Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

JE SUIS CHARLIE ΛΕΕΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ


Συγκινητική αλήθεια η αντίδραση της πολιτισμένης Ευρώπης μετά τη φρικιαστική επίθεση σε σατυρικό περιοδικό της Γαλλίας που στοίχισε τη ζωή σε ανθρώπους, από κάποια άρρωστα καθάρματα στο όνομα του Ισλάμ. Ναι, της πολιτισμένης Ευρώπης, το γράφω και το εννοώ. Αυτό που λέγεται πολιτισμός, που λέγεται παράδοση πολιτισμού, πορεία προς τον πολιτισμό γεννήθηκε στην Ευρώπη. Κι εδώ, στη γειτονιά μας, στην ήπειρό μας περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή του πλανήτη λειτουργεί ο ανθρώπινος πολιτισμός, συμβατικός κι όχι, γνήσιος κι όχι.
Θες να μιλήσουμε γι' αυτό που έγινε κι όλοι νοιώσαμε υπέροχα όταν επιτόπου, ανοργάνωτα και αυθόρμητα, χιλιάδες Ευρωπαίοι με τρόπο ειρηνικό και σιωπηλό κατέδειξαν στις πόλεις τους την καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας. Η κουβέντα θα 'ναι σκληρή. Ωμή. Δεν γίνεται διαφορετικά.
Έξι εκατομμύρια μουσουλμάνοι ζουν στην Γαλλία. Τι δουλειά έχουν οι ξένοι άλλης ψυχής, διαφορετικής θρησκείας, με βιώματα και καταγωγές ξένες με τον Ευρωπαίο, που άνοιξε την πόρτα της Ιστορίας πριν 1.500 χρόνια; Προηγείται η απάντηση στο άλλο ερώτημα. Τι δουλειά είχε η πιο αντιανθρώπινη φυλή από καταβολής, η λευκή στην Αμερική και την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία.

Τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας τα διέπραξε ο πολιτισμένος χριστιανός λευκός Ευρωπαίος σαν έμπορος σκλάβων, κατακτητής, αποικιοκράτης, ιμπεριαλιστής. Δεν γινόταν διαφορετικά. Ήταν η Εντολή που είχε η κυρίαρχη φυλή, η λευκή, να συμπεριφερθεί σαν ανώτερη, επικυρίαρχη και να αντιμετωπίσει σαν δούλους δίποδα που γεννήθηκαν εκτός Ευρώπης.
Ο πολιτισμός του Ευρωπαίου, Άγγλου και Γάλλου, Ολλανδού και Ισπανού, στηρίχθηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ του ανωτερότητα, που οφειλόταν στην εκμετάλλευση ιθαγενών και φυσικού πλούτου εκτός Ευρώπης. Και σήμερα, ο ένοχος απέναντι στην Ιστορία Ευρωπαίος δείχνει ανοχή και κατανόηση στον μαύρο, στον μελαμψό, στον μιγάδα, στον σκούρο και τον έχει γείτονα, συνάδελφο και τον έχει αποδεχθεί δικαστικό, αστυνομικό, επιστήμονα, καλλιτέχνη.
Η δυσαρμονία παραμένει. Τι δουλειά έχουν εκατομμύρια Αφρικανοί και Ασιάτες, που κάθε χρόνο γίνονται περισσότεροι και όλο περισσότεροι, στις χώρες της Ευρώπης; Σκότωσαν τους δημοσιογράφους του γαλλικού περιοδικού και πράγματι είναι συγκινητικό, η απόλυτη έκφραση πολιτισμού, που όλη η Ευρώπη, κυρίως ανώνυμοι άνθρωποι, όχι πολιτικοί και άλλοι γνωστοί, είπαν Je suis Charlie. Είμαι το περιοδικό Charlie. Είμαι κι εγώ Charlie.
Οκέυ. Να, όμως, που στην Ευρώπη, υπάρχουν κάποιοι που λένε Εγώ είμαι ενάντια στο Charlie και άμα λάχει ζώνομαι πυρομαχικά και παίρνω μαζύ μου στον αγύριστο για τον Μωάμεθ όσους περισσότερους μπορώ. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα