ιδεολογικές παραδοχές του κόμματος όπως ο συντηρητισμός, οι οικογενειακές αξίες, η πατρίδα, κλπ.

Φυσικά τα ίδια δικαιολογούνται και από την παρουσία της πολυαστρίας στον 4ο οίκο, αλλά επίσης και οι ηγεσίες που προέρχονται συνήθως από την αστική τάξη (Ζυγός) ή από τζάκια (4ος οίκος).
Ο Ζυγός όμως υποδηλώνει και άλλα στοιχεία. Έχει σχέση με την αστική κουλτούρα του κόμματος, την "αστική ευγένεια" ενώ συνδέεται με έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς προέδρους της, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (που ήταν Ζυγός). Να σημειωθεί επίσης ότι και η κόρη του, η Ντόρα Μπακογιάννη είναι Ταύρος.

Ποια ήταν η πρόσφατη πορεία του κόμματος όμως και ποιες οι προοπτικές του στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση;

Βασική παράμετρος στην πορεία του κόμματος είναι η διέλευση του Κρόνου από Ζυγό και Σκορπιό που από το 2010 και μετά έχει περάσει από τις γενέθλιες και προοδευτικές θέσεις της πολυαστρίας που έχει ο χάρτης του κόμματος. 

Στη σημερινή περίοδο δε, έχουμε και τον Πλούτωνα να τετραγωνίζει τις γενέθλιες θέσεις και μάλιστα αυτή την περίοδο το γενέθλιο Άρη. Μάλιστα το Γενάρη γινόταν όψη ακριβείας, η οποία δυστυχώς για το κόμμα επαναλαμβάνεται και σήμερα.
Ο Ουρανός ήταν άλλη μία επίδραση που εμπόδισε το κόμμα, καθώς το Γενάρη ήταν σε αντίθεση με τον Άρη του. Με άλλα λόγια είχαμε ΤΑΥ τετράγωνο Πλούτωνα, Ουρανού με το γενέθλιο Άρη, ενώ ο Κρόνος από διέλευση ήταν στην ακριβώς αντίθετη θέση (2ο μοίρες Τοξότη) από τη θέση του Δία το 2012, όταν ανέλαβε την κυβέρνηση (2ο Διδύμων). Εκτός αυτού όμως ο Ουρανός τετραγωνίζει από φέτος τον Κρόνο του κόμματος, κάνοντας το να πρέπει να "παίξει μπάλα" σε χωράφια που δεν ξέρει και να πρέπει να κάνει κινήσεις που δεν τις πιστεύει, δεν ταιριάζουν στην ιδεολογία του.

Η 1η χρονιά της διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας το 2012 ήταν αρκετά θετική καθώς ο Δίας τριγώνιζε τη γενέθλια πολυαστρία της στο Ζυγό, ενώ μέχρι το Μάιο του 2014 ο Δίας συνέχιζε να τριγωνίζει τις προοδευτικές αυτή τη φορά θέσεις της πολυαστρίας στο Σκορπιό.
Την ίδια περίοδο όμως ο Κρόνος πάνω στον προοδευτικό Ήλιο της έφερε την ήττα στις Ευρωεκλογές και άρχισε η αντίστροφη πορεία, καθώς ο Δίας σταμάτησε να τριγωνίζει ευνοϊκά πλέον τις πλανητικές θέσεις της.

Θετικό για τη Νέα Δημοκρατία είναι το γεγονός ότι ο Κρόνος δε θα την απασχολήσει για πάρα πολύ ακόμα, αλλά αυτό θα ισχύσει από το Νοέμβριο και μετά. Κι αυτό γιατί ως τότε ο Κρόνος θα ξαναπεράσει από τις 2 μοίρες του Τοξότη, όπως και το Γενάρη, άρα θα ξαναπληρώσει και πάλι η Νέα Δημοκρατία την διακυβέρνηση της το 2012 που έγινε με Δία στις 2 των Διδύμων.

Το θετικό για το κόμμα, είναι η παρουσία του Ποσειδώνα στον γενέθλιο Δία του, που υποδηλώνει υποστήριξη από τους πιστούς οπαδούς του. Ο Ποσειδώνας θα παραμείνει εκεί και θα πηγαινοέρχεται τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2017, που σημαίνει ότι το κόμμα δε θα χάνει την πίστη του και θα συνεχίσει να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.

Πρακτικά όμως το καλύτερο αυτό δε θα μπορέσει να έρθει πριν το Σεπτέμβρη του 2016, που θα μπει ο Δίας στο Ζυγό, θέση ευνοϊκή για το χάρτη του κόμματος. Και θέση που ίσως αναδείξει και πάλι κάποιο φιλελεύθερης κατεύθυνσης ή αστό αρχηγό. Ως τότε, το κόμμα θα βάλλεται από το τετράγωνο του Πλούτωνα προς τον Άρη του, ενώ η παρουσία του Ουρανού στο Χείρωνα του θα αναδεικνύει όλα τα λάθη διακυβέρνησης που είχε κάνει. 

Σημαντική, "καρμική" επίσης διέλευση για το κόμμα, θα είναι η διέλευση του Κρόνου από το Νότιο Δεσμό του, το τέλος του 2015 και το καλοκαίρι του 2016, από όπου κατά τη γνώμη μας θα εξαρτηθεί κι αν θα συνεχιστεί η ύπαρξη του. Είτε θα πρέπει να απαλλαγεί τελείως από την παλιά φρουρά, είτε δε θα έχει πλέον λόγο ύπαρξης.

Το αποτέλεσμα δεν είναι προδιαγεγραμμένο, παρά την παρουσία του Δία στο Ζυγό το 2016 κι αυτό γιατί την τελευταία λέξη θα την πει ο Πλούτωνας σε αντίθεση με τον Κρόνο από τις αρχές του 2017 και μετά, οπότε και ίσως αυτό να σημαίνει και τη ληξιαρχική πράξη ύπαρξης του κόμματος ή τουλάχιστον την πλήρη διάλυση της υπάρχουσας ιδεολογίας και δομής του.

Παρόμοια στοιχεία μας δείχνει και το Ηλιακό Τόξο, που το 2012 έφερε τους Δεσμούς στο γενέθλιο Κρόνο του κόμματος, δείχνοντας τον σημαντικό ρόλο του τότε για την πορεία της χώρας (για όσους κοιτούν και τα τρίγωνα στο Ηλιακό Τόξο, αξίζει να ιδωθεί και το τρίγωνο Ήλιου Κρόνου).







Αντίθετα σήμερα ο Κρόνος υφίσταται την όψη του Ποσειδώνα, που στο Ηλιακό Τόξο ξέρουμε έχει αρνητική χροιά και "διαλύει" τη συνοχή του κόμματος (αναφέρουμε ωστόσο για όσους βλέπουν και "τρίγωνα" και το επερχόμενο τρίγωνο του Πλούτωνα με τον Κρόνο).


Συνοψίζοντας η Νέα Δημοκρατία θα έχει ακόμη αρκετούς οπαδούς να τη στηρίξουν για τα επόμενα 2 χρόνια, ίσως δει και νέο φιλελεύθερο αρχηγό το Σεπτέμβριο του 2016, όμως η ύπαρξη της θα κριθεί οριστικά μάλλον στις αρχές του 2017.

astro-journal

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα