Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Η σπουδαιότητα του τακτικού διαλογισμού



Πολλοί άνθρωποι κάνουν διαλογισμό “κουνελιού”. Αυτός είναι ένας συμβολικός τρόπος για να πούμε ότι δεν είναι σταθεροί κι επίμονοι. Μια μέρα διαλογίζονται· τις επόμενες τρεις μέρες δεν διαλογίζονται. Μετά αρχίζουν ξανά, μετά σταματούν.

Εάν ο διαλογισμός εκτελείται τακτικά, διευρύνει την συνειδητότητά σας. Ο διαλογισμός είναι μια προσπάθεια να αποβάλετε περιοριστικούς παράγοντες απ’ το νου σας. Εάν δεν είστε τακτικοί, δεν μπορείτε να τους αποβάλετε. Εάν είστε επιτυχείς στο να απωθήσετε τους περιοριστικούς παράγοντες και μετά σταματήσετε να διαλογίζεστε, θα επιστρέψουν με μεγαλύτερη ισχύ, θα καταλάβουν το νου σας και θα κάνουν αδύνατο γι’ αυτόν να διευρυνθεί. Οι περιοριστικοί παράγοντες είναι οι ψευδαισθήσεις, οι θυμαπάτες, οι συνήθειες, οι αναστολές, τα συμπλέγματα και ο φανατισμός, για να ονομάσουμε μερικά. Ο τακτικός διαλογισμός καθαρίζει αυτά τα πράγματα.

Η Προαιώνια Σοφία ποτέ δεν ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ασχολούνται με τις προηγούμενες ζωές τους




Η Προαιώνια Σοφία ποτέ δεν ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ανακαλύπτουν ή να ασχολούνται με τις προηγούμενες ζωές τους, αλλά μάλλον τους ενθαρρύνει να κοιτάξουν προς τις μελλοντικές δυνατότητες και να αγωνιστούν προς ένα λαμπρό μέλλον.

Ο λόγος για αυτό είναι ότι αυτό που σκεφτόμαστε ότι είναι οι προηγούμενες ζωές μας είναι ως επί το πλείστον

Ο Άρχοντας των Φόβων


Ο φόβος για τις συνέπειες έτσι κι ακολουθήσουμε το κάλεσμα της καρδιάς μας. Ο φόβος της πτώχευσης, ο φόβος της φτώχιας, ο φόβος της χρεοκοπίας. Ο φόβος ότι θα συντριβούμε αν προσπαθήσουμε κάτι μόνοι μας, κι ότι θα συντριβούμε αν τα παρατήσουμε και συρθούμε πίσω στο σημείο απ’ όπου ξεκινήσαμε. Ο φόβος ότι είμαστε εγωιστές, ότι είμαστε άπιστοι σύζυγοι∙ ο φόβος μήπως αποτύχουμε να συντηρήσουμε την οικογένειά μας, μήπως θυσιάσουμε τα όνειρά τους για τα δικά μας. Ο φόβος ότι προδίδουμε τη φυλή μας, τους δικούς μας, τους κολλητούς. Ο φόβος της αποτυχίας. Ο φόβος μήπως γελοιοποιηθούμε. 

Ο φόβος μήπως πετάξουμε στα σκουπίδια την εκπαίδευση, την μαθητεία, την προετοιμασία εξαιτίας των οποίων όσοι αγαπάμε θυσίασαν τόσα, και που εμείς φτύσαμε αίμα για να τα αποκτήσουμε. Ο φόβος για το άλμα στο κενό, μήπως βρεθούμε πολύ μακριά εκεί έξω∙ ο φόβος μήπως περάσουμε ένα σημείο χωρίς επιστροφή πέρα απ’ το οποίο δεν μπορούμε να αναιρέσουμε ό,τι κάναμε, δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε, δεν μπορούμε να ακυρώσουμε μια απόφαση αλλά πρέπει να ζήσουμε με τη χάλια επιλογή μας για το υπόλοιπο της ζωής μας. Ο φόβος της τρέλας. Ο φόβος της παράνοιας. Ο φόβος του θανάτου.

Εγώ εναντίον Εγώ







Πολλές φορές αισθάνομαι ότι αυτό που οι περισσότεροι νομίζουμε ότι λάμπει και έχει κάποια αξία κρύβει πίσω του πυκνό σκοτάδι. Απαιτείται μεγάλη ειλικρίνεια και διάκριση, βαδίζοντας σε οποιοδήποτε πνευματικό μονοπάτι, ώστε να κατανοήσουμε ότι δε θα μπορέσουμε ποτέ να θεραπεύσουμε αυτό που κρύβουμε μέσα μας και μας κάνει να υποφέρουμε, αν πρώτα δεν το φέρουμε στην επιφάνεια και το αναγνωρίσουμε.Θα πρέπει λοιπόν να προχωρούμε με ορθάνοιχτα τα μάτια έξω, αλλά και με ορθάνοιχτα τα μάτια μέσα μας. Γιατί χωρίς ειλικρίνεια τίποτα δε θα μεταλλαχθεί. Ούτε μέσα αλλά ούτε και έξω.


Ειλικρίνεια όμως δεν μπορεί να είναι η πρόχειρη αντίληψη της πραγματικότητας που προκύπτει ύστερα από μια επιπόλαιη παρατήρηση αυτού που μας συμβαίνει. Η ειλικρίνεια συμβαδίζει με την νοημοσύνη και συμβαίνει μόνο όταν είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην ατραπό της αλήθειας. Τελικά, αν είμαστε ειλικρινείς, θα παραδεχτούμε πως ποτέ δεν είμαστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Οι καλές προθέσεις από μόνες τους δεν επαρκούν δυστυχώς όταν οι προκαταλήψεις μας λειτουργούν ανενόχλητες στον υποσυνείδητο νου. 

14 ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΨΩΡΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ

assets_LARGE_t_213761_54118625_type12128
Η θεραπεία της ακμής είναι επίπονη και απαιτεί προσπάθεια που διαρκεί χρόνια, ενώ και η φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται είναι πολύ ισχυρή

Η ψωρίαση και η ακμή είναι δύο από τις πιο ενοχλητικές δερματικές παθήσεις που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα εκατομμυρίων, κυρίως νέων, ανθρώπων. Αν και καμία από αυτές τις παθήσεις δεν απειλεί τη ζωή του ανθρώπου, και οι δύο υποχρεώνουν τον ασθενή να σηκώσει μεγάλο ψυχολογικό βάρος για πολλά χρόνια.
Αυτό είναι περισσότερο εμφανές στην περίπτωση της ακμής που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εφηβείας, μιας περιόδου που ο νέος άνθρωπος είναι ιδιαίτερα ανασφαλής και ευαίσθητος με το θέμα της εξωτερικής του εμφάνισης. Η θεραπεία της ακμής είναι επίπονη και απαιτεί προσπάθεια που διαρκεί χρόνια ενώ και η φαρμακευτική αγωγή που χορηγείται από τους δερματολόγους είναι πολύ ισχυρή.
Οι ασθενείς που πάσχουν από ψωρίαση έχουν, από την πλευρά τους, να αντιμετωπίσουν ένα χρόνιο αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο δεν θα θεραπευτούν και θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα κάθε φορά που αυτό θα βρίσκεται σε έξαρση.
Εδώ και πολλούς αιώνες η λαϊκή ιατρική αντιμετωπίζει τα δερματικά νοσήματα με βότανα τα οποία βρίσκονται σε αφθονία στη φύση.
Στο σημερινό «Eθνος – Υγεία» παρουσιάζονται 14 από τα βότανα που βοηθούν στην αντιμετώπιση των ασθενειών του δέρματος.

Το πιστεύω

SuccessKey

Το κλειδί που κρατάει τους περισσότερους από εμάς κολλημένους στο stress των κύκλων της σκέψης, των συναισθημάτων, της δράσης και του αποτελέσματος είναι το πιστεύω που κυριαρχεί γενικά στον σημερινό κόσμο
΄΄ Δεν είναι δικό μου είναι δικό τους! Δεν είμαι εγώ που με κάνω να νοιώθω έτσι, είναι αυτοί που με κάνουν να νοιώθω έτσι΄΄.

Στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Δεν είναι αυτοί, αλλά εγώ! Με άλλα λόγια δεν είναι το γεγονός, το άλλο άτομο, η προθεσμία, η κατάσταση του κόσμου κλπ που ΄΄δημιουργούν΄΄ το stress σας , είναι το πώς ανταποκρίνεστε σ αυτά. Και ο τρόπος που ανταποκρίνεστε είναι 100% η υπευθυνότητά σας.

New York Times: ο νέος χάρτης της Ευρώπης




Το δημοψήφισμα που θα κρίνει την ανεξαρτησία ή όχι της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι πιθανό να αποτελέσει την θρυαλλίδα για δεκάδες άλλα δημοψηφίσματα από αυτονομιστικά κινήματα, που αν κερδίσουν την ανεξαρτησία τους θα αλλάξουν τον χάρτη της Ευρώπης, όπως τον ξέρουμε σήμερα.

Από την Καταλονία στην Χώρα των Βάσκων, από το Βένετο στο Νότιο Τιρόλο, από το νησί της Σαρδηνίας στην Ιταλία, στην Φλάνδρα στο Βέλγιο αλλά και σε δεκάδες άλλα μέρη, αυτονομιστές ζητούν την ανεξαρτησία τους.

Σύμφωνα με τον χάρτη των New York Times τα σύνορα της Ευρώπης θα αλλάξουν για τα καλά αν πιθανά δημοψηφίσματα οδηγήσουν σε νέες ανεξάρτητες περιοχές, κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο ήδη, σε πολλές κυβερνήσεις της Ευρώπης.

Βρέθηκε ο τάφος της Δημοκρατίας

Ο κακός χαμός έχει γίνει τις τελευταίες μέρες με τις ανασκαφές στο κέντρο της Αθήνας, αφού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Jo Di Graphics, οι αρχαιολόγοι ευελπιστούν ότι βρήκαν τον τάφο της Δημοκρατίας που θεωρείται χαμένη εδώ και δεκαετίες.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο τάφος βρέθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή γραμμής μετρό που θα συνδέει τη Βουλή απευθείας με το Μέγαρο Μαξίμου, μήπως και φιλοτιμηθεί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να ξεκουνήσει από εκεί μέσα και να εμφανιστεί στο Κοινοβούλιο.

Όπως όλα δείχνουν, μια νέα Αμφίπολη αποκαλύπτεται και η αττική γη είναι έτοιμη να επιβεβαιώσει τις υποψίες ολόκληρου του πλανήτη, ότι δηλαδή η Δημοκρατία όχι μόνο γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά θάφτηκε κιόλας μέσα σε αυτήν.

Ο άνθρωπος που αγαπά και τα ενεργειακά “βαμπίρ”

Antithetes Energeies

Χρύσα Ευαγγέλου

Ο άνθρωπος που αγαπά βλέπει τα αρνητικά-σκοτεινά κομμάτια του άλλου ανθρώπου σαν ανεξέλικτα δυναμικά και τα παίρνει σαν εργασία για να δουλέψει τα δικά του κομμάτια που του καθρεπτίζει εκείνη τη στιγμή ο άλλος.
Ο άνθρωπος που αγαπά, δεν επικρίνει, δεν αποκαλύπτει τα σκοτεινά κομμάτια του άλλου με σκοπό να του δείξει πόσο προχωρημένος είναι, αλλά τον συμπονά και τον βοηθά να δει τα θέματα του στο βαθμό που και ο άλλος είναι συνειδητός, με αγάπη, καλοσύνη και απόλυτη αποδοχή.
Ο άνθρωπος που αγαπά μοιραία ανεβάζει την ενέργεια των άλλων ανθρώπων, μόνο και μόνο με την στάση του και την ενέργεια του και τους αφήνει σε καλύτερη ψυχική κατάσταση από πριν.
Ο άνθρωπος που αγαπά δεν ζητά εξηγήσεις και επιβεβαιώσεις αγάπης, αλλά μέριμνα του είναι να δίνει και να προσφέρει και αυτόματα γεμίζει και ο ίδιος και αγαλλιάζει.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ “ΜΠΟΜΠΙΤ”;


Σκότωσε τον νεώτερό της εραστή, ένα παλληκάρι από την Κένυα, η μεγαλοκοπέλλα στηνΖάκυνθο κι όλοι γράφουν για νέα “υπόθεση Μπόμπιτ”. Επειδή το δολοφονικό κτύπημα της ζηλιάρας γυναίκας έγινε στα γεννητικά όργανα του Αφρικανού. Ποιος είναι ο Μπόμπιτ;
Με μια κουβέντα ένας Αμερικανός που κατά σύστημα απατούσε την γυναίκα του κι αυτή δεν άντεξε άλλο τις απιστίες του. Με κουζινομάχαιρο τον ευνούχισε. Στον ύπνο του του έκοψε το πέος του. Και το πέταξε έξω από το σπίτι, ίσως στον κάδο απορριμάτων.
Ξεψωλιασμένος και μέσα στα αίματα ο Τζων Ουαίην Μπόμπιτ κατάφερε να σηκωθεί από το κρεββάτι να βρει το μονάκριβο κρέας που του έλειπε και, τελικά, να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, όπου έγινε συγκόληση, με απόλυτη επιτυχία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα